2022/03/14

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (2022)

Μ
ε κατάνυξη εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, η "απαξ τοις αγίοις παραδοθείσα" πίστη του Χριστού, έναντι του πολυκέφαλου τέρατος των αιρέσεων δια των οποίων ο αντίδικος πολέμησε και πολεμά την Εκκλησία. 
Στους Ιερούς Ναούς της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ή η Ιερά Ακολουθία κι ακολούθησε η ανάγνωση του Συνοδικού της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου κατά των αιρετικών εικονομάχων και πασών των αιρέσεων καθώς και η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, όπου κατέστη δυνατόν. 
Φέτος οι συνθήκες ήταν αρκετά καλύτερες από πέρσι που οι εκκλησίες ήταν επισήμως κλειστές για το κράτος αλλά ευελπιστούμε σύντομα να υπάρξει και η παλαιότερη λαμπρότητα που αξίζει στην ομολογιακή αυτή ημέρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κάτωθι περιοχές:


ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσσας Κοφίνου Λάρνακας, πνευματικόν κέντρο της Κυπριακής Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ιερούργησε ο Έξαρχος της Εκκλησίας μας στην Κύπρο, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.




ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Γ.Ο.Χ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας Αττικής. Ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς.




ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Γ.Ο.Χ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς και έψαλλε ο χορός των Μοναζουσών.