2020/11/13

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει έστω και άτυπα διωκόμενη και σε πρωτοφανείς συνθήκες μετά την απελεύθερωση του Ελληνικού Έθνους να επιτελεί το λυτρωτικό Της έργο διά των Ορθοδόξων Λειτουργών με διάκριση και σύνεση ώστε να εξυπηρετούνται οι Ορθόδοξοι πιστοί. 

Στην είσοδο του μηνός Νοεμβρίου εόρτασε το Παρεκκλήσιο των Μικρασιατών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο Επισκοπείο της Αγίας Σκέπης στην Μάνδρα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Παράκληση προς τους Αγίους Ιατρούς να παύσουν την λαίλαπα της ασθενείας και όσων επιδιώκονται δια αυτής. Ιερούργησε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς.


Την 26η Οκτωβρίου πανηγύρισε εν μέσω των θλιβερών περιστάσεων ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Οβρυάς της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πατρών. Ιερούργησε ο Τοποτηρητής, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος ο οποίος κήρυξε και τον θείο Λόγο καταλλήλως.


Με κατάνυξη πανηγύρισε η Ενορία των Γ.Ο.Χ. Χανίων την 7η του μηνός Οκτωβρίου που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Οσίων 99 Πατέρων της Κρήτης. Χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Μεγαλονήσου, Σεβ/τος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος βοηθούμενος υπό του ακάματου Κρητός Λειτουργού π. Ζαχαρίου Τσικρικάκη.




Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου στον Γοργοπόταμο Λαμίας όπου ενασκείται η πολυπληθής γυναικεία Αδελφότητα υπό την Οσιωτάτη Ξένη Μοναχή. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Ιακώβου μετά κατωτέρων Κληρικών (διακρίνονται στις φωτογραφίες οι Πανοσιότατοι Ιερομόναχοι π. Αθανάσιος, π. Βησσαρίων και π. Χρυσόστομος) και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έψαλλε κατανυκτικά και ακούραστα κατά τη 12 ώρη Αγρυπνία ο βυζαντινός χορός των Μοναζουσών ενώ η Αδελφότητα φιλοξένησε με χαρά τους πλέον των 500 προσκυνητές της Ιεράς Μονής, κτίτωρ της οποίας τυγχάνει ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Θεοδόσιος.