2010/01/14

Глас Српске православне (Дио први)

А Н А Л И З А Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

С р б и ј а: Пред понором или спасењем?

Када сагледамо целокупну ситуацију у којој се налазимо можемо видети да је веома т м у р н а.

То је блага реч, чак иронично утешна. Као што напоменух у уводнику:

Србија је духовно и политички слаба, морални пад све дубљи, нација без компаса и водича, опљачкана, излагана од лажних вођа, који само говоре о «срећи» у Европској Унији, као папагаји причају о «евроатлантским интеграцијама», гурајући цео народ у крило анти-хришћанског поретка, где сигурно губимо све: душу, веру, државност, идентитет, традицију, људско достојанство.....

Велико зло се увукло међу нама, љубави праве све је мање а отуђење све веће, тешка апатија и резигнација влада свуд, мањка радости на лицима људи, безнађе и туга.... иако наде има...

Зашто нам се све ово догађа?

Зато, јер смо у великој мери заборавили: зашто постојимо и који је смисао живота, уопште? због чега смо државотворан народ? са којим циљем и мисијом су наши преци стварали Државу Србију? зашто овако пуно патимо?...којим путем треба кренути? зашто нам је сада највише потребно народно јединство?... и друга питања...

На сва ова питања ми имамо одговоре. Знамо. Верујемо у Силу Божију, у Господа Исуса Христа, чувамо П р а в о с л а в љ е као

зеницу свог ока, волимо Србију нашу милу Отаџбину!

Као народ много смо пропатили. Нарочито у 20.веку. У првом светском рату смо пострадали пуно, а пре другог св.рата смо пропустили шансу да заокружимо србске територије и оснажимо државност јер смо били ухваћени у клопку идеје југословенства и рационализма а на штету само србског народа.

Наша елита је, у то време, била задојена тим лажним идејама- антисветосавским, што је касније донело своје плодове.

Спољнополитички се, тада, нисмо правилно поставили, а требало је изабрати позицију н е у т р а л н о с т и, а када је дошао Тројни Пакт (као изнуђен документ) онда су нас Луде Главе увукле у катастрофу. Окупирани смо од нациста. Усташе су то одлично искористиле и прогласиле НДХ. Знамо сви шта је после било....

С р п с к а Ц р к в а је у том периоду дуго била у р а с к о л у у односу на учење Цркве Христове, Православне Свете Оце, јер су архијереји србски имали званично молитвено општење са Цариградском Патријаршијом после њиховог увођења ( и отвореног кршења к а н о н а), 1924.године, Новог (Грегоријанског) календара,

саборски анатемисаног 4.пута у историји.

(касније су се наши архијереји поклонили пред «црвеним безбожницима», а након тога прихватили и свејерес Екуменизма, где су и данас).

Све то нас је то коштало нестанком светотајинске
б л а г о д а т и, те Срби непросвећени и без Светих Тајни и нису могли да нађу прави пут. То је била само логична последица духовног помрачења. Слепило.

Није се то случајно десило јер се увелико г р е х зацарио у народу. Гнев Божји се сручио на нас......Као последица тог отпадништва «дошао» је комунизам. Наступило је опште уништавање нације, у сваком смислу. Комунизам је у својој суштини: безбожничка и антинационална идеја јер цепа народно ткиво до саме сржи. Ствара класне поделе, слаби село, ништи домаћински принцип, а духовно разара нацију...Народу су

само мрвице бацали од заслуженог рада...

Демократија је «сестра» комунизму по свом извору, само што овде нацију деле партије (странке), и што је ово полуанархични систем који је исто погубан за друштво, само на други начин (о томе ће бити детаљних описа у наредним бројевима нашег билтена).

Дакле, кад комунисти заогрну национално рухо, јао нама, а то се десило деведесетих година. Много пострадасмо. У Вуковару је 1920. посејано семе Зла-оснивачки Конгрес КПЈ. Није случајно што је, око 70 година касније, на овај град пало милион тона експлозива! По речи Господњој: «ни врапци... не падну на земљу без знања Оца ....»(по Матеју 10,29). Дакле, ништа није случајно. Ратовали смо катастрофално, иако смо могли, да је било мудрости, за «зеленим столом» да одбранимо националне интересе, преговорима. Но, некима то није било по вољи. Знамо коме. Онима који руководе свим ратовима у свету, у задњих 250 година.

