2023/05/15

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

Μέσα την αναστάσιμη λαμπρότητα πανηγύρισαν ιεροί Ναοί και Μονές της Εκκλησίας μας. Ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος μετέβη στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λάρισας.




Με κατάνυξη πανηγύρισε το νεόδμητο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι Θήβας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.Έψαλλε ο χορός της Μονής υπό την Γερόντισσα Ευφροσύνη μετά μοναζουσών των Ιερών Μονών Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας και Παναγίας Γοργοϋπηκόου Λαμία. Στην πανήγυρη συμμετείχαν οι Γερόντισσες των προναφερόμενων αντίστοιχα Μονών, Γερόντισσα Βενερία και Γερόντισσα Μαριάμ όπως και πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές.




Την ίδια ημέρα εόρτασε ο Ιερός Ναός του Μεγαλομάρτυρος στα Λεύκτρα Θήβας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος και προσήλθαν πολλοί πιστοί.



ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ

Tο Σάββατο, 30 Απριλίου (Εκκλ. ημ), μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Ζεβεδαίου, αδελφού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας. Αφ' εσπέρας εψάλη ο εόρτιος Εσπερινός, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο εόρτιος Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήρια συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου βοηθούμενοι υπό των Ιερομονάχων π. Αθανασίου, π. Αυγουστίνου, π. Χρυσοστόμου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου  Ευχόμαστε έτη πολλά και καρποφόρα πνευματικά με αγάπη, υγεία και σύνεση επ' αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.