2013/05/27

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣΑπό την εορτή της ενορίας του Αγίου Μηνά στην ακριτική ΚάλυμνοΑπό την εορτή του πολιούχου αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στην ενορία των ΠατρώνΜε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτανεία ως τον τάφο του Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών του Νέου, εν Τυρνάβω τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου στον Τύρναβο Λάρισας.


Με λαμπρότητα πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, παρουσία των Αρχών του οικείου Δήμου Πύλου.


Από την ευλόγηση των άρτων στην εορτάζουσα Ενορία Μαρκοπούλου κατά την μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου


Η μνήμη του προμάχου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού τιμήθηκε πανηγυρικά στην ενορία των Μοιρών Ηρακλείου.


Την επομένη ο Τοποτηρητής Κρήτης, Άγιος Μεσσηνίας χωροστάτησε στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στις Φλαθιάκες ΗρακλείουΑπό την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στην Καρυά Ελασσόνας

Από την λαμπρά πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κοζάνης την 10 Φεβρουαρίου


Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Ακρωτήρι ΣαντορίνηςΗ λαμπρά εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ου φέτος συνέπεσε με την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, συντέλεσε στην μεγαλύτερη πνευματική χαρά των πιστών, ιδιαιτέρως στις πανηγυρίζουσες Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας μας. Στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας Καλαμάτας (Σκήτη Παναγουλάκη) προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ/τος κ. ΙάκωβοςΕνώ στην πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ . Λαρίσης & Τυρνάβου, ο επιχώριος Σεβ/τος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος.


Η Θεομητορική εορτή, η οποία επιλέχθηκε ως ημέρα της Εθνικής μας εορτής για την απαλλαγή από τον τουρκικό ζυγό τιμήθηκε και από τους ομογενείς ορθοδόξους αδελφούς μας στην ενορία της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης.ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2013

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

Από τον εορτασμό των Θεοφανείων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο φράγμα Διποτάμου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσας Κακορατζιάς Λευκωσίας.