2021/12/01

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

 * Πυρετωδώς ετοιμάζονται Πολιτεία και Κρατική εκκλησία να δεχθούν τον Πάπα της Λατινικής αίρεσης κ. Φραγκίσκο στις αρχές Δεκεμβρίου. Θα επισκεφτεί την Λέσβο, την Κύπρο και την Αθήνα, περιοχές που στέναξαν κάτω από την Λατινική καταπίεση, για την προώθηση της Ουνιτικής και Οικουμενιστικής πορεία. Στα πλαίσια της επισκέψεως του κ. Φραγκίσκου θα τελεστεί παπική "Λειτουργία" στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα ως αρμόζον χώρος. Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων Πατέρων και Μαρτύρων. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα εν καιρώ.

* Η Κυβέρνηση με τις με τις ψήφους και του ΚΙΝΑΛ επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμός με εξοντωτικά πρόστιμα ανα μήνα που προσεγγίζουν το 1/3 της βασικής σύνταξης στην Ελλάδα. Πλήρης απαξίωση του αυτεξουσίου και του σεβασμού των ηθικών επιλογών για ιατρικές πράξεις. Πίσω από την κίνηση αυτή κρύβεται η αδυναμία να υποστηριχτεί σοβαρά το σύστημα υγείας. Ασθένεις πεθαίνουν στο έλεος του Θεού εκτός ΜΕΘ!

* Αμείωτη συνεχίζεται η επίθεση των καλοπληρωμένων Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης (;) κατά της Εκκλησίας και των Ορθοδόξων Παραδόσεων. Σπεύδουν να εμφανίσουν σκάνδαλα κατά Παλαιοημερολογιτών (τα οποία έχουν για καιρό σε ετοιμότητα) ή να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο συγγενών θυμάτων του νέου Κορωναίου. Πρόσφατα συκοφαντήθηκε και στοχοποιήθηκε η Εκκλησία μας και η ιστορική ενορία των Πατρών για τον θάνατο αξιότιμου εν Χριστώ αδελφού και έγκριτου Νομικού. Η αλήθεια είναι ότι στις εκκλησίες μας τηρούνται μέτρα προστασίας των πιστών εφ'όσον δεν θίγεται ο πύρηνας των ιερών Μυστηρίων και των Ιερών Παραδόσεων της Ορθοδοξίας. Ο κάθε πιστός ενεργεί με σύνεση και πνευματική ελευθερία ώς εχέφρων Πρόσωπο με θεόσδοτο Αυτεξούσιο. Οι κακοπροαίρετες εικασίες των δημοσιογράφων και η εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών, δεν απαντά στον αν η Πολιτεία ενήργησε τα δέοντα όπως στις περιπτώσεις των υπέργηρων κκ. Ιερώνυμου "Αθηνών" και Αναστασίου "Αλβανίας" με την χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων. Επιτέλους ας γίνει σεβαστή η προσωπική ελευθερία και ας πάψει η συκοφάντηση. Δεν ενοχλεί η ευλογημένη Επιστήμη αλλά η καταπίεση, η χρήση κωδικών σκαναρίσματος και ηλεκτρονικού φακελλώματος που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο σαν προϊόν, τα βιοηθικά ζητήματα και η απροκάλυπτη σύνδεση της "νέας πραγματικότητας" με τον Μετανθρωπισμό της Νέας Εποχής.

* Μόνο ως αντιχριστιανικό μέτρο μπορεί να γίνει δεκτό η είσοδος των πιστών με rapid τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης. Πρωτοφανή πράγματα στην εκκκλησιαστική ιστορία και ξεκαθάρη επιβολή της Πολιτείας στα Εκκλησιαστικά θέματα. Η Εκκλησία δεν είναι ταβέρνα και θέατρο όπως θέλουν να την βλέπουν οι άπιστοι άνθρωποι. Ο Κύριος μας, μας δίδαξε «Τὸν ἐρχόμενον πρός με οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω» (Κατά Ιωάννην, 6:37).

* Πασαρέλα με άμφια έγινε από Παπικούς "ιερείς" στο Βέλγιο για να προβάλλουν το πόσο σέβονται το ράσο και την ιεροσύνη.

