2022/11/11

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονής της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδος στην είσοδο του Οκτωβρίου. Της Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου, βοηθούμενοι υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αθανασίου, π. Αυγουστίνου, π. Βησσαρίωνος και π. Χρυσοστόμου. Έψαλλε ο καλικέλλαδος χορός της Μονής ενώ προσήλθε πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά την 12ωρη ιερά αγρυπνία. Η Αδελφότητα της Μονής φιλοξένησε άπαντες τους προσκυνητές.


Την ίδια μέρα εόρτασε ο ιερός Ναός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Άσπρα Χώματα Καλαμάτας.Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.



Στις 7 του μηνός εόρτασε ο ενοριακός Ιερός Ναός των Οσίων 99 Πατέρων στα Χανιά Κρήτης. Ιερούργησε ο ακάματος εφημέριος της Μεγαλονήσου, Αιδ/τος Ιερεύς π. Ζαχαρίας Τσικρικάκης.



Με την αρμόζουσα κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στην εορτάζουσα ενορία της Πάτρας. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος και προήλθαν πολλοί ορθόδοξοι πιστοί, παρά το εργάσιμο της ημέρας.



Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο περικαλλής ιερός Ναός του Μυροβλύτου στα Λέϊκα Μεσσηνίας. Την εόρτια Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.