Међутим, не могу ни oни руководити ако им Бог не допусти.
Бог допушта, некад, да зло побеђује због грехова народа, да се људи уразуме и покају, као неваљала деца коју кажњавају родитељи...

Покајати се, за шта? Па на пример за: АБОРТУС, тај страшни грех чедоубиства, веома раширеног код нас, затим за : б л у д,
р а з в р а т, з л о б у, х у љ е њ а, идолопоклонство,
н е в е р ј е,...простим речима: о т п а д н и ш т в о од Бога, у сваком погледу...

Мада, има и утицаја манипулације људима а медији предњаче у томе. Нарочито телевизија може веома штетно утицати на појединца и друштво у целини. Разне ТВ емисије попут: »Велики Брат», «Мењам жену», »Бирај ћерку..», и остале испираче људских мозгова-презиремо и гнушамо их се.

Телевизија је данас највише злоупотребљена против људске душе-гнусоба опустошења. Разне забавно-музичке емисије са жанром који одудара од наше традиције, то су неки крици, мољакања, тужакања, и општа саблазан...а више од 80% песама се своди на идолатризовање жене. У неким ток-шоу емисијама учествују личности из разних бранши. Неки од тих су, до скоро, командовали јединицама у рату, чували војне и државне тајне, итд. а овде морају да заћуте на команду водитељке кад им истекне време за реплику. Стварно-понижавајуће.

Па разни квизови где се деградира част људи, тако што: говоре једни против других а губитник пропада у студиу кроз патос!

Затим, срамне рекламе и билборди на улици, порнографија око нас, разврат у новинама, а моду и понашање неке омладине излишно је коментарисати али ћу поновити древну изреку: »Кад девојке и жене изгубе с т и д, тај народ п р о п а д е»

Политичари све време обмањују нас разним причама, непрестаним расправама, свађама и аферама слуђују народ који грца у сиромаштву, а они гледају само лични интерес у томе.

Народ међусобно подељен по разним мерилима: страначки, социјални, територијални, економски, спортско-навијачки, итд.

Неки навијачи наших клубова (Звезде и Партизана) се заклињу у Србство а гаје међусобно ПАТОЛОШКУ МРЖЊУ, у стању су да се побију због различитих боја својих клубова. Машу петокракама са својих застава и шалова, певају патриотске песме а са братом својим не могу да се помире већ продубљују сукоб. Страшно...

Много би се могло писати о нашој сваколикој беди и јаду у коме се гушимо, али о томе би недостало папира за писање. ПРОКЛЕТСТВО је на нама велико. Одавно смо под анатемама Светих Отаца.

Када су мучки убијени Краљ и Краљица 1903.године, народ је томе клицао, иако је то страшан грех пред Богом учињен. Након тога почиње наш општи суноврат...

Налазимо се понором и пред нама су само два пута: један пут нас води до тоталне пропасти ако наставимо да живимо на овај начин, као до сада. Бићемо у гету, без икакве перспективе, без будућности, економски исцеђени, можда чак, ако се умноже наши греси, и нестанемо са лица земље. Наш Свети Сава је изрекао 1221.године на крунисању Стефана Првовенчаног у Жичи на Сабору, следеће речи:

»Ако се не чува права вера и нема дела у Господу, ако се не чувају догмати Цркве и ако нестане благочешћа у народу нека онда ишчезне народ србски!»

Свети Сава је наш највећи Син Отаџбине. Ове речи његове су упозорење за све нас. Пазимо, јер смо под заклетвом Оца наше нације!

Други пут који нам се нуди је пут спасења, што значи: духовна и морална обнова народа, постављање темеља здравог политичког и друштвеног система и стварање снажне србске Државе коју ће сви у свету поштовати због њене врлине и достојанства. То ће бити Држава која личи на девојку честиту и лепу, која никог не изазива нити даје повод да је неко нападне али има снаге да се одбрани од било кога.

