2018/12/31

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Στις 5 Μαΐου 2019 θα επισκεφτεί ο πάπας του Βατικανού την Βουλγαρία και την εκεί Καινοτόμο εκκλησία. Ο Βούλγαρος "Μητροπολίτης που το ανακοίνωσε εγκωμίασε τον πάπα ως «πολύ μετριοπαθή άνθρωπο, που τέθηκε σε πολύ περίπλοκη θέση. Είναι ανιδιοτελής και έχει κάνει βήματα έξω από το πρωτόκολλο και έχει παιδική απλότητα, που τον κάνει διαφορετικό από τους άλλους Πάπες». Υπενθυμίζουμε ότι οι Βούλγαροι δεν συμμετείχαν στην Οικουμενιστική Σύνοδο του Κολυμπαρίου...

* Αδιάφορα σφυρίζανε οι Καινοτόμοι κληρικοί της Ελλάδας σε όλες τις προδοσίες της Ορθόδοξης πίστης. Η ηθική και η έξωθεν καλή μαρτυρία τους κατάντησε ανέκδοτο. Η πρόθεση, όμως, της κυβέρνησης να τους αποχαρακτηρίσει ως "δημοσίους υπαλλήλους" τους μετέτρεψε σε "Παπαφλέσσες" και είναι έτοιμοι για "πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις" με την συμπαράσταση του Οικουμενιστικού Πατριαρχείου...

* Όπου πάει ο Οικουμενιστικός "πατριάρχης" επακολουθεί ορυμαγδός. Το Πατριαρχείο, που πρωτοστατεί στην Παναιρετική κίνηση του Οικουμενισμού και είναι ο ηθικός αυτουργός του Νεοημερολογιτικού Σχίσματος στην Ελλάδα, προετοιμάζει και νέο σχίσμα στους κοινωνούντες με αυτόν. Με αφορμή την αναγνώριση των Σχισματικών παρατάξεων (για εθνικιστικούς λόγους) της Ουκρανίας ως "Κανονικής Εκκλησίας" μονομερώς από τον "Πράσινο πατριάρχη της ειρήνης", οι κοινωνούντες με τους "Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας" οδηγούνται σε σχίσμα. Τα θέματα της Ορθόδοξης πίστης τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Συναγωνίζονται στην παναίρεση του Οικουμενισμού ποιος θα έχει την "ορθόδοξη" πρωτοκαθεδρία. Το Βατικανό παριστάνει το περίλυπο και τρίβει τα χέρια του από χαρά αφού μόνο κερδισμένο θα βγει μαζί με τους Ουνίτες της Ουκρανίας! Ο νέος "προκαθήμενος" του Βαρθολομαιϊκού μορφώματος Επιφάνιος αισθάνεται έτοιμος να ξεπληρώσει την αντικανονική χάρη μιμούμενος το πάτρωνα του. Να εισάγει το Παπικό ημερολόγιο και στην Ουκρανία για να διαφέρει από το Πατριαρχείο Μόσχας που διατηρεί το Ορθόδοξο εορτολόγιο. «Αν αλλάξουμε από τις 7 Ιανουαρίου στις 25 Δεκεμβρίου τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ο ουκρανικός λαός δεν θα το δεχτεί αυτό. Πρέπει να εξηγήσουμε, να αποδείξουμε. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι ένα δόγμα, είναι απλά μια ημερομηνία, τότε είναι δυνατόν να γίνει”- είπε στο ραδιόφωνο» Ελευθερία», απαντώντας στο ερώτημα, ποια θα είναι η πρώτη από τις μεταρρυθμίσεις του Επιφανίου.



