2020/05/20

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

Πρωτόγνωρες στιγμές ενός ιδιότυπου διωγμού έζησαν οι Ορθόδοξοι πιστοί και οι Χριστιανοί λόγω της νόσου του "κορωναϊού". Τα δάκρυα και οι αναστεναγμοί των πιστών αντήχησαν έως Ουρανού. Η ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον και όλα τα φωλιασμένα πάθη και οι προκαταλήψεις των πολέμιων της Εκκλησίας του Χριστού βγήκαν στην επιφάνεια με έπαρση και διωκτική μανία. Επέτρεψε ο Θεός να εξεταστεί η πίστη του καθενός και να αποκαλυφτεί η πνευματική γυμνότητα αρχόντων και κρατικών επισκόπων με γενναίες εξαιρέσεις. Ο λόγος του Πατροκοσμά ότι "θα ψάχνουμε ιερέα να λειτουργηθούμε και ψίχουλα από αντίδωρο" επιβεβαιώθηκε. Η Εκκλησία, με την κρατική υπόγραφη, απώλεσε την λαμπρότητα της τόσο την Μεγ. Εβδομάδα όσο και το Άγ. Πάσχα. Μια ιδιότυπη εικονομαχία αφού οι εικόνες του Ζώντος Θεού εμποδίστηκαν από τους Ναούς, χωρίς να υπάρψει μέριμνα για τα έστω τυπικά μέτρα προστασίας των λίγων πιστών που δεν φοβήθηκαν από τα τρομολαγνικά δελτία και που δεν άνηκαν (έστω) στις ευπαθείς ομάδες. Λοιπόν βοά ο εορτάζων Απόστολος και Ευαγγελιστή Ιωάννης: ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι. ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ. ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος. (11- 13, Κεφ. 22 Αποκάλυψις).

* Στον αφορισμό των κ.κ. Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά προχώρησε ο Νεοημερολογίτης Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος λόγω των βλάσφημων δηλώσεων κατά της Θείας Κοινωνίας και του κλεισίματος των Ναών. Μάλιστα στην Μητροπολή του ο διαδοχός τους με έναν οδηγό θέλησαν να κάνουν λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής αλλά η εκεί αστυνομία τους έκοψε πρόστιμο 300 ευρώ και τους αφαίρεσαι τις πινακίδες του οχήματος! Η ένοχη Νεοημερολογιτική Σύνοδος έσπευσε να αποδείξει άκυρη την πράξη.


* Σε αντίθετη στάση, ο Καινοτόμος "Μητροπολίτης" Αργολίδος κ. Νεκτάριος έσπευσε με ένα απαράδεκτο άρθρο με τίτλο "Η γη είναι τετράγωνη" να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για το κλείσιμο των Ναών και να κατηγορήσει για Ζηλωτισμό (έμμεσα τους Γ.Ο.Χ. και τους Αποτειχισμένους) για ακραίες θέσεις. Μάλιστα παρεμβάλει και ακράιο παράδειγμα για να στοχοποιήσει το Ορθόδοξο ένστικτο απέναντι στην δική του ολιγοπιστία και πειθήνια υποταγή στις αρχές που τον μισθοδοτούν. Παράλληλα επιτέθηκε στον ιερέα (Ν.η.) Βασίλειο Βολουδάκη που απ' αρχής σήμανε πνευματικό συναγερμό και παρουσίασε όσα προσπαθούν να επιβάλλουν στην ανθρωπότητα. Καλά, λόγω της Ημερολογιακής Καινοτομίας, δεν καταλαβαίνει τα της Πανθρησκείας... Την επιβολή για Τσιπάκι (Νετανιάχου, Γκέιτς, Ευ. Βενιζέλος κ.α.) και για Παγκόσμιο ηγέτη (Πανανδρέου, Κίσσινγκερ κ.α.) δεν την πληροφορήθηκε, ούτε την διάβασε. Όλα τέλεια και καλά λοιπόν για τον κ. Νεκτάριο. Ανάλογη επίθεση στον π. Βασίλειο, αντί κηρύγματος, έκανε ο Καινοτόμος "Μητροπολίτης" Λαρίσης κ. Ιερώνυμος την Κυριακή του Θωμά. Με τη συνειδησή του είναι εντάξει που άναβε κεριά στην Επτάφωτη Λυχνία στη Συναγωγή της Λάρισας...



* Μια συγκινητική είδηση έγινε γνωστή στις 18/5 (Πολιτ. Ημ). Μία αρκούδα έθαψε τα αρκουδάκια της σε χωράφι στην Καστοριά αφού τα σκότωσε διερχόμενο αυτοκίνητο. Μάλιστα οι ειδικοί θαύμασαν ότι  η μητέρα έκανε δυο φορές το δρομολόγιο για την ταφή τους. Τα άλογα ζώα δείχνουν ευαισθησία και σεβασμό στην κτίση, ελέγχοντας την εγωιστική και αντιχριστιανική διάθεση για καύση- αφανισμό των νεκρών σωμάτων. Καταργείται έτσι το δόγμα της Ανάστασης και ο σεβασμός του σώματος ως Ναός του Αγίου Πνεύματος και κατοικητήριο της ψυχής που μέλλει να ενωθεί στη Δευτέρα Παρουσία.


