2017/12/01

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Έκπληκτη η διεθνής επιστημονική κοινότητα με την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του Παναγίου Ταφού εκ του οποίου ανέστη ο Θεάνθρωπος Χριστός. Αφήνονται, βέβαια, υπόνοιες ότι δεν έχουν εξακριβώσει με επιστημονικά μέσα την ιστορικότητα του κύριου Ταφικού μνημείου του Κυρίου παρά όλες τις θεοσημείες και τα θαύματα που γνωρίζουμε. Ανησυχεί η διεθνής Μασονία να μην συγκινηθεί από το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου ο άνθρωπος προχωρώντας στην προσωπική πνευματική ανάσταση.
Σωστά επισημαίνει το αγιορείτικο περιοδικό "Άγιος Αγαθάγγελος (τεύχος 283, σελ. 1-2): Λυσσάνε οι Σιωνιστές οι οποίοι πλήρωσαν τους φύλακες στρατιώτες για να αρνηθούν την Ανάσταση  Του. Τον θέλουν κάτω στον Άδη και απαγορεύουν να αγιογραφείται η Ανάσταση του έξωθεν του Τάφου. Ενώ εκτός της μεγάλης εορτής του Πάσχα, αλλά κάθε Κυριακή επαναλαμβάνουμε το "Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι" όχι Ανάσταση Χριστού ακούσαμε αλλά "Θεασάμενοι", διότι τον βλέπουμε να εξέρχεται με τα μάτια της ψυχής μας".
Γράφουν τα σχετικά άρθρα για την είδηση: Την επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο Τάφος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ είναι ο αυθεντικός, εκείνος δηλαδή που έστησαν οι Ρωμαίοι περί τα μέσα του 4ου αιώνα, έχει το περιοδικό National Geographic, μετά την εργασία των στελεχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο τον Οκτώβριο του 2016. Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν ότι τα πιο αρχαία υλικά της κατασκευής χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, παρά τις δεκάδες καταστροφές, αλλά και την ολοκληρωτική διάλυση που υπέστη το μνημείο το 1007. Πολεμικές επιδρομές, φωτιές και σεισμοί που συνέβησαν στην περιοχή ανά τους αιώνες οδήγησαν πολλούς σύγχρονους μελετητές στην αμφισβήτηση της αυθεντικότητας του σημείου που είχε ταφεί ο Ιησούς. Πλέον όμως, τα αποτελέσματα των επιστημονικών δοκιμών που δημοσιεύει το National Geographic επιβεβαιώνουν πως τα ερείπια του σπηλαίου που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία στους Άγιους Τόπους, είναι μέρος του αρχικού ταφικού μνημείου που είχαν πρώτοι κατασκευάσει οι Ρωμαίοι. Ειδικότερα, η επιστημονική χρονολόγηση έδειξε ότι τα πετρώματα του μνημείου ανήκουν στο 345 μ.Χ., την ώρα που γνωρίζουμε από ιστορικές πηγές ότι οι Ρωμαίοι είχαν εντοπίσει το ακριβές σημείο της ταφής του Ιησού το 326".