* Φρίττουμε στην ανάγνωση της είδησης από το "Πενταπόσταγμα": Η ηγεσία των Αγγλικανών κάλεσε κληρικούς να εισαγάγουν τελετές, με βάση τη σειρά του βαπτίσματος, για εκείνους που αλλάζουν το φύλο τους. Τέτοιου είδους τελετουργίες θα διευκολύνουν την αποδοχή των τρανσέξουαλ ανθρώπων στις «εκκλησιαστικές κοινότητες», πιστεύουν οι ιδρυτές. Σύμφωνα με τις νέες ποιμενικές οδηγίες, οι ιερείς συνιστώνται να βαφτίζουν επίσημα όσους έχουν αλλάξει το φύλο τους, με τα νέα τους ονόματα. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου τελετουργικού, μια αλλαγή φύλου θα είναι «σταθερή». Αν και η αγγλικανική ιεραρχία τονίζει ότι τέτοιες τελετές είναι «ασυμβίβαστες» με το βάπτισμα, το Επιμελητήριο Επισκόπων ενέκρινε στις 10 Δεκεμβρίου ένα έγγραφο που εγκρίνει τη χρήση νερού και λαδιού κατά τη διάρκεια τέτοιων τελετουργιών. «Οι νέες οδηγίες καθιστούν δυνατή, με βάση την Αγία Γραφή, να επιτρέπεται στους σεξουαλικά μεταστραφέντες να επισημάνουν τη μετάβασή τους στην παρουσία των συγγενών τους στην Εκκλησία, που είναι το Σώμα του Χριστού», δήλωσε ο επίσκοπος Julian Henderson, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Επισκόπων. Αυτοί είναι αδελφές "εκκλησίες" του Νεοημερολογιτισμού, Μόσχας και λοιπών.

* Αλογότεροι των ζώων οι Καινοτόμοι της Αμερικής! Τέλεσαν ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ σε καθεδρικό Ναό για ΣΚΥΛΟ. "Πριν από λίγες ημέρες στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, ένας 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένα Κ-9 αξιωματικό σκύλο της Αστυνομίας. Ο εν λόγω σκύλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή St. Clair Shores, και στο άκουσμα του θανάτου, αξιωματικοί και πολίτες βυθίστηκαν στο πένθος. Στην εν λόγω περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο σκύλος αξιωματικός Κ-9, υπάρχει ο Ελληνορθόδοξος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντιτρόϊτ. Το αμερικάνικο κανάλι FOX 2 μας μετέφερε σε live μετάδοση ένα πρωτοφανές και πρωτάκουστο γεγονός, που έλαβε χώρα εντός του Ελληνορθόδοξου Ιερό Ναού." γράφει η "Ρομφαία".



* Πανηγύρισαν και φέτος μεγαλοπρεπώς οι Νεοημερολογίτες- Οικουμενιστές την εορτή του Αγίου Ανδρέα με το παπικό ημερολόγιο. Η εορτολογική ενότητα τους επέτρεψε και φέτος να συμπροσευχηθούν με τους ομόδοξους τους αιρετικούς του Βατικανού και άλλους. Παρέστησαν και ψευτορθόδοξοι προδότες από Ελλάδα και αλλαχού.Ο προκαθήμενος πάντων των αιρετικών Πάπας δηλώνει ότι «Με τη βοήθεια του Θεού, μέσω της συνάντησης και του διαλόγου για το ταξίδι μας μαζί τα τελευταία πενήντα χρόνια, βιώνουμε ήδη το να είσαι στην κοινωνία, ακόμα κι αν δεν είναι ακόμα πλήρης».


