2013/11/02

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου

Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Καλαμάτας

Στιγμιότυπα από την πανήγυρη της Μονής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Ιακώβου συλλειτουργούντος μετά των πατέρων π. Αθανασίου και π. Χριστοφόρου.

   




Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας

Μετά κατανύξεως εορτάστηκε η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού εις την πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή Καλαμάτας. Ετελέσθη πολύωρος κατανυκτική αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου συμπαραστατουμένου υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου βοηθουμένων υπό των πατέρων π. Αθανασίου και π. Χριστοφόρου.













Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίου Ευσταθίου Κρυονερίου Αττικής

Επισήμως πανηγύρησε το Ιερόν Ησυχαστήριον-γηροκομείον του Αγίου Ευσταθίου στο Κρυονέρι Αττικής προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου,Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Φιλοθέου, των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου και π. Βησσαρίωνος και του διακόνου π.Χρυσοστόμου.






Από την  τέλεσιν τρισαγίου επί του μνήματος του κτίτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου Μακαριστού Μητροπολίτου Αττικής κυρού Παύλου. 


Η προϊσταμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Γερόντισσα Ματρώνα μοναχή εξυπηρέτησε αβραμιαίως τους προσκυνητάς. 

Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Κερατέα Αττικής

 Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου εις τον Ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αναστάσεως του Κυρίου Κερατέας Αττικής όπου τεθησαύρισται θαυματουργός αχειροποίητος εικών της Παναγίας και αποτελεί μεγάλο προσκύνημα στην περιοχή λόγω των πολλών θαυμάτων.  Τις ιερές ακολουθίες ετέλεσε ο Ιερομόναχος π. Βησσαρίων 










Ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου είναι ένας από τους ιστορικότερους Ναούς της Εκκλησίας μας ο οποίος εγκαινιάσθηκε το έτος 1935 από τον αείμνηστο Άγιο Πατέρα επίσκοπο Βρεσθένης κυρό Ματθαίο Καρπαθάκη