2021/12/14

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Από τις πανηγύρεις Ιερών Ναών της Εκκλησίας μας τον παρελθόντα μήνα, δημοσιεύουμε ενδεικτικά τις παρακάτω. 

Την 30η Νοεμβρίου, που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, εόρτασε τον πολίουχο των Πατρών η δοκιμαζόμενη ενορία της Οβρυάς. Οι Ορθόδοξοι πιστοί προσήλθαν στην ιερά πανήγυρη- παρά το εργάσιμο της ημέρας- στην οποία ιερούργησε και κήρυξε καταλλήλως τον θείο λόγο ο Σεβ/τος Τοποτηρητής Πατρών κ. Ιάκωβος.


Στις 16 Νοεμβρίου πανηγύρισε ο ιστορικός Μητροπολιτικός Ι.Ν. του Ευαγγελιστού Ματθαίου στην Μάνδρα Αττικής. Χοροστάτησε στην ιερά Αγρυπνία ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοήθουμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Θεοδοσίου εκ Κύπρου.



Με λαμπρότητα πανηγύρισε- ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε- ο περικαλλής Καθεδρικός Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Θήβα. Τελέστηκε δυσαρχιερατικό Συλλείτουργον του οικείου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου μετά του Σεβ/του Μητροπολίτου Αττικής κ. Κοσμά βοήθουμενοι υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου, π. Βησσαρίωνος και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου.




Την 8η του Νοεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη τιμάει ιδιαιτέρως την Μνήμη των Αγίων Αγγέλων ήμερα κατά την οποία έχυσε το αίμα της η πρωτομάρτυς του Ιερού Αγώνος στην Ελλάδα, Αγία Αικατερίνη Ρούτη. Στον Μητροπολίτικο Ιερό Ναό υπάρχει Αγία Τράπεζα αφιερωμένη στους Αγίους Ταξιάρχες.


Από την εορτή του ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων στο Επισκοπείο της Μάνδρας.
 

Την 26η Οκτωβρίου πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στα Λέικα Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος μετά του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.



Από την εορτή του Ιερού Ναού της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας.