2021/12/22

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΤΑΡΣΩΣ


ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ 
ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:
ΟΣΙΑ ΤΑΡΣΩ Η ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΗ

Τοιχογραφία της Μακαρίας Ταρσως, πιθανόν σε Νεοημερολογίτικη Μονή...

Απορεί κανείς με την εμμονή των Καινοτόμων του Νέου Ημερολογίου να οικειοποιούνται αγιασμένες μορφές της Εκκλησίας μας και να την παρουσιάζουν ως δήθεν "αγίους" της δικαιοδοσίας τους! Δεν αρκούν τόσοι "άγιοι" που προβάλλουν με την βοήθεια περιοδικών και της τηλεόρασης- και με την συνεργεία βεβαίως του ποδηγέτη τους κ. Βαρθολομαίου Αρχοντώνη που τους αναγνωρίζει σωρηδόν "αγίους" για να τους κρατά δέσμιους της αναθεματισμένης Καινοτομίας και του Οικουμενισμού. "Παΐσιοι", Αγιορείτες και "Πορφύριοι" και τόσοι άλλοι προβάλλονται με πολύ τέχνη και επιμονή στο πληρωμά τους ως αλάθητοι προφήτες και κριτήρια Ορθοδοξίας με κοινή συνισταμένη της τιμής τους... την αποστροφή τους στη Γνήσια Ορθοδοξία, τον αντιοικουμενισμό και την αποτείχιση. Πως λοιπόν ασχολούνται με τους "πλανεμένους", "σχισματικούς και αιρετικούς" και ο,τι άλλο έχουν εφεύρει κατά των Γνησίων Ορθοδόξων ενώ υποδέχονται, συμπροσεύχονται και συνεργάζονται ως ένα εκκλησιαστικό σώμα, στο "Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών" με όλες τις αιρετικές παρασυναγωγές των Παπικών και των Προτεσταντών.

Η Νεοημερολογιτική ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αθηνών (επί της οδού Αχαρνών) με την ευλογία (!) του Καινοτόμου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου συμπεριέλαβε, ανάμεσα στους τιμώμενους ως δια Χριστόν Σαλούς, και την Μακαρία Ταρσώ της Κερατέας. Σχετικά μίλησε ο ιερέας του Ν.Η. π. Μιχαήλ Σταθάτος από την κερατέα για 80 λεπτά στο εκεί εκκλησίασμα. Παρότι στο βίντεο ακούγονται εκκλησιολογικές ανακρίβειες και οι συνήθεις συκοφαντίες κατά των Γνησίων Ορθοδόξων αναμεμιγμένες με αληθή γεγονότα, εμείς το αναρτούμε, εμπιστευόμενοι το Ορθόδοξο εκκλησιολογικό κριτήριο των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών και την οξυδέρκεια των αναγνωστών μας να συλλέξουν ως μέλισσες μόνο το νέκταρ από τα περιττά. 

Είναι σημαντικό ότι ακούγεται δημοσίως (από το 32:40 και έπειτα)  να λέγεται από Καινοτόμο κληρικό ότι η αγία μας Εκκλησία πολεμήθηκε και διώχθηκε με αφορμή την Ιερά Μονή Πευκοβουνογιατρίσσης άδικα και παράνομα με την συνεργεία των Αρχών και της κρατικής Ιεραρχίας. Είχαν εξαγοραστεί συνειδήσεις κι από αποσχισθέντες που προσεταιρίστηκαν αυτούς που στην δύσκολη στιγμή πολέμησαν την Μονή. Σήμερα μάλιστα η συκοφάντηση και η διαστρέβλωση μέσω και του δημοσιογραφικού Τύπου διδάσκεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διαστρέβλωσης της αλήθειας στο Πανεπιστήμιο! Ο θρίαμβος της χειραγώγησης και της εξαπάτησης επάνω στα αιματοβαμμένα θύματα των διωγμών.

Για να μην συνεχίσουμε να μακρηγορούμε και να κουράζουμε, τονίζουμε όπως και παλαιότερα ότι η οσιωτάτη Ταρσώ είχε Ορθόδοξη Ομολογία- Εκκλησιολογία και εξυπηρετούνταν μυστηριακώς από τον μακαριστό Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αττικής, Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Παπαϊωάννου και από τον τότε πνευματικό της Μονής, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ανδρέα. Όχι μόνο στο τέλος της ζωής της (όπως και οι συγγραφείς βιβλίων παραδέχονται) αλλά και σε όλο της τον μοναχικό αγώνα ενώ συμμετείχε- πριν την εκδήλωση της κατά Χριστόν Σαλότητας- και στις ιερές ακολουθίες ως Αναγνώστρια. Μάλιστα η κηδεία της τελέστηκε ως Μεγαλόσχημης Μοναχής και είναι πιθανόν (όπως παραδέχεται και ο ομιλητής) να έλαβε το Μέγα Σχήμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ανδρέα με ελεύθερη βούληση. Η μελέτη του κ. Αντωνίου Μαρκού που δημοσιεύτηκε προ 10 ετών και είχε αναδημοσιευτεί και παλαιότερα από την ιστοσελίδα ξεκαθαρίζει με στοιχεία και επώνυμες μαρτυρίες το ορθόδοξο εκκλησιολογικό φρόνημα και την ορθόδοξη στάση της μακαριστής Ταρσώς, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ιδιαιτερότητες της κατά Χριστόν Μωρίας.

Η Μακαρία Ταρσώ, η ευλογημένη αγωνίστρια του Χριστού έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από πιστά μέλη της Εκκλησίας μας που είχαν ωφεληθεί από το ιδιαίτερο κήρυγμα της, τη θαυματουργία της και το προορατικό της χάρισμα. Είθε η ευλογημένη αυτή ψυχή που αξιώθηκε να αποτελεί "σημείο αντιλεγόμενο" στους σημερινούς Χριστιανούς να πρεσβεύει για εμάς στις δυστοπικές εποχές που ζούμε και να φωτίζει αυτούς εκ της Καινοτομίας που την τιμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της, αυτό της Γνησίας Ορθοδοξίας. Η κρατική εκκκλησία της Ελλάδος δεν θα σωθεί με οικειοποιήσεις ή έστω αναδείξεις νέων αγίων αλλά με την αποχώρηση απο το "Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αιρέσεων)", την καταδίκη του Αναθεματισμένου Νεοημερολογιτισμού και του Οικουμενισμού, την εξάλειψη των Καινοτομιών και του Καισαροπαπισμού. Με μία λέξη, στην Επιστροφή στην Ακαινοτόμητη Ορθοδοξία. Αμην! Γένοιτο.


ΤΑΡΣΩ Η ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΗ by ΚΗΡΥΞ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘ...