2018/10/06

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ


"Εκ των λεχθέντων εν τη αρχή της παρούσης αποφάσεως, είναι φανερόν ότι οι Παλαιοημερολογίτες, οι ηγούμενοι υπό της Ιεραρχίας, ήτις προέρχεται εκ των του Ματθαίου χειροτονιών, ουδόλως δύνανται να συγκριθούν μετά των σχισματικών Δονατιστών και Νοβατιανών. Δεν ημάρτησαν κατά της Ορθοδοξίας δογματικώς αλλά εν τω ζήλω των όπως διαφυλάξουν αυτήν παρεβίασαν την ιεραρχικήν τάξιν όταν ο Επίσκοπος Ματθαίος εχειροτόνησεν Επίσκοπον μόνος."  (Απόφαση Ρ.Ο.Ε.Δ. "Κήρυξ Εκκλησίας Ορθοδόξων" του 1971)

Προσφάτως δημοσιεύτηκαν κάποια διαστρεβλωτικά άρθρα από τον χώρο του Νεοημερολογιτικού και Παλαιημερολογιτικού Οικουμενισμού. Η αρχή έγινε με ανώνυμο email (ηλεκτρονικό μήνυμα) σε ιστοσελίδα Νεοημερολογιτών Αποτειχισμένων για ζητήματα που κυρίως δεν αφορούν τον Οικουμενισμό. Ο Γέροντας αυτών Ευθύμιος Τρικαμηνάς είναι γνωστός λασπολόγος. Ο ίδιος παλαιότερα έπεσε με μικρό αεροπλάνο από το οποίο εξοβέλιζε ύβρεις (με την μορφή εγγράφων) κατά του Καινοτόμου Μητροπολίτη Λάρισας. Κατά τον Γέροντα τους και οι προσωπολάτρες οπαδοί του, ρίχνουν το δηλητήριο τους στους ανυποψίαστους αδαείς  κατά της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Δημοσίευσαν, λοιπόν την επιστολή ανώνυμου ομοϊδεάτης τους στην οποία παρουσίαζαν τον Μητροπολίτη Φιλάρετο της Ρωσικής Διασποράς- σύμφωνα με βιογραφία Νεο- Σεργιανιστών του Πατριαρχείου Μόσχας και προδοτών της γραμμής κυρού Φιλαρέτου- να απόκαλεί (δήθεν) τους Γ.Ο.Χ. "αιρετικούς και Δονατιστές"!

Πατέρας του ψεύδους είναι ο διάβολος αλλά οι σύγχρονοι διαβολείς θα πρέπει να κοπιάσουν περισσότερο να τον μοιάσουν στην τέχνη του, αν δεν θέλουν να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην Εκκλησία της Αλήθειας. Πρώτα από όλα, το 1972 ο Μητροπολίτης Νέας Υόρκης κυρός Φιλάρετος ήταν επισήμως σε πλήρη Εκκλησιαστική κοινωνία με την Κανονική Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος υπό τον τότε νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ανδρέα! Αποκαλούσε τους ομόδοξους αδελφούς του "αιρετικούς"; Γελοία πράγματα! 

Κατά δεύτερον παραφράζουν σχετική φράση της επίσημης απόφασης της Ρωσικής Διασποράς για την Συνοδική αναγνώριση της Κανονικότητας των Ορθοδόξων Χειροτονιών (κατ' οικονομίαν) υπό μόνου του Αγίου Ματθαίου, Επισκόπου Βρεσθένης. Τι λέει η απόφαση; "Ουδόλως δύνανται να συγκριθούν με τους σχισματικούς και αιρετικούς"! Τι λένε οι ψευτοαποτειχισμένοι, αιρετικοί Τρικαμηνίτες; "Τους χαρακτηρίζει αιρετικούς ο Φιλάρετος του Παλαιοημερολογίτες"! Θαυμάστε πονηρία "χριστιανών αντιοικουμενιστών".

Γιατί λέει η απόφαση πρέπει να γίνει συγχωρετική ευχή στους Επισκόπους (όχι βέβαια αναχειροτονία- χειροθεσία που δεν γίνεται σε Ορθόδοξους  και Κανονικούς Επισκόπους) και όχι απλή αναγνώριση των ευλογημένων Χειροτονιών του 1948; "Δια να μην γίνει αιτία Σκανδάλου". Και αναφέρεται η απόφαση στους αποσχισθέντες το 1937 Φλωρινικούς Παλαιοημερολογίτες διά της εκπτώσεως τους από την Ορθόδοξη Ομολογία του 1935. Ήθελαν οι Ιεράρχες της Ρωσικής Διασποράς να διευκολύνουν την ένωση των διεστώτων αλλά ο τότε Φλωρινικός αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος εξερράγη γιατί η Ρωσική Σύνοδος δικαίωσε τους Γ.Ο.Χ.

Δυστυχώς Φλωρινικοί αρθογράφοι του διαδικτύου ενώ- πιστεύουμε- γνωρίζουν την αλήθεια, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να παρουσιάσουν ότι (δήθεν) όντως ο Μητροπολίτης Φιλάρετος αναφέρθηκε κατά αυτόν τον τρόπο στους Γ.Ο.Χ. Ντροπή τους και μόνο που υποστηρίζουν ότι τον τιμούν ως άγιο και την ίδια στιγμή- χωρίς έρευνα και καμία αιδώ- τον συκοφαντούν! Ένας δε εξ αυτών έφτασε στο σημείο να αναρτήσει άρθρο ότι αφορά τους "Ματθαιϊκούς" χρησιμοποιώντας και συρράπτοντας άσχετα αποσπάσματα άρθρων από τον Νεοημερολογιτικό τύπο της εποχής και από σύγχρονο περιοδικό (με άλλη ονομασία που το παρουσιάζει σαν το παλαιότερο επίσημο όργανο της Ιεράς Συνόδου) ως προσπάθεια να επιβάλει την συκοφαντία! Ας ντραπούνε τις επίσημες Συνοδικές Εγκυκλίους της Φλωρινικής Παράταξης του 1950 και 1974 με τις οποίες ομολογούν την ενοχή τους στο σχίσμα του 1937 και ας σταματήσουν να γίνονται δεκανίκια των Καινοτόμων Οικουμενιστών στην συκοφάντηση και τον πόλεμο των Γνησίων Ορθοδόξων, εάν δεν μπορούν να εργαστούν για την εν αγάπη και εν Αληθεία ενότητα των πιστών, στην προ του σχίσματος κοινή πίστη και Ορθόδοξη Ομολογία!

Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν σύγχρονοι διάδοχοι του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Φιλαρέτου- παρά τα όποια λάθη και τις αστοχίες του- που διατηρούν την ορθόδοξη γραμμή, ομολογιακά και εκκλησιολογικά, όπως αυτός την παρέδωσε και με βάση την οποία πραγματοποιήθηκε το 1971 η ένωση των δύο Εκκλησιών. Αναφερόμαστε στην Ιεραρχία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισινάου και πάσης Μολδαβίας κ. Αδριανού, με την οποία πρόσφατα συλλειτούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος κατά την πανήγυρη της Επισκοπικής Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού των Γ.Ο.Χ. Μολδαβίας. Ο Σεβ/τος κ. Ιάκωβος επέστρεψε συγκινημένος με τους αδελφούς μας, ιδιαίτερα με τις αρετές της ταπείνωσης, του σεβασμού και της εν Χριστώ αγάπης προς την Ελλαδική Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά περί αυτού, θα γράψουμε σε μελλοντικό μας άρθρο.