* Σε συνάξεις "πνευματικής οικοδομής" (!!!) της Νεοημερολογητικής Μητροπόλεως Κορίνθου, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 ο προσκεκλημένος του κ. Διονυσίου ο Μητροπολίτης (Ν.Η.) Γόρτυνος  κ. Ιερεμίας- γνωστός για τις επιθέσεις του κατά των Γνησίων Ορθοδόξων- ανέπτυξε το θέμα: «Ο Επίσκοπος στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο». Ο κ. Ιερεμίας με τον θεολογικό του λόγο, κατόρθωσε με απλές σκέψεις και παραδείγματα να ομιλήσει για την εκκλησιολογία του Αγίου Κυπριανού Καρχηδόνος, αναλύοντας τον θεσμό της Εκκλησίας, που στην βάση της είναι, όπως είπε, η υπό τον Επίσκοπο τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.
Χρησιμοποιώντας παράλληλα και άλλους Αποστολικούς Πατέρες, όπως τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο και τον Κλήμεντα Ρώμης υποστήριξε ότι το κατεξοχήν έργο του Επισκόπου είναι η Θεία Ευχαριστία και ότι από αυτήν πηγάζει όλη η εξουσία του Επισκόπου όχι μόνον η αγιαστική αλλά και η ποιμαντική και διοικητική. Ο κ. Ιερεμίας- μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα κείμενο του Αγίου Διονυσίου Κορίνθου, στο οποίο αποτυπώνεται το βαθύτερο θεολογικό νόημα, για το οποίο όλα στην Εκκλησία γίνονται με την ευλογία του Επισκόπου, σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται Ευχαριστία χωρίς Επίσκοπο, καθώς και Επίσκοπος χωρίς Ευχαριστία. "Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον κ Ιερεμία έκλεισε την εσπερινή αυτή σύναξη τονίζοντας ότι στις μέρες μας το πρόσωπο του Επισκόπου καθίσταται τραγικό, όχι τόσο εκ της μη αναγνωρίσεως του έργου του, όσο εκ των σοβαρών εκκλησιολογικών εκτροπών, όπως από τους φερομένους και αλληλοσπαρασσομένους Παλαιοημερολογίτες ή και «ζηλωτές», οι οποίοι με φανατισμό καταστρατηγούν, αποδομούν και παραπλανούν, την υπό τον κανονικό και νόμιμο Επίσκοπο, λογική ποίμνη του Χριστού".
Οι δύο γνωστοί για την πολεμική τους κατά της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ταράζονται από την ύπαρξη μιας χούφτας "Παλαιοημερολογιτών" αλλά δεν ταράζονται ούτε για τα δισεκατομμύρια των αιρετικών και αλλόπιστων ανά τον κόσμο αφού θα ενωθούν στην Πανθρησκεία της Νέας Εποχής ούτε για τους αιρετικούς που δρουν στις Μητροπόλεις τους. 
Αναγνωρίζουμε πάντως δίκαιο το μένος τους εναντίον μας. Εάν δεν είχαν ξεσηκωθεί οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι και οι Ζηλωτές Πατέρες, σήμερα οι εν λόγω "ιεράρχες" θα ήταν Καρδινάλιοι της ενωμένης "Εκκλησίας" του Οικουμενισμού. Για αυτό το μένος τους εναντίον των Γ.Ο.Χ. γιατί δια της πίστεως και της ομολογίας κατέστειλαν και ανέστειλαν τα αντίχριστα μασονικά σχέδια. Για τις διασπάσεις φέρουν οι Καινοτόμοι τεράστια ευθύνη και πολλές φορές κρύβονται από πίσω.
Δεν μπορεί όμως να μείνει ασχολίαστη και η αφέλεια των ΝεοΑποτειχισμένων (τύπου πλανεμένου Ευθυμίου Τρικαμηνά) που αντιλαμβανόμενοι ότι είναι μπλεγμένοι σε ιστό φαρμακερής αράχνης- απο εγωισμό- δεν επιλέγουν να εξέλθουν της παγίδας αλλά περιφρουρούνται με με δίκτυα του ίδιου φαρμακερού ιστού και νομίζουν την απομόνωση, σωτηρία! Προς τούτο χαίρονται ότι αυτοί με την εμμονή τους στην Παπική Ημερολογιακή Καινοτομία αντιδρούν καλύτερα εναντίον του Οικουμενισμού...

* Ο Νεοημερολογίτης ιερέας π. Βασίλειος Θερμός -γνωστότερος για την ψυχιατρική του ιδιότητα παρά για πνευματική- θεολογική τινά-  ισχυρίζεται ότι είναι «ψυχικά ασθενείς όσοι ασχολούνται με τον αντιαιρετικό αγώνα της Εκκλησίας»!  "Σε προ εικοσαετίας κείμενό μου ασχολήθηκα με τα ψυχολογικά αίτια της παθολογικής συμπεριφοράς εκείνων των πιστών, οι οποίοι αναζητούν παντού κακοδοξίες και αιρέσεις και, όταν  νομίζουν ότι τις ανακαλύπτουν, γίνονται επιθετικοί με τους φορείς τους». Οι αιρέσεις για τον συγγραφέα είναι κάτι το δυσεύρετο αφού ο ίδιος σε αυτές διακρίνει σε αυτές τους ομόδοξους αδελφούς του!! Σε λίγο θα μας πει ότι και οι Άγιοι Πατέρες είναι ψυχικά ασθενείς. Καλό θα ήταν, πέρα από την σεβαστή επιστήμη του, να αρχίσει να μελετάει Πατερικά κείμενα για να καταλάβει γιατί αυτοί οι "μωροί δια τον Χριστόν" αντιστάθηκαν στις αιρέσεις και έγιναν στύλοι της Εκκλησίας Του. Σπεύστε πάτερ να μιμηθείτε τον Ουρανοβάμονα Παύλο: : «εἴ τις δοκεῖ σοφός εἶναι ἐν ὑμῖν ἐν τῷ αἰῶνι τοῦτῳ, μωρός γενέσθω, ἵνα γένηται σοφός» (Α' Κορ. 3,18).


