2022/10/10

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Κατά τον πρώτο μήνα του νέου εκκλησιαστικού έτους, πανηγύρισαν πολλοί Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές  της Εκκλησίας μας. Στις 5 Σεπτεμβρίου εόρτασε ο πολιός εφημέριος της Μεγαλονήσου Κρήτης π. Ζαχαρίας Τσικρικάκης, ο οποίος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Προφήτου Ζαχαρία, ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Οσίων 99 Πατέρων της Κρήτης στα Χανιά. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Τοποτηρητής Κρήτης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος και προσήλθαν πολλοί πιστοί να ευχηθούν στον ακάματο Ιερέα τους.



Στις 8 του ίδιου μήνα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Λαμποβίτισσας στην Κέρκυρα. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Τοποτηρητής της Νήσου, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος με την συμπροσευχητική παρουσία Μοναχών και πολλών Ορθοδόξων πιστών.


Την ίδια ημέρα πανηγύρισε και η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Καλαμάτα με ιερά αγρυπνία. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντά, βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.

Την 14η του Μηνός Σεπτεμβρίου, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος (του οικείου Επισκόπου ευρισκομένου εν Κύπρωι) μετά του Ιερομονάχου π. Αθανασίου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.



Στις 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονής της Αγίας Σοφίας στην Κάλυμνο. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος (ο οποίος είχε τελέσει και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα του Τιμίου Σταυρού στην νήσο) και προσήλθε πλήθος προσκυνητών ενώ έψαλλαν οι μοναχές της Μονής.