2023/11/07

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Απορίας άξιον είναι που βαίνει ο Νεοημερολογιτισμός. Αναφερόμαστε στην συμπροσευχή του Καινοτόμου "Μητροπολίτου" Κατερίνης κ. Γεωργίου σε ψευδοχειροτονία των αιρετικών Ευαγγελικών στην πόλη του. Ο ΜΕ´ Κανόνας των Αγίων Αποστόλων απαγορεύει την συμπροσευχή με αιρετικούς και καθαιρεί όσους συμμετέχουν σε τελετές αιρετικών αλλά ο κ. Γεώργιος συνεχάρηκε τον νέο, αιρετικό πάστορα  και τους πεπλανημενους συμπολίτες του ως "αδελφούς"! "Όχι μόνο συμβολική αλλά ουσιαστική η παρουσία μας εδώ σήμερα…" είπε ο κ. Γεώργιος χαρακτηριστικά! Τους συνεχάρηκε που πλανώνται και πλανούν με αιρέσεις και βλασφημίες: εικονομαχία, αγιομαχία, θεοτοκομαχία, προσβολή Μυστηρίων και δογμάτων. Άραγε θα πήγαινε πρόσχαρος στο Ναό του Αγίου Ταξιάρχη των Γ.Ο.Χ. Κατερίνης ή στους Ναούς των εκεί Παλαιοημερολογιτών; Εκεί θα δαιμονιζόταν από θυμό και οργή. Δεν άργησε η ανταμοιβή του. Αναγορεύτηκε καθηγητής του ΑΠΘ. Κατά τα άλλα η κρατική εκκλησία του Ν.Η. έχει και αντιαιρετική επιτροπή και δράση...


* Δυστυχώς κάποιοι ενώ δεν τακτοποιούν τα του οίκου τους, απασχολούνται με μηχανορραφίες και κουτσομπολιά για να κρύψουν τα δικά τους και την ανυπακοή τους λόγω υπερηφάνειας και αυτοδικαίωσης. Φλωρινικος ιστολόγος, δεν ξέρει ούτε αυτός που ανήκει, καταλαμβάνεται από αγωνία για την αυθεντική κάρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Ματθαίου. Ενώ τον είχαμε ενημερώσει και για τη μυροβλυσία και για σχετικό θαύμα (της Αγίας Κάρας του στη Χαλκίδα) παλαιότερα εκείνος αγωνία λες και εάν το εξακριβώσει ο ίδιος θα εγκαταλείψει το εκκλησιολογικό σχίσμα. Την ίδια στιγμή όλος ο θρησκευόμενος λαός της ορθοδόξου παραδόσεως έχει αηδιάσει απο την παραχώρηση ιστορικού, φλωρινικού μοναστηριού στην Πεντέλη σε βλάσφημο σήριαλ "Φόνοι στο Καμπαναριό" όπου γυμνοί βρίσκονται μέσα σε εκκλησία, πετάνε για πλάκα λείψανα υποτιθέμενων Αγίων, κρεμάνε σκόρδα στην εκκλησία με γυρισμένα οπίσθια στην Αγία Τράπεζα και την εικόνα της Αγίας Τριάδας και πόσα ακόμη βλάσφημα και αισχρά κατά του μοναχισμού και της πίστης μας. Οι υπεύθυνοι διατείνονται ότι έχουν άδεια. Μάλλον έτσι γίνονται ακριβές ανακαινίσεις και ανοικοδομήσεις, με ιεροσυλίες και εξαγορές....

* Με τον κοσμικά ισχυρό πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο "πατριάρχης" Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος στο Βατικανό. Ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε ολονύκτια συμπροσευχή στη Ρώμη με τον πάπα στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ ο Καινοτόμος "αρχιεπίσκοπος" Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εύχεται δημοσίως για τις Μουλσουμανικές εορτές. Στην οικουμενιστική ολονυχτία πάσχιζαν οι ψευτο- ορθόδοξοι ποιος θα φιλήσει πιο ευλαβικά το χέρι το πάπα και θα δώσει το καλύτερο φίλημα, μετά τον Ιούδα.





* Στον αιρετικό, αρμένικο Ναό στην πόλη της Καβάλας συμπροσευχήθηκε ο εκεί Καινοτόμος Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Αδιάφορο ότι είναι αιρετικοί Μονοφυσίτες.

* Στη Γαλλία δεν γίνεται ανεκτό ούτε το όνομα "Χριστιανός" στα ραδιόφωνα. Απέναντι, στην Αγγλία, αγγλικανικο ναοί μετατρέπονται σε τζαμιά των Μωαμεθανών. Στην Ιταλία οι θρησκευόμενοι παπικοί  όλο και μειώνονται. Έξυπνες λύσεις φαίνεται να βρίσκουν οι Καινοτόμοι ομογενείς μας στην Αμερική όπως νύχτα καπνίσματος πούρου στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη και με την πρόσκληση τραγουδιστριών σε Ναούς της ομογένειας όπως η Καλομοίρα!!

* Σείεται ο παπισμός στην Πολωνία από όργια παπικών κληρικών εντός ναών τους ενώ στην Ρουάντα αποκαλύπτεται ολόκληρη γενοκτονία στην οποία συντέλεσε το Βατικανό γιατί δεν ασπάστηκαν το παπικό δόγμα.