* Άνοιξαν οι εκκλησίες για τους πιστούς μετά από 2 μήνες καταστολής της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία αναγνωρίζεται και από το σύνταγμα. Ο πυρήνας της Θ. Λειτουργίας πολεμήθηκε πολύ στό πρόσωπο της Καθηγήτριας κ. Ελένης Γιαμαρέλλου η οποία, κατά ομολογιακό χρέος, δήλωσε επανελλειμένως "πως το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται”. Η ίδια αντιμετωπίστηκε με μένος από τους δημοσιογράφους διότι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η Καθηγήτρια όλων των σημερινών λοιμοξιολόγων αντιστέκεται με την πίστη της στον "ορθολογισμό" κάποιων. Πολλά τα θλίβερα- και τι να πρωτοσχολιάσεις- όπως η απαγόρευση της προσκύνησης των εικόνων (σύγχρονη εικονομαχια), πράγμα που καθιστά- ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ- τον πιστό από Ορθόδοξο σε αιρετικό σύμφωνα με τις αποφάσεις την Ζ' Οικουμενικής Συνόδου που αναθεματίζει (αποκόπτει της Εκκλησίας) όσους σιχαίνονται ή αντιμετωπίζουν ως πηγή μόλυνσης της εικόνες και τα ιερά της Εκκλησίας. Τραγική η εικόνα από τον ελληνικό Ναό στο Άαχεν της Γερμανίας, όσο και από εικόνες απολυμάνσεων Ναών, είσοδο με νούμερο και μάσκες σε πιστούς.



* Ελάχιστα λεπτά πριν την Ανάσταση όρμηξε αστυνομικός στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου Αθηνών και έδιωξε αυθαίρετα τους ψάλτες, αφήνοντας μόνο τον κληρικό να λειτουργήσει! Η υπόθεση θα πάρχει τη δικαστική οδό. Άλλου υπήρξε ανοχή και αλλού βίαιη καταστολή και κατάχρηση εξουσία των αστυνομικών οργάνων. Τυχαίο και αυτό η πρόβα πειθαρχίας στο σύστημα;


* Σε προσαγωγή από την Αστυνομία οδηγήθηκαν οι Νεοημερολογίτες Μητροπολίτες "Κυθήρων" κ. Σεραφείμ και "Κερκύρας" κ. Νεκτάριος διότι λειτούργησαν σε Ναού με ανοιχτές πόρτες. Παρόμοια διώχθηκαν Ιερείς ακόμα και γιατί έκαναν Μετάληψη σε παιδιά από την πόρτα του Ιερού. Όπως ο εφημέριος του Ναού στο Κουκάκι. Άθεοι, ζηλώσαντες τους Καταδότες των Ναζιστών και των Σοβιετικών, τον φωτογράφησαν και αμέσως "Κουστωδία" των Ματ ανέλαβε να το συλλάβει!! Κι αυτά από τη "Δεξία του Υψίστου...". Δεν ξέφυγαν την καταστολής και οι Ναοί του Πατρίου Εορτολογίου!

* Σκηνικό βίας και στη Χίο. Δείτε στο βίντεο πως αντιμετωπίστηκε πιστή που ήθελε να ανάψει κερί σε εκκλησία. Τώρα βέβαια μιλάνε κάποιοι σαν τον "Αργολίδος" της Καινοτόμου Ιεραρχίας. Πρωτοφανές: Λύκοι φυλάνε πρόβατα και τα εξωθούν από τη Μάνδρα!



* Τιμάμε τους αγώνες των Φυλάκων του Παναγίου Τάφου και δεν αγνοούμε τις διώξεις από τους αλλοθρήσκους και τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης. Όμως, η αναθεματισμένη Πανορθοδόξως Ημερολογιακή Καινοτομία και η Παναίρεση του Οικουμενισμού συσκοτίζει κάθε αγώνα και ζήλο. Πολλοί ακόλουθοι των επισήμων "Εκκλησιών" και της Καινοτομίας προβάλλουν το θαύμα του Αγίου Φωτός ότι δίνεται μόνο στον "ορθόδοξο" Πατριάρχη Ιεροσολύμων και άρα ότι στην επίσημη Εκκλησία (υπό τους κ.κ. Βαρθολομαίο και Θεόφιλο) βρίσκεται η αλήθεια. Κατά πρώτον, παλαιότερα, εκ των χειρών του Πατριάρχουν ανέβλυζε το Άγιο Φως και όχι από την Ακοίμητο Κανδήλα του Τάφου. Κατά δεύτερον, αν είναι σε όλα εντάξει, ας πάνε με το Νεό ημερολόγιο να πάρουν το Άγιο Φως όπως κάνουν οι Παπικοί που εορτάζουν- ορθώς κατά το Νέο Ημερολόγιο- μια Κυριακή νωρίτερα το Πάσχα. Ποιος ο λόγος να επιμένου στο Πάτριο Εορτολόγιο της Α' Οικουμενικής Συνόδου. Τρίτον με αυτά τα απλοϊκά επιχειρήματα, ας πάνε να συμπροσευχηθούν με όλες τις αιρέσεις και τις θρήσκειες όπως κάνει ο "Ιεροσολύμων" κ. Θεόφιλος. Γνωρίζουν βέβαια τι λένε οι Ιεροί Κανόνες και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας. Φωτογραφία από Συμπροσευχή για την πανδημία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Η συμπροσευχή πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, με το βλέμμα στραμμένο στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

