2020/12/26

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ


* Η Νεοημερολογιτική Εκκλησία της Κύπρου έκανε την χάρη στο Βαρθολομαίο κι αναγνώρισε το Αυτοχειροτόνητο, εθνικιστικό σχίσμα της Ουκρανίας ως "Αυτοκέφαλη Εκκλησία". Υπήρξε σφοδρή αντίδραση αρκετών Επισκόπων σε σημείο να στοχοποιούνται και να παγιδεύονται από δημοσιογράφους με ειρωνίες. Το πνεύμα του διχασμού το έχει σπείρει βαθιά ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης απανταχού της γης. Από την Εγκύκλιο του 1920 και την Ημερολογιακή Καινοτομία του 1924, η Ορθοδοξία γεύεται μόνο σχίσματα.

* Με τη συνήθη Οικουμενιστική λαμπρότητα αμαυρώθηκε η μνήμη του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι με το παπικό, νέο εορτολόγιο. Παρέστησαν Παπικοί Αντιπρόσωποι από το Βατικανό συμπροσευχόμενοι. 




* Στις 19 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος προσέτρεξε στον Πάπα του Βατικανού για να τον τιμήσει ο δεύτερος για την προσφορά του (στην περαιτέρω διάλυση της Ορθοδοξίας) με την αναγόρευση του πρώτου σε διδάκτορα.. Ο δικτάτωρ της Ορθοδοξίας (εκούσια η παραδρομή) παρέστη σε οικουμενιστικό εσπερινό και επέστρεψε στο Φανάρι.



* Στις 25/11/2020 στις Η.Π.Α. και στις 29/11/2020 στην αθεϊστική Γαλλία τα ανώτατα εκεί Δικαστήρια κήρυξαν παράνομο το κλείσιμο των Εκκλησιών. Στην κατά τα άλλα Ορθόδοξη Ελλάδα το ανώτατο δικαστήριο αποτελεί απλά τον μακρύ βραχίονα της εκάστοτε κυβέρνησης και αρνείται την προφανή αντισυνταγματικότητα. Αντίθετα τιμωρήθηκαν και σύρθηκαν στα δικαστήρια κληρικοί, πιστοί και (προς τιμήν του) ο Καινοτόμος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Στην Χίο και στην Πάτρα έγιναν τραγικά πράγματα αφού εκεί τιμωρήθηκαν Κληρικοί από τους Καινοτόμους Μητροπολίτες γιατί ιερούργησαν και εξυπηρέτησαν πιστούς!!! Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης δίωξε τον π. Αντώνιο εφημέριο Αγιού Αθανασίου Θεσσαλονίκης για τις δημόσιες δηλώσεις του ως Λειτουργού και Ιατρού! Η Δημοκρατία στον γύψο... Αλγεινή η εντύπωση και από Ναούς κλειστούς με κορδέλες για να μην προσκυνήσουν οι πιστοί όπως στον Άγιο Ανδρέα Πάτρας!



* ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΊΤΕ Η' ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊΤΕ! Ο Όργουελ θα τα΄χανε μπροστά στη δυστοπία του Θεοχάρη Τάση και στο όραμα του φιλόσοφου.. για μετανθρωπισμό και κατ' ουσίαν απανθρωπισμό και τεχνολογικό έλεγχο του ανθρώπου. Του αφαιρούν το Θεόσδοτο αυτεξούσιο και ονειρεύονται ενα υποχείριο της όποιας τοπικής και παγκόσμιας κυβέρνησης. Μια άβουλη και άψυχη μαριονέτα με αφορμή την πολιτική πανδημία. Ήδη στην απολυταρχική Κίνα του καταπιεστικού, αντιδημοκρατικού καθεστώτος προτείνεται από τον Κινέζο πρόεδρο το μαρκάρισμα των ανθρώπων με barcode (QR) για μετακινήσεις! Δίπλα του ένα άβουλο ον που θέλει να ονομάζεται υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ακούει τα επικίνδυνα σχέδια του, απαθής. Η πτώση εξαιτίας της αλλαζονίας του ανθρώπου που θέλει να γίνει Θεός και καταστρέφεται, όχι στη Βιβλική Βαβέλ αλλά σε λίγα λεπτά δυστοπίας!



