2022/06/08

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του "Διορθόδοξου" Οικουμενισμού και της Καινοτομίας είναι πραγματικά απίστευτα! Ο εν Φαναρίω κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης δέχτηκε προ λίγων ημερών σε Κοινωνία την Σχισματική Εθνικιστική "Μακεδονική Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος"! Γνώριζε ότι είχαν ξεκινήσει διάλογο για επανένωση του με την "Εκκλησία" που αποσχίστηκαν: το Οικουμενιστικό Πατριαρχείο Σερβίας, ρωσικής επιρροής. Αμέσως μετά τους αναγώρισε και συλλειτούργησε ο "πατριάρχης" της Σερβίας αναγνωριζόντας τους ως "Αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος"! Ο "Σκοπίων" κ. Στέφανος προσέτρεχε στον Πάπα της Ρώμης για βοήθεια στην απομώνωση του. Οι Οικουμενιστές δεν έχουν κανένα δογματικό και ομολογιακό πρόβλημα, ούτε πρόβλημα ιστορικής διαστρέβλωσης. Αιρετικοί, Αλλόθρησκοι, Σατανολάτρες και Σχισματικοί άνευ ομολογιακού λόγου είναι καλοδεχούμενοι! Η διωκτική τους μανία εξαντλείται στους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς που δεν προσκυνούν το είδωλο του Οικουμενισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων!


* Κινεί γη και ουρανός ο Αρχηγέτης του Οικουμενισμού κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης να εκδιώξει τους Πατέρες της Μονής Εσφιγμένου διότι ο αντιοικουμενιστικός τους αγώνας είναι κάρφος στον οφθαλμό του. Σε συνεργασία με τον εγκάθετο ψευδοηγούμενο του, οργανώνει όργιο προπαγάνδας για να τους σπιλώσει και να τους εκδιώξει. Στα πλαίσια αυτών των σκοπών κινείται και η πρόσφατη επίσκεψη στο Άγιον Όρος του κ. Βαρθολομαίου όπου μοίρασε απειλές και εκφοβισμός στους αντιστεκόμενος στην Παναίρεσή του. Πώς να φέρεις τον Πάπα και όλους τους αιρετικούς όταν αντιστέκονται οι "ξεροκέφαλοι" Ζηλωτές; 

* Με παπικούς έκανε επιτάφιο ο "Αμερικής" κ. Ελπιδοφόρος για να προετοιμάζει τους λαϊκούς στην πλήρη έκπτωση και εξαχρείωση από την ορθόδοξη πίστη. Ο κ. Ελπιδοφόρος φέρεται σαν πολύ πιθανός διάδοχος του Βαρθολομαίου. Παρόμοια στην τελετή του Χρίσματος της παπικής "εκκλησίας" Βοστώνης παρέστη ο "Μητροπολίτης" της ίδιας δικαιοδοσίας κ. Μεθόδιος την φετινή Μεγάλη Πέμπτη.


* Κοινό Μήνυμα όλων των Αιρετικών "χριστιανών" (Καινοτόμων, Μονοφυσιτών και Παπικών) της Τουρκίας εκδόθηκε με πρωτοστάτη τον κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Αναφερόμενοι στην επιθυμία τους για Κοινό Πάσχα (το ημερολόγιο το πέτυχαν εδώ κι έναν αιώνα) και με αναφορά... στον Αλλάχ (!) υπογράφουν οι "Βαρθολομαίος Α ́. Οικουμενικός, Πατρίκιος των Αρμένιων, Μητροπολίτης Φιλουξίνος Γιουσούφ Çetin Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνης Σουριανή Πνευματικός Επικεφαλής της Ορθόδοξης Κοινότητας και Επισκοπος Massimiliano Palinuro Κωνσταντινούπολη Εκπρόσωπος Λατινικής Καθολικής Εκκλησίας".


Στις 15 Μαΐου (Ν.Η.) ολοκληρώθηκε η προσυνέλευση του "Παγκόσμιου Συμβουλίου (Αιρετικών) Εκκλησιών" στο Παραλίμνι Κύπρου. Ξεχωριστό ρόλο είχε ο μέχρι πρότινος Ρώσος "μητροπολίτης" Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων (νυν "Βουδαπέστης"). Δυστυχώς το "Πατριαρχείο Μόσχας", αν και παραμένει στο Πάτριο Εορτολόγιο, συναγωνίζεται το Φανάρι στην Οικουμενιστική κατηφόρα. ιδιαίτερα σε σχέση με τους Παπικούς.