2023/08/11

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 20η του μηνός Ιουλίου, που η Εκκλησίας μας τιμά τον Προφήτη Ηλία, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου κ. Ιακώβου. Την ίδια μέρα τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Ηλία του Παναγουλάκη (+1920), ιδρυτού της Μονής Παναγουλάκη Καλαμάτας, ο οποίος κοιμήθηκε ανήμερα της εορτής του Ζηλωτού Προφήτου.


Την 26η του μηνός Ιουλίου, που η Εκκλησία μας τιμά την Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή, εόρτασε το Μετοχιακό Ιερό Ησυχαστήριο της Οσίας στο Ταχί Θήβας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου και έψαλλε ο χορός της κυρίαρχης Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου.



Την ίδια ημέρα εόρτασε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στα Άσπρα Χώματα Καλαμάτας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.



Λαμπρώς πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο Αγναντερό Καρδίτσας, όπου εξυπηρετούνται ενοριακώς οι πιστοί των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Έξαρχος Θεσσαλίας κ.κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος υπό Αγιορείτου Μοναχού. Προσήλθε πλήθος προσκυνητών από την περιοχή όπου απόλαυσαν την παραδοσιακή φιλοξενία των ενοριτών. Φωτογραφίες από τον μαθητή Παναγιώτη Οικονόμου της Ενορίας Αγναντερού. Περισσότερα εδώ.






Την 28η του ίδιου μήνα, εόρτασε ο ενοριακός Ιερός Ναός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νάξο. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Βαλτάς και προσήλθαν πολλοί πιστοί της νήσου.





Από την λαμπρά πανήγυρη του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Κώμης Κοζάνης τον παρελθόντα μήνα.  Χοροστάτησε ο Τοποτηρητής Κοζάνης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου Βαλτά και προσήλθε πλήθος πιστών.