* Σημεία των καιρών! Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, ο κ. Δημήτρης Κολιομιχάλης δέχεται επίθεση γιατί δεν ταυτίζεται με την εκκλησιόμαχη άποψη των συναδέλφων του ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τον κοροναϊο! Γυρίσαμε σε εποχές λογοκρισίας και εργασιακού εκφοβισμού αφού φέρεται το κλίμα να είναι βαρύ για τον δημοσιογράφο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.. Οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους για την ιδεοληψία τους ενώ δεν δέχονται την άποψη επιφανών λοιμοξιολόγων στο θέμα οι οποίοι επιμένουν ότι δεν υπάρχουν έρευνες και εμπειρικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση. Επίσης η θέση τους ότι κάποι επίσκοποι ασθένησαν και φέρονται να πέθαναν από κοροναϊό όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει αλλά ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ολοσχερώς τα επιχειρήματα τους. Τους είναι φυσικά άγνωστο (αλλά μιλούν σαν αλάθητοι) ότι πρώτος ο Επίσκοπος καταλύει από τη Θεία Κοινωνία, έπειτα ο κλήρος και στο τέλος ο λαός! Κατά την λογική τους δεν έπρεπε να είχε μείνει παπάς και πιστός όρθιος, ειδικά το τελευταίο εξάμηνο που λειτουργούσαν οι 10.000 ενοριακοί και μοναστηριακοί Ναοί. Γνωστή επί 2.000 χρόνια η τακτική αυτή της Εκκλησίας ακόμη σε Νοσοκομεία και Σανατόρια. Είναι θλιβερό να υπάρχει τέτοιος διωγμός προς κάθε τι χριστιανικό ενώ το επερχόμενο έτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που αν δεν υπήρχε Ορθοδοξία ούτε ελληνικά δεν θα ήξερα οι υπέρμαχοι αυτών των απόψεων.


* Αξιοδάκρυτη η λύσσα και η ειρωνία προς την ιερά εικόνα της Θεοτόκου που απεικονίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων για την γιορτή των ενόπλων δυνάμεων. Οι "προοδευτικοί" συμπολίτες μας που επιλέγουν την αθεϊα για να αισθάνονται ασύδοτα πιο "έξυπνοι και ξεχωριστοί" ξεχνάνε ότι σε αυτές τις ιερές εικόνες χρωστάνε την εθνική τους συνείδηση, ελευθερία και γλώσσα. Ο Νομπελίστας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης καταγράφει (Δοκιμές Α΄, σελ 178) τα εξής: «Θυμάμαι τη μέρα που μάς κήρυξαν τον πόλεμο οι Γερμανοί τον Απρίλιο του 1941. Το πλήθος που ζητωκραύγαζε στην οδό Σταδίου σώπασε ξαφνικά κι έπειτα άρχισε να τραγουδά με μια βαριά μεγάλη φωνή: «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Αυτό και μόνο. Αλλά αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να καταλάβει κανείς πως ο πόλεμος τούτος δεν ήταν σημερινός ούτε χτεσινός. Ήταν ο αιώνιος πόλεμος της Ελλάδας όλων των καιρών για την ανθρώπινη αξία». 



* Έχει υπάρξει τέτοια αποϊεροποίηση των πάντων ώστε να ζητάται ειδική ηλεκτρονική κάρτα (εισιτήριο) για την είσοδο των Ναών! Τα Μυστήρια για κάποιους είναι θεατρική παράσταση! Χαρακτηριστική η περίπτωση στο Πατριαρχείο Κωνστανινουπόλεως. Ανάλογη περίπτωση πληροφορηθήκαμε και για Ναό Φλωρινικής παράταξης στο Μοναστηράκι με την απαίτηση συνδρομών!



* Η Ανοιχτή Κοινωνία του Τζωρτζ Σόρος και η Microsoft του Μπιλ Γκέιτς είναι οι δύο μεγαλύτεροι ιδιωτικοί δωρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτοί οι δύο οργανισμοί έδωσαν αντίστοιχα στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχεδόν 1.400.000 ευρώ μεταξύ 2004 και 2013 και περίπου 690.000 ευρώ μεταξύ 2006 και 2014. Σε 32 δις δολάρια υπολογίζονται μέχρι σήμερα οι «δωρεές» του σε ΜΜΕ και πολιτικούς.

* Σε εκπομπή του TRT της Θεσσαλίας μίλησε ο "Μητροπολίτης" Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την υπεράσπιση του Ισλάμ ως θρησκείας ειρήνης (όπως όλες...) και για την μη σχέση του Μωαμεθανισμού με τον εξτρεμισμό. Προφανώς θα μεσίτευσε για τη συνέντευξη ο Καρδιτσιώτης βοηθός και αγαπημένος συμπαραστάτης του στην Γαλλία. Ο κ. Εμμανουήλ συμμετείχε στις 29/9 (Ν.Η.) τ.ε. σε συμπροσευχή των Εκκλησιών στην Γαλλία.

* Από το Νηπαγωγείο προσπαθεί να επιβάλλει ο ΠΟΥ την προπαγάνδα για έμφυλες ταυτότητες, τους νέους τύπους οικογενειών με 2 πατέρες/μητέρες, την ομοφυλοφιλία κλπ. Μάλιστα προτείνει 4 προγράμματα από τα Προνήπια σεξουαλικού προσανατολισμού! Η αθωότητα των παιδιών στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η πορνογραφία και το διαδίκτυο μαζί με την τηλεόραση δεν αποτελούν καλό δάσκαλο αλλά πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού των παιδιών. Το πρόσφατο έγκλημα ομαδικού βιασμού ανήλικης στη Θεσσαλονίκη από συνομηλίκους της δεν είναι παρά ο καθρέφτης όσων συμβαίνουν σε αχαλίνωτους και ακατήχητους πνευματικά νέους, άγευστους εκκλησιαστικότητας και σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου κατ' εικόνας Θεού πλασθέντος.

