2023/01/17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

* Απεβίωσε ο Καινοτόμος "Αρχιεπίσκοπος" Κύπρου Χρυσόστομος, μεγάλος Οικουμενιστής και συμπορευόμενος πλήρως με τον Πάπα του Φαναρίου. Ο ίδιος είχε δεχτεί με χαρά τον πάπα του Βατικανού Φραγκίσκο δύο φόρες στο μαρτυρικά αγιασμένο νησί της Κύπρου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολλοί αιρετικοί στην κηδεία του. Ακολούθησαν Αρχιεπικοπικές εκλογές όπου εξελέγη ο κ. Γεώργιος, σπεύδοντας να δηλώσει υποταγή στο Οικουμενιστικό Φανάρι. Η ψήφος του λαού χειραγωγείται από τους αρεστούς "επισκόπους" που εξυπηρετούν τον οικουμενισμό. 'Ετσι προελαύνει και γιγαντώνεται επί δεκαετίες.


* Στην Κύπρο παραμένουμε όπου με τελική Απόφαση των Κυπριακών δικαστηρίων αναγνωρίστηκε η πλευρά των υπό τον πρώην Αργολιδός κ. Παχωμιο Ανδρεϊκοί (κ. Πάρθένιος) και όχι ο εκλεγμένος της πλευράς των Αδρεϊκών του κ. Τσακίρογλου. Φανταζόμαστε ότι οι φανατικοί της Νομιμότητας (όταν είναι οι αρεστές οι αποφάσεις) όπως κακοποίησαν και εξεδίωξαν την υπό την Γερόντισσα Βενερία Αδελφότητα της Μονής Κερατέας, θα εξέλθουν με χαρά για να παραδώσουν τα Μοναστήρια και τους Ναούς. Οι υπό τον κ. Σεβαστιανοί εν Κύπρω (οπαδοί των κ.κ. Τσακίρογλου και λοιπών) έβαζαν εικονικούς επιτρόπους για να υφαρπάξουν τους Ναούς, όπως και ιστορική Μονή της Εκκλησίας μας στην Κύπρο, καθώς παλαιότερα είχαμε πληροφορηθεί. Πληρώνουν την επιδειξιομανία τους στις Καραντίνες και το θράσος τους έναντι Θεού. Τα σκάνδαλα με ρόπαλα και ξυλοδαρμούς εκατέρωθεν (όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο) θυμίζουν τις σκοτεινές ημέρες μετά το 1995 που οδηγούν σε σκανδαλισμό και καταστροφή της χριστιανικής νεολαίας.

* Ο νεοημερολογίτης από Ζακύνθου και νυν "Δωδώνης" κ. Χρυσόστομος Συνετός (παραιτηθείς λόγω σκανδάλων) βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" διότι δεν υποστήριξε την έκτρωση μετά από βιασμό. Οι άκομψες και μη σωστά εξηγημένες θέσεις του, έρχονται σε αντίθεση με παλαιότερες "προοδευτικές" σε σεξουαλικά έντυπα που τον αποθέωσαν στα ματια του ακατήχητου όχλου την δεκαετία του 90'. Ο ίδιος σε λίγο παλαιότερη συνεντευξή του, σε αναφορά του στην αποτείχιση, ειρώνευτηκε τους "παλαιοημερολογίτες" για το τι κατάφεραν... Οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι κατάφεραν να παραμείνουν - με διωγμούς, δυσκολίες και παρά τα όποια λάθη και σκανδαλισμούς από τον εσωτερικό πόλεμο του αντιδίκου- εντός της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, να γνωρίζουν τι είναι Ορθοδοξία και να αγωνίζονται για αυτήν, απέναντι στην ευκολία του κόσμου του οικουμενισμού. Να ακούν με σεβασμό και να μην τον εξυβρίζουν τους Ποιμένες όπως τον κ. Συνετό που φρόντισαν να τον αποσύρουν από τη δημοσιότητα.

* Στην Ουκρανία τα πράγματα βαίνουν συνεχώς χειρότερα για τους Χριστιανούς υπό τον κ. Ονούφριο ενώ οι Αυτοχειροτόνητοι του Φαναρίου οργιάζουν. Απέσπασαν ιστορικές Μονές και Ναούς (όπως την Λαύρα των Σπηλαίων), εόρτασαν τα Χριστούγεννα και με το παπικό, νέο εορτολόγιο σαν δήθεν αντίδραση στον πόλεμο. Μάλιστα ο ηγέτης των Σχισματικών κ. Επιφάνιος είχε το απίστευτο θράσος να προτρέψει σε Αγιομαχία, εν προκειμένω να κάνουν οι Ουκρανοί ότι δεν υπάρχουν Ρώσσοι Άγιοι, να μην τους τιμούν, ούτε να προσεύχονται σε αυτούς!!

* Οι αγιοποιησεις των Οικουμενιστών του Φαναρίου δεν έχουν τέλος. Αγιοποιούν συνεχως όπως τον Πατριάρχη Ιερεμία τον Α'. Σε λίγο θα αγιοποιησουν και τον Πατριάρχη Ιερεμία τον Β' (Τρανό) αυτόν που συγκάλεσε την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 1583 κατά της Καινοτομίας του Νέου Ημερολογίου και εξαπέλυσε με Σιγγίλιο τα φρικτά Αναθέματα. Αλλά γιατί να μην το κάνουν όταν δεν βρίσκουν αντίσταση στην παναίρεση τους και οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι αλληλομάχονται και δεν ανακηρύττουν την Αγιότητα τόσων ιερών προσώπων που ευκλέησαν το ιερό Αγώνα της Ορθοδοξίας. Την ίδια στιγμή πωλούνται σε καταστήματα των Μετεώρων "εικόνες" του αιρετικού πάπα Βοϊτίλα (βυζαντινές μάλιστα...) ως "αγίου"!