Στο λόγο του ο προκαθήμενος της Καινοτομίας και της Παναιρέσεως σχολίασε περιχαρής: "Δρέπομεν, ἐπί ἥμισυν καί πλέον αἰώνα, τούς ἀγλαούς καρπούς τοῦ διαλόγου τῆς ἀγάπης. Ἡ πρώτη ἔκφρασις αὐτοῦ ὑπῆρξεν ἡ συνάντησις τοῦ Πάπα Παύλου τοῦ ΣΤ΄ καί τοῦ Πατριάρχου Ἀθηναγόρου ἐν Ἱεροσολύμοις, ἡ ἀμοιβαία ἄρσις τῶν Ἀναθεμάτων..." Άλλωστε, συνεχίζει: "Ἡ παραχώρησις εὐκτηρίων οἴκων, ἡ ἔμπρακτος ἀλληλεγγύη, ποικίλαι κοινωνικαί καί διακονικαί δράσεις, ἡ χορήγησις ὑποτροφιῶν εἰς ὀρθοδόξους φοιτητάς, γενικώτερον ὀ "διάλογος τῆς ζωῆς" προήγαγον τήν ἀλληλογνωριμίαν, τήν ὑπέρβασιν τῶν προκαταλήψεων καί τήν ἀμοιβαίαν ἐμπιστοσύνην...."

Μάλιστα θρασύτατα και ανερυθρίαστα κακίζει του Γνησίους Ορθοδόξους και όσους δεν κλίνουν γόνυ στο Βάαλ του αντίχριστου Οικουμενισμού. "Εἰς δέ τούς ἐκπροσώπους τοῦ ἀντιοικουμενικοῦ καί ἀντιδιαλογικοῦ φονταμενταλισμοῦ, λέγομεν, μετ' ἐμφάσεως, ὅτι ὄχι μόνον δέν εἶναι οἱ αὐθεντικοί ὑπερασπισταί τῆς ἐκκλησιαστικῆς παραδόσεως, ὡς οἱ ἴδιοι θεωροῦν τόν ἑαυτόν των, ἀλλά ὅτι παρερμηνεύουν καί παραποιοῦν τήν γνησίαν παράδοσιν, καί, διά τοῦ οὐ κατ' ἐπίγνωσιν ζήλου των, διχάζουν τόν λαόν τοῦ Θεοῦ." Και μας αποκαλύπτει τον πόθο του: " Ὡς ἀπεφάνθη ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος, "κοινός" καί "ἑνιαῖος" σκοπός εἰς πάντας τούς θεολογικούς διαλόγους, τούς ὁποίους διεξάγει ἡ ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, εἶναι "ἡ τελική ἀποκατάστασις τῆς ἐν τῆ ὀρθῆ πίστει καί τῆ ἀγάπῃ ἑνότητος". Τό κοινόν ποτήριον τῆς Θείας Εὐχαριστίας προϋποθέτει τήν κοινήν πίστιν, τήν πλήρη συμφωνίαν εἰς τήν ὁμολογίαν τῆς πίστεως."

* Στην "Χριστουγεννιάτικη λειτουργία" των Αγγλικανών βρέθηκε ο "Πατριάρχης" της Σερβίας Ειρηναίος ο οποίος τους παραχώρησε και το πατριαρχικό Παρεκκλήσιο! Υπενθυμίζουμε ότι ούτε οι Σέρβοι πήγανε στην "Σύνοδο του Κολυμπαρίου" προφανώς όχι για λόγους πίστης. Ακολουθούν και το παλαιό ημερολόγιο και την παναίρεση του Οικουμενισμού αμετανόητα.


* Το αγιορείτικο περιοδικό "Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης" καταγγέλει: "Ο μητροπολίτης Κορίνθου διέταξε ιερέα της Μητροπόλεως του (της περιφέρειας του) , να τελέσει γάμο Ορθόδοξου μέλους μετά ετερόδοξου. Ο εν λόγω ιερέας αρνήθηκε και ο Μητροπολίτης έστειλε άλλο ιερέα και επιτέλεσε τον παράνομο αυτό μικτό γάμο. Τον δε καταφρονήσαντα την εντολή του Μητροπολίτου, αρνηθέντα να τελέσει τον γάμο ιερέαν,επέβαλε την ποινή ενός μηνός αργία." (Τεύχος 289, σελ. 46)  Έτσι εξηγείται γιατί παραμορφώνεται από την κακία ο κ. Διοσύσιος όταν μιλάει για τους Γ.Ο.Χ. και του Παλαιοημερολογίτες.