* Συναγωνίζονται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον σύντροφό του και ο πρωθυπουργός με τους γκέι συμβούλους του ποιος θα προλάβει πρώτος να θεσμοθετήσει τους πολιτικούς γάμους  με δικαίωμα τεκνοθεσίας μέσω εμπορίας μητρών γυναικών. Υπάρχει κατάλογος 40- 50 χιλιάδων ευρώ ανά βρέφος αφού φαίνεται η εν λόγω επιθυμία ευνοεί τους πλούσιους. Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για την υπογεννητικότητα και το έθνος μας, αυτοί που δεν έχουν ιερό και όσιο.

* Σφαγιάζονται χριστιανοί στη Νιγηρία και στο Πακιστάν σκοτώνονται με βάση ψευδείς κατηγορίες για εκφοβισμό των υπολοίπων. Η ανεκτικότητα του Ισλάμ στον Χριστιανισμό ολοφάνερη. Πρόκειται για σύγχρονες γενοκτονίες!

* Με ουνίτες και παπικούς κληρικούς συνεχίζουν να ιερουργούν οι σχισματικοί του κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία. Εκεί, κήρυξαν την Μοσχοβίτικη δικαιοδοσία του κ. Ονουφρίου παράνομη και ψήφισαν κατά των ορθοδόξων Χριστουγέννων και του ορθοδόξου εορτολογίου. Είναι συγκινητικό ότι φτωχοί και ευρισκόμενοι σε πόλεμο Ουκρανοί χριστιανοί πληρώνουν για την αποφυλάκιση των πνευματικών τους.

* Ο εκδικητικός κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης εξέλεξε Αλβανό ψευδεπίσκοπο για την Αμερική. Ο κ. Θεοφάνης Κόγια είναι εχθρός της δικής τους ιεραποστολής στην Αλβανία και του εκεί Καινοτόμου Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χειροτονία του διάβασε το νοθευμένο "Πιστεύω" με το αιρετικό Φιλιόκβε! Δεν το κατάλαβε ούτε αυτός, ούτε οι υπόλοιποι παριστάμενοι!!! Αυτή είναι "ορθοδοξία" τους και η αγάπη τους!!!

* Ανάστατο το εσβεσμένο Φανάριο με τις αποκαλύψεις για "επίσκοπο" του στην Γερμανία όπου είχε πολυετή ερωτική σχέση με γυναίκα και επίσης έκανε γυμνισμό με φωτογραφίες κι άλλες άσεμνες συμπεριφορές. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η δράση του για την ένωση με τον παπισμό και οι σπουδές του στο Βατικανό.

* Νέα λοκντάουν ψήφισε η κυβέρνηση για κλιματικούς δήθεν λόγους. Παράλληλα φρόντισε να δώσει πακτωλό χρημάτων στα τηλεοπτικά κανάλια.

* Γονείς κατήγγειλαν ιερέα γιατί βάπτισε ορθόδοξα παιδί! Τέτοια άγνοια και πλάνη η σημερινή κοινωνία...

* Μαίνεται ο επάρατος πόλεμος στην Παλαιστίνη με το Ισραήλ. Εβραίοι και μουσουλμάνοι, αρνούμενοι τον Χριστό, αλληλοσκοτώνονται. Η κυβέρνηση φρόντισε να φωτίσει μονομερώς με την σημαία του Ισραήλ παρά την καταπίεση ενός ολόκληρου λαού επί δεκαετίες. Πριν τον πόλεμο, φανατικοί Εβραίοι έφτυναν χριστιανούς που λιτάνευαν Σταυρό. Το γεγονός καταδίκασε η Ισδραηλιτική κυβέρνηση.

* Στο Βέλγιο γιατρός σε λεγόμενη υποβοηθούμενη αυτοκτονία (ευθανασία) αποτελείωσε ασθενή του με πνίξιμο μαξιλαριού. Αυτά διδάσκει η εκτός Θεού επιστήμη...

* Η γερμανική Παπική "εκκλησία" αποφάσισε να ευλογεί ομόφυλα ζευγάρια. Στο ίδιο πνεύμα κατευθύνεται και η κεφαλή τους, ο Φραγκίσκος.

* Το εσβεσμενο Φανάριο αγιοποίησε την Μοναχή Γαβριηλία παρά το πλήθος εμπεριστατωμένων καταγγελιών για τα οικουμενιστικά της πιστεύω και άλλα εκκοσμικευμένα  φρονήματα όπως ανατολίτικες πρακτικές, γιόγκα κλπ. Ακόμη περιμένουν τα πνευματικά παιδιά του γέροντα Φιλόθεου αλλά αυτός ήταν αντιοικουμενιστής και υπέρ της επαναφοράς του Πατρίου ημερολογίου οπότε μάταια θα περιμένουν.

* Την αγωνία του να φύγει το θρησκόληπτο πνεύμα από την κρατική εκκλησία, εκφράζει  με άρθρο του ο καινοτόμος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Την πλήρη δηλαδή απενεύρωση των πιστών και την χωρίς αντίσταση παράδοση στον οικουμενισμό.