* Είναι χαρακτηριστικό το τι συζητούν στους θεολογικούς διαλόγους μετά των αιρετικών οι εξ Ορθοδόξων Οικουμενιστές. Πιο συγκεκριμένα στον διάλογο με του Αγγλικανούς τον παρελθόντα Οκτώβριο συζητήθηκε... η ευθανασία και η Δωρεά Οργάνων. Προφανώς θα έχουν προσχωρήσει στα Ορθόδοξα δόγματα και της παραδόσεις και απόμένουν τα δευτερεύοντα...

* Διώκουν και πάλι την πολύπαθη Ιερά Εσφιγμένου για τον αγώνα της κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του σκαναρίσματος με ενέργεις του ψευδοηγουμένου και εγκάθετου υπό του κ. Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, του οποίου το όνομα φέρει. 

* Κληρικοί της Καινοτόμου εκκλησίας σε διάφορες περιοχές της χώρας τίθενται σε αργία και στέρηση μισθού γιατί δεν καταναγκάζονται σε εμβολιασμό. Αντίθετοι οι Καινοτόμοι επίσκοποι και στην απόφαση της ίδιας της "Συνόδου" τους. Παρόμοια διώχθηκαν -προς τιμήν τους- οι "Μητροπολίτες" Κυθήρων Σεραφεία και Αιτωλίας Κοσμάς όπως και ο εκ Πατρών π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Ποιός όμως περίμενε ότι ο φερόμενος ως αντιοικουμενιστής (έστω και στα λόγια) "Μητροπολίτης" Πειραίως Ν.Η. κ. Σεραφείμ θα καταδίωκε τον έγκριτο Καθηγητή Βιοηθικής π. Στυλιανό Καρπαθίου για την αντιθεσή του στην υποχρεωτικότητα και στην χρήση εμβρυϊκών κυττάερων από εκτρώσεις. Πρέπει να αποτελέσει αφορμή να παύσει αυτή η απάνθρωπη χρήση εκτρωμένων πλασμάτων σε φάρμακα και όχι να αποτελεί ανάπαυση συνείδησης.

* “Βόμβα” στα δογματικά θεμέλια της πίστης μας από την αποκάλυψη που προβαίνει το πρακτορείο Fides… Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι Ρ/Καθολικοί κληρικοί των Αγίων Τόπων μπορούν να κοινωνούν Χριστιανούς της Ορθόδοξης και άλλων Ανατολικών Εκκλησιών!Αυτή η διάταξη περιέχεται στο έγγραφο «Οικουμενικές Ποιμαντικές Οδηγίες» που εκδόθηκε στα αραβικά από τη Συνέλευση των Καθολικών Επισκόπων των Αγίων Τόπων. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ρ/καθολικοί ιερείς μπορούν επίσης να διδάξουν στους πιστούς της Ορθόδοξης και της Ανατολικής Εκκλησίας τα μυστήρια της Εξομολόγησης και του Αγίου Ευχελαίου" καθώς ενημερώνουν τα εκκλησιαστικά πρακτορεία.Ο κανόνας ισχύει στην επικράτεια των Αγίων Τόπων (Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Κύπρος) σε καθολικές εκκλησίες λατινικών, μαρωνιτικών, μελκιτικών, χαλδαϊκών, συριακών, αρμενικών και κοπτικών τελετών, εξηγεί το πρακτορείο Fides .

* Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη επίθεση των κατευθυνόμενων Μέσως Δημοσιογραφίας κατά των πιστών στοχευμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με το Νέο ημερολόγιο που εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για την Λιτανεία, την προσκύνηση των ιερών εικόνων ή αν κάποιος δεν φορούσε μάσκα! Την ίδια στιγμή δεν τους προβληματίζουν χειρότερες εικόνες σε μουσουλμανικές λιτανείες στην Αθήνα, την πορεία της κούκλας Αμάλ ανα την Ελλάδα, πορείες και γήπεδα... Ο σκεπτόμενος αναγνώστης μπορεί να αναλογιστεί τι συμβαίνει με την κρίση τους.

* Τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας όπως και το πρόσφατό θέμα των συμμοριών ανηλίκων φέρνει στην επιφάνεια την πνευματική δυσοσμία και σαπίλα που μας χαρακτηρίζει ως έθνος και ανθρώπους. Όσο ο άνθρωπος θα απομακρύνεται από το Φως του Χριστού, τόσο θα βυθίζεται στο σκοτάδι της αμαρτία. Και μόνο οι 10 Εντολές έφταναν να κάνουν την γή και την κοινωνία Παράδεισο. Ας μας λυπηθεί ο Θεός!

