2022/06/30

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο Αρματωλικό Τρικάλων. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Βαλτάς και παρέστησαν πολλοί ευλαβείς πιστοί από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.



Την 11η Ιουνίου εόρτασε το Ιερό Ησυχαστήριον της Παναγίας "Άξιον Εστίν" στην ορεινή Βερδικούσια Ελασσόνας. Ιερούργησε ο Κτίτωρ του Ναού Παν/τος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος και παρέστησαν αρκετοί φιλέορτοι πιστοί, παρά το δύσβατο της περιοχής.




Την ίδια ημέρα πανηγύρισε το ιερόν Ησυχαστήριον της Παναγίας "εν τωι Άδειν" (του μακαριστού Ιερέως Ευσταθίου Μάραντου +1982) στην Κορώνη Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς  βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.



Με αγιορείτικη κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη των εν Άθω Οσίων Πατέρων στην φερώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στο Πάνακτο Βοιωτίας (στα όρια της Οινόης του νομού Αττικής). Το Σάββατο τελέστηκε ο μικρός εσπερινός και μετά την τράπεζα, περί την 10 μ.μ., ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία η οποία περατώθηκε το μεσημέρι της επόμενης. Παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και Γέρων της Μονής κ.κ. Χρυσόστομος μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου και Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμά βοηθούμενοι υπό των Ιερομονάχων της Μονής Παν/των π. Ευθυμίου, Βησσαρίωνος, και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου και των Παν/των Ιερομονάχων π. Θεοδοσίου και π. Δαμασκηνού της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου. Τα αναλόγια πλαισίωναν χοροί Πατέρων της Μονής βοηθούμενοι από καλλίφωνους ιεροψάλτες. Ακολούθησε τράπεζα επίγειων αγαθών τα οποία με αγάπη και φροντίδα παράθεσε η Αδελφότητα των Μοναχών. Οι πιστοί, προερχόμενοι από διάφορες περιοχές επέστρεψαν στα ίδια πνευματικά ενισχυμένοι και δοξάζοντες τον Τριαδικό Θεό και τους Οσίους Του, Ασκητές και Πατέρες, εν τω Αγιωνύμω όρει του Άθω.





Από την λαμπρά πανήγυρη του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αγκαθιά Ημαθίας. Χοροστάτησε ο Τοποτηρητής Βερροίας, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος, συμπαραστούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Αττικής κ. Κοσμά και του πολιού Εφημερίου, Αιδεσιμωτάτου Ιερέως π. Νικολάου Γουσιόπουλου.