* Αντιδράσεις ακόμα και στο χώρο της Καινοτομίας προκαλούν οι αθρόες "Αγιοκατατάξεις" του κ. Βαρθολομαίου. Πρόσφατα "αγιοποίησε" τον Καινοτόμο επίσκοπο Πέλλης Καλλίνικο (που κατέλαβε με μοιχεία τον θρόνω, ζώντος του ετέρου) και του π. Σωφρονοίου Ζαχάρωφ (που καινοτόμησε με την ίδρυση μικτού Μοναστηριού στην Αγγλία). Ο π. Σωφρόνιος έχει γράψει αρκετά αξιόλογα αλλά έχει εκφράσει και πατερικά αμαρτύρητες θέσεις. Ο σκοπός πάντως του Φαναρίου είναι η εκκλησιολογική αποχαύνωση και ο αποπροσανατολισμός των πιστών και η ικανοποίηση των αιτημάτων των Καινοτόμων επισκόπων ώστε αυτοί να συμπνέουν και να ανέχονται ότι οι Φαναριώτες επιβάλλουν.

* Στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης στο Λονδίνο της "Αρχιεπισκοπής Θυατείρων" (Βαρθολομαίου Φαναρίου) δεν θα βρείς να λειτουργεί κανένα Κατηχητικό ορθόδοξης διδασκαλίας αλλά μπορείς να μάθεις γιόγκα!!! Πρόκειται για πνευματική άσκηση των Ινδουιστών ειδωλολατρών. Σημεία των καιρών...

* Αναφέρει σε συνέντευξη του παπικός αξιωματούχος όπως δημοσιεύτηκε στο "Πενταπόσταγμα: “Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, έχει γίνει πολλή δουλειά. Από την Β’ Βατικάνεια Σύνοδο (1962-1965), αυτό το έργο έχει πραγματοποιηθεί σε δύο κατευθύνσεις: μία προς τη Δύση, απευθυνόμενοι στους Μεταρρυθμιστές αδελφούς μας και η δεύτερη προς την Ανατολή, μέσω διαλόγου με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας... Σήμερα συζητάμε για το ζήτημα του πρωτείου του Πάπα.... Τι μορφή θα λάβει όταν είμαστε μαζί. Θεωρώ ότι αυτό είναι πραγματικά ένα εμπόδιο, ένα πολύ λυπηρό, πολύ ευαίσθητο σημείο. (Η απάντηση σε) αυτό το ερώτημα θα είναι αναμφίβολα το αποκορύφωμα της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Έχω μεγάλη ελπίδα σε αυτό το σημείο. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να προχωρήσουμε μαζί.” 

* Αποχώρησε ο Ιερομόναχος Ευφρόσυνος Σαββαϊτης από την Μονή για λόγους πίστεως διότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εμπλέκεται στην προδοσία του Οικουμενισμού. Αστραπιαία η Σιωνίτιδα Σύνοδος καθαίρεσε τον εν λόγω Ιερομόναχο. Η ίδια όμως "Σύνοδος" δεν καθαίρεσαι ποτέ τον "Καπιτωλιάδος" κ. Ησυχιο που πρωταγωνιστούσε σε ερωτικό βίντεο με τρανσέξουαλ και παραμένει μέλος της Ιεραρχία της!!! 

* Ο "πατριάρχης" του Φαναρίου κ. Βαρθολομαίος με την πειθήνια "Σύνοδο" του στην οποία προϊσταται παπικώς επέβαλλε αργία στον Καινοτόμο "Μητροπολίτη" Βοστώνης κ. Μεθόδιο και απομάκρυνε από την Μητροπολή του τον Καινοτόμο "Μητροπολίτης" Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο ως τιμωρία για τη μη συμμόρφωση των δύο ανδρών στην καινοτομίες στην Μετάληψη λόγω της επιδημίας. Ο πάπας της Ανατολής είναι αυστηρός τιμωρός σε όσους δεν υποτάσσονται το αυτεξούσιο τους.

* Στις 18 Νοεμβρίου (Ν.Η.) απεβίωσε ο αντιοικουμενιστής Μητροπολίτης Ράσκας Αρτέμιος του Πατριαρχείου Σερβίας. Για την εναντίωσή του στην προδοσία του αντίχριστου Οικουμενισμού διώχτηκε πολύ και τελικά καθαιρέθηκε το 2015 απο την Καινοτομούσα Ιεραρχία της Σερβίας. Την ίδια χρονιά  χειροτόνησε ένα Χωροεπίσκοπο μόνος (κατά το πνεύμα των Ιερών Κανόνων και την σχετική εξαίρεση σε καιρό διωγμού όπως είναι γνωστό στην ιστορία της Εκκλησίας), τον Παλαιάς Ράσκας κ. Νικόλαο και έτερους 3 μετ' αυτού τα επόμενα έτη. Η ενέργειά του εξόργισε τους Οικουμενιστές αλλά και τους πολέμιους της Κανονικότας της υφ' ενός- εν καιρώ αδήριτης ανάγκης της Εκκλησίας- Χειροτονίας Επισκόπου. Είθε ο Θεός να προσμετρήσει τους κόπους και τους αγώνες του κατά της Παναιρέσεως.