* Έκθεση καταπέλτης αποκαλύπτει ότι πάνω απο 216. 000 ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Παπικό κλήρο μόνο στη Γαλλία! Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί τόσο μίσος και απέχθεια στην πρώην Χριστιανική Ευρώπη που τρέχει ολοταχώς στον Αθεϊσμός και Υλισμό! Η επιλογή των άκρων με την υποχρεωτική αγαμία παρά την Αποστολική και Πατερική παράδοση εξέθρεξε την υποκριτική αυτή αισχρότητα στις τάξεις των Παπικών.

* Προφανώς θα είναι ψεκασμένος και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προτείνει τσιπάρισμα αρχικά των ζώων και έπειτα των ανθρώπων με δημόσιες δηλώσεις του... Επιθυμούν τον ενανδραποδισμό και την αποκτήνωση των ανθρώπων, την πτώση από Πρόσωπο θεόσδοτο σε Αγέλη άβουλη. Τυχαίες μόνο δεν είναι οι συγκυρίες!

* Στην Σουηδία των άδειων εκκλησιών και της αθεΐας, με τις παπαδίνες και κάθε αισχρή καινοτομία, αναγνωρίστηκε εφέτος ο σατανισμός ως κανονική θρησκεία! Όσο ο άνθρωπος αποκτηνώνεται, παραλογίζεται και αυτοκαταστρέφεται.

* Η Νεοημερολογιτική εκκλησία της Φιλανδίας ασχολείται σοβαρά.. με το αν θα πρέπει να έχει γλουτένη ο άρτος της Ευχαριστίας. Το απειροελάχιστό τμήμα που κοινωνεί ο πιστός. Καταλαβαίνουμε τι πιστεύουν ότι κοινωνούν...

* Ο Καριδινάλιος Κοχ του πάπα θεωρεί την Συνοδικότητα όργανο για την ένωση των δύο εκκλησιών. Οι εξ Ορθοδόξων να προσφέρουν την Συνοδικότητα και οι Παπικοί... το Πρωτείο. Ο "πατριάρχης" Βαρθολομαίος με την συνεχή στάση του και την εναρμόνιση του στην παπική γραμμή, το αποδεινύει. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συμπροσευχές και κοινές δράσεις μετά των παπικών αλλά και από μέρους του διακήρυξη για την Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset).



* Προ λίγου καιρού Ο Καινοτόμος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κάλεσε του πιστούς που ανήκουν πνευματικά στη Σύνοδο του να "αποτειχιστούν" για να μην τον ενοχλούν με την αντίθεση τους στις αποφάσεις των Οργάνων του. Ας αναλογιστούν οι ευλαβείς που δεν κλίνουν γόνυ στις οικουμενιστικές βλασφημίες τι ποιμενάρχη έχουν. Η Εκκλησία, η αληθινή, είναι Σώμα Χριστού και όχι τσιφλίκι του καθενός.

* Στις 4 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος συμεμετείχε σε Πανθρησκειακή συνάντηση υπό τον Πάπα για το Περιβάλλον και την επιστήμη. Είχε προηγηθεί στις 12/9/2021 η συμπροσευχή του κ. Βαρθολομαίου και ο κοινός Λειτουργικός ασπασμός εν ώρα παπικής Λειτουργίας με τον κ. Φραγκίσκο. Αυτά μιμούνται και οι Ελλαδίτες, καθώς συνέβη στο προσκύνημα της Τήνου με την παρουσία Καρδιναλίου σε θρόνο εφέτος τον Αύγουστο.


* Σφόδρα αποδοκίμασε τον κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη ο πολυπαθής Ουκρανικός λαός όταν ο πρώτος επισκέφτηκε την Ουκρανία και τους υπ' αυτόν αχειροτόνητους εθνικιστές. Το αίμα των Χριστιανών της Ουκρανίας βοά για τα έργα του κ. Βαρθολομαίου. Δεν παρέλειψε να διοργανώσει Πανθρησκειακή Σύναξη στην Ουκρανία. Η Ορθοδοξία δεν είναι Θρησκεία αλλά εξ Αποκαλύψεως Πίστη Αληθινή. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συνατήθηκε και με τον Ουνίτη "Αρχιεπίσκοπο", το πρότυπο για τις μελλοντικές ενώσεις που ονειρεύονται οι Οικουμενιστές. Πλέον ο οικουμενιστικός κατήφορος γίνεται δύσκολο ακόμα και να καταγραφεί!