2016/04/21

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκαν  τα σεπτά ονομαστήρια του Πανιερωτάτου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, Αγίου Θηβών κ.κ. Χρυσοστόμου κατά την μνήμη του Αγίου Πατρός Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στη Θήβα.  Συμπαρέστη ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και  Μεγαρίδος κ. Κοσμάς μετά κατωτέρων Κληρικών καθώς και μεγάλο πλήθος ορθοδόξων πιστών κατά χρέος στον σεπτό Ποιμενάρχη της Αγίας μας Εκκλησίας.

Με Αρχιερατικό Θείο Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου εορτάστηκαν τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Λαμίας. Προσήλθαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος και Αττικής κ. Κοσμάς ενώ οι πιστοί από καρδίας ευχήθηκαν στον Άξιο και Κανονικό Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας έτη πολλά και καρποφόρα ποιμαντορία επ' αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού.


ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ


Κατά την μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου (20/1/2016) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Ιεροδιάκονο χειροτονία του Οσιότατου  Μοναχού π. Αθανασίου Δημουλά, στο πνευματικό φυτώριο της Εκκλησία μας, την Ιερά Μονή Αγιορειτών Πατέρων Πανάκτου Βοιωτίας. ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε το 1992 και το 2010 εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές σπουδές χάριν της Μοναδικής Πολιτείας οπότε και εντάχθηκε στην αδελφότητα της Μονής. Ένας νέος Κληρικός που προστίθεται στους λιγοστούς αλλά αγωνιστές Κληρικούς της Γνησίας ορθοδόξου Εκκλησίας.