То је Држава која води мудру политику, схватајући добро свој геополитички положај и окружење као и токове у свету. Народ духовно и морално препорођен у јакој Држави Србији имаће добру економску подлогу за даљи развој у сваком погледу. Како да изаберемо тај пут спасења?

Тако што ћемо послушати овај глас разума који долази од Синова Отаџбине и стати под барјак покрета Све за Отаџбину!

Нова србска елита се мора обновити! То је елита од људи: са страхом Божијим, са љубављу према Господу и ближњем свом, са јаком вером, снажном вољом, високом етиком, знањем и мудрошћу, са поштењем и искреношћу. Та елита мора повести народ овим спасоносним путем.

На челу те елите је народни Вођа који ће постати Краљ вољом Божијом. Само таква Држава у којој ће бити остварено народно јединство (слога), бити гарант опстанка србског народа и чувања нашег идентитета, наше културе, економије, будућности потомака и свих територија: Косова и Метохије и свих србских Крајина!

Свима који су до сад несвесно радили против интереса Србије биће опроштено, ако се они искрено покају; јер су били у идеолошкој заблуди.

Хришћани смо па праштамо, али ако само буде извињења од стране њих. Желимо да и они живе у таквој Србији са својом децом, а не да траже азил у некој другој земљи јер ће тамо бити третирани као неке обичне крпе. Нека верују нама, ми смо им прави пријатељи иако се политички не слажемо са њима.

Само их ми можемо братски прихватити а не неки туђини.

А они који су имали свест да раде против интереса свога народа морају одговарати пред Законом. Држава је Светиња и морају се поштовати принципи правде.

Затим, архијереји и свештенство СПЦ морају одбацити сва јеретичка учења и екуменизам јер је то страшно богоиздајство.

Уразумите се пастири и вратите се у крило Мајке Цркве!

Црква, Апостолска и Саборна, Црква Христова, постоји и постојаће до краја века. И сада постоји свештенство где се савршавају Свете Тајне и где обитава благодат Духа Светога-Тело Христово; Цркву не чини број већ исповедање тих људи.

Може бити и мало људи у Цркви Христовој али и «мало соли може осолити цело јело» по народној изреци.

СПЦ се мора васпоставити у духу Светог Предања јер је то неопходан услов за духовну обнову народа а затим и за васколики препород Србије.

Када се то буде догодило, Бог ће ниспослати Благослов на Србију, скинуће сва проклетства која су над нама и народ ће се избавити од пропасти.

Зато, народе мој уразуми се, освести се, покај се пред Христом Богом, опрости се и помири се са ближњим својим, одбаци лукавство, поквареност, злобу, и гнев, а пригрли искреност, честитост, поштење и милосрђе; одбаци блуд, гордост, стомакоугађање, идоле а пригрли чистоту, љубав, смирење, молитву и пост, и ревност вере, да би те Бог благословио!!!

Богу у Тројици Једноме и Спаситељу Господу нашем Исусу Христу са свима Светима слава у векове. Амин.

Иако живимо у времену Апокалипсе, када нам мондијалисти припремају разним технотронским средствима «конц-логор» (у којима ће њихов «Месија» владати ), иако је и Русија духовно и политички пала, Господ Сведржитељ влада над свима и све се чудом Божијим може преокренути у нашу корист.

На неко време. Потребно је наше покајање (као духовно оздрављење) а све остало Бог ће дати...

Света Србија се мора подићи, она је сада посрнула али је жива јер у сваком од нас тече крв наших Светих предака.

Потребно је мало вере као зрно горушично, имати љубави и не губити наду.

Зато, браћо моја, подигнимо главе своје, радосно и храбро, хитајмо до коначне победе!!!

Србији избављење и спас желим од срца.

Све што написах само Истине ради. Живело Православље!

Бог чува Србију, живела Србија!

Све за Отаџбину!

Срђан Црвенковић

председник покрета Све за Отаџбину!

и ГлОдУр билтена Син Отаџбине

децембар 2006.