2021/07/26

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 ΙΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΔΡΩΑΣ ΜΟΝΗΣ

Την Κυριακή Ε' του Ματθαίου, 12 Ιουλίου (Εκκλ. Ημ.), τελέστηκαν τα Ιερά Εγκαίνια της Ανδρώας Ιεράς Μονής Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Μεσσιανή Κοζάνη. Τα Ιερά Εγκαίνια τελέστηκαν υπο του Τοποτηρητού Κοζάνης, Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου βοηθούμενος υπό του Γέροντος της Μονής Παν/του Ιερομονάχου π. Θεοφυλάκτου Χαντωνά και του Παν/του Ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου Βαλτά. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο πιστός λαός της περιοχής στην πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επι της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης με την χαρά και την αισιοδοξία ότι ένας νέος πνευματικός φάρος ανάβει στην Δυτική Μακεδονία.





ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΜΟΝΗΣ

Στις 5 Ιουλίου (Εκκλ. Ημ.), Κυριακή Δ' Ματθαίου, τελέστηκαν τα θυρανοίξια του νέου περικαλλούς Καθολικού της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου Θήβας. Η Αδελφότητα της Μονής λόγω της στενότητας χώρου του παλαιού Ναού ανήγειρε το νέο Ναό με τις ευλογίες του Οικείου Ποιμενάρχου, Αγίου Θηβών κ.κ. Χρυσοστόμου και την συμπαράσταση του ορθοδόξου λαού. Έφτασε η μέρα που τέλεστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Βησσαρίωνος Βάλλιου και π. Χρυσοστόμου προς μεγάλη χαρά της υπό την Γερόντισσα Ευφροσύνη Αδελφότητας και των πιστών της περιοχής. 







ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Την 29η του μηνός Ιουνίου (Εκκλ. Ημ.), ημέρα μνήμης των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγύρισε ο φερώνυμος ενοριακός Ιερός Ναός των Γνησίων Ορθοδόξων του Βόλου. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Τοποτηρητής Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε το θείο Λόγο και προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας των Αποστόλων. Η Επιτροπή του Ναού φιλοξένησε τους εκ μακράν πιστούς και φρόντισε για την άρτια τέλεση της ιεράς Πανηγύρεως.