2019/08/10

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Πολλοί Ιεροί Ναοί και Μονές της Εκκλησίας μας εορτάζουν κατά τον Μήνα Ιούλιο όπως οι κατωτέρω αναφερόμενοι.

Την 1η του μηνός κατά την μνήμη των Αγίων Αναργύρων των Ρωμαίων τελέστηκε εόρτια Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο χωριό στη Λάρισα. Την Αναίμακτο Θυσία τέλεσε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος.


Την 20η Ιουλίου, που η Εκκλησία μας εορτάζει τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, τελέστηκε Θεία Λειτουργίαστο εορτάζον Ιερό παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Υψώσεως Τίμιου Σταυρού Καλαμάτας. Χοροστάτησε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ/τος κ. Ιάκωβος, μετά Κληρικών της ανδρώας Ιεράς Μονής.  Ακόμα τελέστηκε τρισάγιο του ιδρυτή της Ιεράς Μονής Παναγουλάκη Νεοασκητού πατρος Ηλία.



Την επόμενη μέρα της εορτής του ζώντος Προφήτου, λιγοστοί πιστοί της ίδιας Μητροπόλεως (Μεσσηνίας)  μετά από δύσκολη ανάβαση τριών περίπου ωρών έφτασαν στο εκκλησάκι που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.407 μ. στην κορυφή του Ταϋγέτου. Η θέα από το σημείο είναι επιβλητική, καθώς φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου τα Κύθηρα και ορισμένες φορές και η Κρήτη. Εκεί τελέστηκε ιερά Ακολουθία.


Κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός στην Καστανιά Υπάτης. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος.