2010/02/05

Глас Српске православне (Део Четири)

саопштење за јавност поводом смрти Патријарха Павла
медијима,организацијама, појединцима
ПУТЕМ ИСТИНЕ А НЕ ПУТЕМ ЈЕРЕСИ

Наша родољубива организација „Све за Отаџбину!“ чије вођство чине истинити православни хришћани, чланови истините Православне Цркве под поглаваром Хризостомом митрополитом Тивејским (Грчке Старокалендарске Цркве), познати у народу као: Зилоти, матејевци-григоријевци, се гнушамо стварања атмосфере након смрти патријарха СПЦ г-Павла, при чему се патријарх велича као неки идол (као некад Тито) што је сасвим анти-православно понашање, као и због злоупотребе верских осећања тако што се целом српском народу намеће трасирани пут којим је ишао патријарх Павле, водећи СПЦ, а тај пут је јеретичко-екуменистички пут, пут богоотпадништва, због чега већ деценијама (још од 1924. године) пропада и пати српски народ због гнева Божијег, јер смо као народ били одступили од вере својих Светих Предака!
За то одступање од Свете Вере и деценијско гажење Светог Предања су најодговорнији црквени пастири СПЦ који народ тако воде у духовну пропаст.
Уважамо сваког човека и његову смрт и жалимо због тога, па макар био и тешки јеретик, али не можемо да се сложимо за одобравање даљег пропадања наше државе и нације у сваком смислу.
Треба знати да због тог отпадништва од Бога (свејерес екуменизма-учење „теорија грана“) над српским народом већ деценијама стоји мноштво АНАТЕМА од Светих Отаца Цркве Христове јер је то јерес еклисиолошког карактера и представља хулу на Духа Светога која се не опрашта ни сада ни у будућем веку.
Опрашта се само онда ако има покајања, а све док тога нема а и наставља се тим путем, онда још више стиже проклетство на синове противљења!
Такође, Патријарх не може бити канонизован пред Богом као светитељ, јер за то не постоји ни један духовно догматски разлог. Постоји прича о некој „скромности“ али то нема значаја ако кандидат за светитеља није био православан за живота. Патријарх Павле није био православан иако се тако само на речима декларисао. Православан је онај ко не одступа од учења Цркве а то учење је од Духа Светога!
Показаће време да Господ није прославио светим благоуханих моштима патријарха Павла као што таквих моштију, до дана данашњег, има у нашој истинитој православној Цркви, а то је само потврда наше исправности у вери.
Изражавамо жаљење због смрти патријарха јер се није вратио за живота на пут Христов и пут Светог Саве, а жао нам је и српског народа што још није схватио у каквој се заблуди налази, и што још није нашао прави пут избављења.
Ово је наш мали допринос томе да српски народ нађе пут избављења, тако нас Господ благословио!
Са поштовањем, председник
Срђан Црвенковић
У Београду, 6./18.11.2009 л. Господњег