* Υπήρξαν και λαμπρές εξαιρέσεις πολιτικών που εξευτέλισαν όσα διενεργούνται τεχνηέντως και την καταστολή των θρησκευτικών ελευθεριών. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κ. Αλεξαντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με όσους έκλεισαν του Ιερούς Ναούς. Σε ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε αδύναμος να υπερβεί την εκκλησιαστική εξουσία και να κλείσει Ναούς. Και οι δύο χώρες είχαν ελάχιστους Νεκρούς. Ο Δήμαρχος Αρραδίπου Κύπρου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ γιατί τόλμησε... να κοινωνήσει την Μεγάλη Βδομάδα! Στην Κύπρο η καταστολή υπήρξε εξίσου Μεγάλη. Δύο επίσκοποι της Κρατικής εκεί Εκκλησία αντέδρασαν δυναμικά και αψήφισαν τα μέτρα. Έτεροι 2 του Πατρίου εορτολογίου λειτούργησαν κανονικά αλλά με διάθεση προβολής και αντιμετωπίζουν τον νόμο που ελέγχει βίντεο. Δυστυχώς στοχοποιήθηκαν και από πρώην αδελφούς τους που φέρονται δια νομικού εκπροσώπου ως "νομοταγείς".

* Ο Γενικός εισαγγελέας των Η.Π.Α. μελετά τα σκοτείνα έργα του Μπιλ Γκειτς και τις συμπτώσεις με δοκιμές επιπτώσεων πανδημιών, υποχρεωτικών εμβολιασμών και εμφύτευσης τσιπ. Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Τραμπ αντιδρά στα εγκληματικά αυτά σχέδια που θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά.

* Ο "Πάπας" Φραγκίσκος στη Ρώμη και ο μεγάλος ιμάμης Άχμεντ αλ Ταγιέμπ στο Κάιρο εξέπεμψαν σήμερα, με τη συνδρομή κι άλλων προσωπικοτήτων όλων των θρησκειών, διεθνή έκκληση σε μία κοινή προσευχή για το τέλος της πανδημίας. “Δεν προσευχόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, η μία θρησκευτική παράδοση ενάντια στην άλλη, όχι! Είμαστε όλοι ενωμένοι ως ανθρώπινα όντα”, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος από το Βατικανό.


* "Στον Εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν η βάφτισαν στη περίοδο της Καραντίνας!! Απαράδεκτη εντολή προς τα ληξιαρχεία: Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση Σε ένα απαράδεκτο όσο και προκλητικό κυνήγι μαγισσών επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ζητά να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν ή βάφτισαν τα παιδιά τους κατά την περίοδο της καραντίνας! Η εντολή αυτή, όμως, αφορά μόνο τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας και όχι στους πολιτικούς γάμους, για τους οποίους υπάρχει μία αδιάντροπη ανοχή! Γι’ αυτό υπάρχει η πεποίθηση ότι πρόκειται για έναν στοχευμένο πόλεμο από την Πολιτεία προς την Εκκλησία και τους πιστούς της. Οι σφοδρές επιθέσεις της δεξιάς -κατά τ’ άλλα- κυβέρνησης επιβεβαιώνονται καθημερινά με κινήσεις που δηλώνουν εμπάθεια, προκατάληψη και οργανωμένο έγκλημα κατά της Ορθοδοξίας."


Το επιβλητικό άγαλμα του "Πάπα" της Ρώμης Γρηγορίου του 13ου στον Παπικό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Είναι αυτός που εισήγαγε το νεοεφεύρετο ημερολόγιο, Καινοτομία που φέρει το όνομά του. Στά πόδια του βρίσκεται το ημερολόγιο ως το μεγαλύτερο επίτευγμα του. Η Ορθόδοξη Ανατολή το αναθεμάτισε πανορθοδόξως τρεις φορές ως έργο διαστροφικό και διαβολικό ενάντια στην Α' Οικουμενική Σύνοδο και όλους τους Άγιους Πατέρες. Κατάφεραν οι Παπικοί να συκοφαντήσουν την Εκκλησία ως λανθασμένη και το Πνεύμα το Άγιο ότι... του ξέφυγε η ακρίβεια των λεπτών και των δευτερολέπτων. Και αυτοί- εγκολπωμένοι το Φιλιόκβε και άλλες αιρέσεις και Καινοτομίες- διόρθωσαν την Εκκλησία! Αυτό ακολούθησαν 400 χρόνια μετά οι Καινοτόμοι εκ της Ορθοδοξίας, γαλουχηθέντες στα παπικά ιδρύματα και κατακτήσαντες εκκλησιαστικές θέσεις με τη βοήθεια των Μασονικών Στοών και των Πολιτικών της.