2020/03/10

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2020



ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Γ.Ο.Χ. ΑΘΗΝΩΝ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, η "απαξ τοις αγίοις παραδοθείσα" πίστη του Χριστού, έναντι του πολυκέφαλου τέρατος των αιρέσεων δια των οποίων ο αντίδικος πολέμησε και πολεμά την Εκκλησία. Στους Ιερούς Ναούς της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ή η Ιερά Ακολουθία κι ακολούθησε η ανάγνωση του Συνοδικού της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου κατά των αιρετικών εικονομάχων και πασών των αιρέσεων καθώς και η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε, όπως κάθε χρονιά, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στην Αθήνα (περιοχή Ρουφ) η Συνοδική Εκδήλωση με την τέλεση κατανυκτικού Εσπερινού και σχετική με την εορτή ομιλία. Στον κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Πρόεδρος της Ιερά Συνόδου και Τοποτηρητής Αθηνών, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσόστομος μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, βοηθούμενοι υπό Κληρικών. Eόρτιους λόγους εξεφώνησαν οι Σεβ/τοι Αρχιερείς προς τον Κλήρο, τους Μοναχούς και τους Ορθοδόξους πιστούς που παρέστησαν στην αγωνιστική εκδήλωση.





ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Παναγουλάκη Καλαμάτας.



ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

Χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας.



ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ιερούργησε ο ζηλωτής Ιερέας της Μεγαλονήσου Κρήτης, Αιδεσιμότατος π. Ζαχαρίας Τσικρικάκης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου.