2021/09/11

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 29η του Αυγούστου, που η Εκκλησία μας τιμά την Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου προδρόμου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών στο Ρουφ. Προεξήρχε ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης της Εκκησίας μας, Μητροπολίτης Θηβών και Τοποτηρητής Αθηνών κ.κ. Χρυσόστομο, συχοροστατούντος του Σεβ/του Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοήθούμενοι υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου. Μετά την απόλυση, ομίλησε δια ολίγων αλλά μεστών λόγων ο άγιος Θηβών.





Την 15η Αυγούστου πανηγύρισαν πολλοί Ναοί και Μονές της Εκκλησίας μας. Μεταξύ αυτών ο ιστορικός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελευσίνα Αττικής, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Κοσμά.



Η φερώνυμη Ιερά Μονή στην Καλαμάτα ιερουργούντος του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου, βοηθούμενου υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.



Στις 26 Ιουλίου πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο της Οσίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής στη Θήβα, Μετόχιον της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων.