2011/05/31

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Εφέτος, την 14η Μαϊου, συμπληρώνονται 61 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του εν Αγίοις Πατρός Ματθαίου, ομολογητού Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών, του από Βρεσθένης (+ 1950). Προς τούτο αναρτούμε ένα ιστορικό τεύχος από το τεράστιο, και σε σύγκριση με την τότε εμπόλεμη κατάσταση της Ελλάδας, τιτάνιο εκδοτικό έργο του Αγίου Βρεσθένης Ματθαίου. Τα Ιερά Ευαγγέλια, οι Συναξαριστές, οι μεμονωμένοι βίοι των Αγίων μας, τα περιοδικά «Κήρυξ Γνησίων Ορθοδόξων» και «Πολύτιμος Θησαυρός Μετανοίας», τα απολογητικά βιβλία υπέρ της Ορθοδοξίας, τα ιερά προσευχητάρια και εν γένει οι εκατοντάδες εκδόσεις του Αγίου Ιεράρχου Ματθαίου προς πνευματική ωφέλεια και ψυχική σωτηρία των πιστών φανερώνουν το πνευματικό μεγαλείο του λόγιου Ποιμενάρχη.
Ο «ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ», από την έκδοση του το 1938 έως και τη κοίμηση του Αγίου Αρχιεπισκόπου Ματθαίου, γνώρισε τεράστια απήχηση αφού οι συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πλειάδα χωρών του εξωτερικού υπερέβησαν τις 35.000! 35.000 χιλιάδες οικογένειες ανά μήνα λάμβαναν το εικονογραφημένο ορθόδοξο περιοδικό πνευματικής οικοδομής με την άψογο, για την εποχή εμφάνιση, που εκδιδόταν με την ευλογία του «Αγ. Βρεσθένης κ.κ. Ματθαίου» και μάλιστα δωρεάν για τους απόρους από τα τυπογραφεία της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας μας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας Αττικής. Δεν διέφυγε βέβαια της φθόνου ενίων σχισματικών και των Καινοτόμων που προσπάθησαν λυσσωδώς να ανακόψουν το τεράστιο εκδοτικό έργο της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Το παρόν τεύχος 118 με εξώφυλλο την Ιερά Εικόνα της Αγίας Τριάδος είναι ιστορικό καθώς σε αυτό άρχεται η δημοσίευση «ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΣ» με έμβλημα και πάλι την Ιερά εικόνα της Παναγίας Τριάδος. Απόδειξη της ιδιαίτερης ποιμαντικής μέριμνας του Αγίου Πατρός Ματθαίου δια τα παιδιά και την πνευματική κατάρτιση τους. Αιωνία η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ματθαίου και των κοιμηθέντων εν τη καλή Ομολογία συνεργατών στο Εκδοτικό έργο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος!

Πολύτιμος Θησαυρός Μετανοίας