2022/01/15

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 6η του Μηνός Δεκεμβρίου τιμήθηκε η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μυρών στην φερώνυμη Ιερά Μονή στην Κηφισιά Αττικής. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος και προσήλθαν πολλοί πιστοί κυρίως εκ των βορείων προαστίων. Στην ομιλία του για τον Άγιο, ο π. Αυγουστίνος εμνήσθη και των μακαριστών πατέρων Μητροπολίτου Αττικής κυρού Παύλου ως Κτίτωρος και Ιερομονάχου Γενναδίου ως εφημερίου της Μονής.



Την ίδια ημέρα εόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Άγριλο Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.


Από την κατανυκτική Αγρυπνία των Χριστουγέννων στην ιστορική ενορία των Γ.Ο.Χ. Πατρών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Οβρυάς. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.


Από πρόσφατη ποιμαντική περιοδεία του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου ως Τοποτητηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αμερικής. Διακρίνεται ο Αρχιερέας μετά από ιερό Μυστήριο στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. με στελέχη της ενορίας και τον Κτίτωρα του περικαλλούς Ναού, ευλαβέστατο αδελφό Δόκτωρ Μιχαήλ Τσόκα.



Η Κοπή της Βασιλόπιτας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αττικής και Μεγαρίδος μετά τον εόρτιο Εσπερινό της Πρωτοχρονιάς, παρουσία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Κοσμά.


Από την κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Μεσσηνίας.


Από την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσσιώτισσας Αρέθουσας Θεσσαλονίκης παλαιότερου μήνα. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Βαλτάς.




Ευχαριστούμε του αγαπητούς αδελφούς για την αποστολή φωτογραφιών από την ζωή της Εκκλησίας και αναμένουμε την συνεργασία σας με αποστολή στο email της ιστοσελίδας ekklisiagoc@gmail.com εκπληρώνοντας την Αποστολική προτροπή «Τὴν διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄ Τιμ., 4:5).