* Σε επιμνημόσυνες λειτουργίες πασών των αιρετικών συμμετείχε ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης στην Κωσταντινούπολη για τον θάνατο του  πρώην πάπα Βενεδίκτου. Ο Βενέδικτος είχε παραιτηθεί το 2013 λίγο πριν καταδικαστεί για σωρεία συγκάλυψης περιστατικών παιδοβιασμών από συνεργάτες του και παπικούς κληρικούς, κυρίως στη Γερμανία.

* Μειώνεται και γερνάει συνεχώς ο πληθυσμός της πατρίδας μας, αποτέλεσμα αντιεθνικών και αντιχριστιανικών πολιτικών, πνευματικής και οικονομικής αφαίμαξης του λαού. Αν δεν δείξουμε μετάνοια, μας περιμένει νέα Άλωση, πολύ πιο φοβερή...

* Οι Αυτοχειροτόνητοι Ουκρανοί του Φαναρίου συλλειτούργησαν με Λουθηρανούς Προτεστάντες στο Αμβούργο της Γερμανίας. Γενικές πρόβες με παπαδίνες πριν την Ουνιτική ένωση!

* Οι αποκαλυπτόμενοι βιασμοί από ανηλίκους δείχνει πόσο έχει ξεπέσει ο σύγχρονος άνθρωπος και η οικογένεια. Χωρίς Χριστό όλα επιτρεπονται: εξευτελισμός, κακοποίηση, απανθρωπισμός, διάλυση της ανθρώπινης υπόστασης (κατ' εικόνα Θεού και ομοίωση πρόσωπο).

* Τεχνητες μήτρες για φαρμες γεννήσεων παιδιών ονειρεύεται ο αντίχριστος μετανθρωπισμος σε αντρες και γυναίκες. Την ίδια στιγμή στην Ιρλανδία φυλακίζονται εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχονται το ουδέτερο φύλο και στη Βρετανία φυλακίζονται γιατί προσεύχονται ειρηνικά έξω από κέντρα αμβλώσεων...

* Με τη δέουσα ξεδιαντροπιά τιμήθηκε η νεοεφεύρετη "Θρονικη εορτη" του Αποστόλου Ανδρέα για να υπάρχει ετήσια, επίσημη Κοινωνία- Συμπροσευχή με τους Παπικούς στην Κωνσταντινούπολη... Την ίδια στιγμή "τὰ μέλη τοῦ Συνεδρίου ἐξέλεξαν παμψηφεὶ τὸν Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου καὶ καθηγητὴ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κ. Γρηγόριο Παπαθωμᾶ ὡς νέο πρόεδρο τῆς Διεθνοῦς Ἑταιρείας Κανονικοῦ Δικαίου τῶν Ἀνατολικῶν Ἐκκλησιῶν, Καθολικῶν καὶ Ὀρθοδόξων" (Ἱστ. cen.gr). Έχουν ήδη υποταχτεί σαν ουνίτες στις ορέξεις του πάπα του Βατικανού!


* O "λαύρος" κατά των παλαιοημερολογιτών, Νεοημερολογίτης επίσκοπος Κορίνθου Διονύσιος, δέχτηκε με μεγάλη χαρά, τιμή και εγκαρδιότητα παπικούς ιερωμένους στο Μητροπολιτικό Ναό της Κορίνθου. Φανερώνεται η αιτία της εμμονής του.. Αλλά και εγκάθετος Ψευδηγούμενος της "Νέας" Εσφιγμένου  κάνει μαθήματα για την  Νεα Ταξη πραγμάτων ότι είναι ένα παραμύθι των γνησίων Εσφιγμενιτών. Λογικό... Φανταστείτε οι Μασόνοι να αναγνώριζαν ότι είναι σατανολατρική θρησκεία.


* Οικουμενιστική συμπροσευχή τελέστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 (Ν.Η.)  στην Μάλτα με όλες τις αιρέσεις. Πρωτοστάτησε ο Φαναρίου κ. Αρχοντώνης.


* Οικουμενιστικός εσπερινός τελέστηκε στο Παρίσι για την μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Συμπροσευχήθηκαν "ορθόδοξοι" του Πατριαρχείου Φαναρίου υπό τον "Γαλλίας" κ.  Δημήτριο και Παπικοί υπό των παπικό αρχιεπίσκοπο Παρισίων κ. Michel Aupetit.


* Απεβίωσε ο κοινωνικός με την Καινοτομία, πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος. Δεν γνωρίζουμε αν δικαιώθηκε για τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην εκπτωση του αλλά σίγουρα δεν άξιζε απάνθρωπη συμεπεριφορά. Ο ίδιος είχε θολή στάση και σε θέματα πίστεως αφού από την μία προσπαθούσε σε κοινωνία με παλαιοημερολογιτικές ομάδες και καταδίκαζε προφορικά τον οικουμενισμό, φρόντισε όμως να τελειώσει τη ζωή του μέσα στην Καινοτομία.