* Εδώ και κάμποσο καιρό έχει στηθεί βιομηχανία αγιοποιήσεων εκ του εσβεσμένου Φαναρίου. Όχι, δυστυχώς, προς πνευματική ανάταση των πιστών αλλά για την κάλυψη και στήριξη των αιρετικών ενεργειών και προδοσιών των περί τον Οικουμενιστή "Πατριάρχη" κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εν Ελλάδι οικουμενιστές. 
Συνεχίζονται οι απάτες και η εκμετάλλευση του λαού υπό των οικουμενιστών. Με αυτό τον τίτλο γράφει πάλι το περιοδικό "Άγιος Αγαθάγγελος" (σελ. 37): Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε στενότητα οικονομική. Εκμεταλλευόμενοι  την ευσέβεια του και για να τους αφαιμάξουν οικονομικώς εν συννενοήσει με τους αθέους της κυβερνήσεως τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι οδηγούνται από τους Σιωνιστές, διεμήνυσαν ότι έρχεται το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης, της μητρός του Αυτοκράτορα Αγίου Κωνσταντίνου.
 Και συνεχίζει με την αποκάλυψη του "Ορθόδοξου Τύπου" περί άδειου σκηνώματος!: "Ο κ. Pietro Chiaranz, βιβλιοθηκάριος στη Βενετία, γράφων άρθρο αποκλειστικώς στον Ο.Τ. (φ. 2137/14.07.2017) απέδειξε παραθέτων την έκθεση και Ιταλών εμπειρογνωμόνων ότι: όχι μόνο δεν ήταν σκήνωμα, όχι μόνο δεν ήταν της Αγίας Ελένης, αλλά ότι εκείνο το ανθρώπινο ομοίωμα, το οποίο ετέθη προς προσκύνηση, ήταν άδειο!"


* Υπό το τίτλο "Η Εκκλησία του Ν.Η. έχει θεσπίσει "ευχές" για την αλλαγή φύλου!" γράφει πάλι ο " Άγ. Αγαθάγγελος: "Η Εκκλησία του νέου εορτολογίου, η οποία δυστυχώς ακολουθεί την παναίρεση του Οικουμενισμού έχει αποδεχθεί την αλλαγή φύλου!!! Έχει εκδοθεί προ ολίγων ετών σύγχρονο ευχολόγιο από τον Μητροπολίτη Ν. Φιλαδελφείας Τιμόθεο Ματθαιάκη, ο οποίος έχει ειδική ευχή για την αλλαγή φύλου. Δυστυχώς η Ν.Ε. από το 1920 και εντεύθεν ακολουθεί το κράτος προς πάσα κακόδοξη καινοτομία. Εκδηλώνουν διαμαρτυρία προς λαϊκισμό και ύστερα αποδέχονται πάσα καινοτομία". Παραθέτουμε και την ευχή σε εικόνα.

* Δεν έχασε και φέτος την ευκαιρία, ο οικουμενιστής της Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης να προπαγανδίσει την αίρεση εκ της Δύσεως και τον εξουνιτισμό των πιστών. Συμπροσευχήθηκε, κατά τον ψευδή εορτασμό με το παπικό ημερολόγιο, για την εορτή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα με παπικούς και λοιπούς αιρετικούς, τους οποίους έθεσε και σε τιμητικούς θρόνους.


Είχε προηγηθεί "Πατριαρχική έγκριση" για άλλη, ανώτερη πνευματική συμπροσευχή- Πανθεϊστική της Νέας Εποχής της Μασονίας- στο Μόναχο της Γερμανίας.