2018/12/19

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Μεγαλόπρεπα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελιστή Ματθαίου στην Μάνδρα Αττικής, ιστορική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αττικής και Μεγαρίδος. Ανήμερα της εορτής του Αποστόλου τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ/τος Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς συμπαραστατούμενος υπό του Αγίου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, Σεβ/του Μητροπολίτου Θηβών κ. Χρυσοστόμου μετά των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου και π. Ευθυμίου και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου. 




Κατά την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εόρτασε η γυναικεία, φερώνυμος Ιερά Μονή στην Καλαμάτα. Ιερούργησε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος.




Με εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε υπό των Ορθοδόξων πιστών της Πάτρας η μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Τοποτηρητής Πατρών, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος μετά του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.




Ο "Κανών της Πίστεως", ο Άγιος Ιεράρχης των Μυρών Νικόλαος ο Θαυματουργός τιμήθηκε δεόντως από Μεσσήνιους Ορθοδόξους στον εορτάζοντα επ' ονόματι του Αγίου Ιερό Ναό στον Αγριλό Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.