2015/12/14

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εντύπωση προκαλεί η δυναμική και προφανής προώθηση της ένωσης των Ανδρεϊκών (Νεοεικονομάχων) μετά των Φλωριναίων Παλαιοημερολογιτών. Κατά την πρόσφατη χειροτονία εις "επίσκοπο" για την Κύπρο, και ετέρου ανηψιού του αποβιώσαντος Μητροπολίτου Κιτίου Επιφάνειου, παραβρέθηκε ο Φλωριναίος "Επίσκοπος" Φυλής κ. Κυπριανός Γιούλης (προφανώς συμπροσευχόμενος...) σε παραθρόνιο στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Λάρνακας.
Άλλωστε ο κ. Κυπριανός είχε ενημερώσει τον φλωριναίο Αρχιεπίσκοπο ότι: "Τὴν Παρασκευήν, 14/27.11.2015, ἀναχωρῶ διὰ τὴν Κύπρον, προκειμένου νὰ παρίσταμαι εἰς τὴν Χειροτονίαν τοῦ π. Ἐπιφανίου εἰς Ἀρχιερέα καὶ νὰ ἐπικοινωνήσω τοιουτοτρόπως μὲ τοὺς Ἀδελφούς μας τοῦ Πατρίου... Τοῦτο εἶχεν εὐλογηθῆ εἰς τὴν πρόσφατον Συνοδικὴν Συνεδρίαν (6/19.11.2015). Ἐπιστροφὴ σὺν Θεῷ τὴν Δευτέραν, 17/30.11.2015".



Σε άλλες φωτογραφίες βλέπουμε τον νέο ψευδεπίσκοπο κ. Παντελεήμονα Τσαλάγκα να ασπάζεται τις χείρες του κ. Κυπριανού. Προφανώς τον ευχαριστεί θερμώς που η Φλωρινική Σύνοδος του κ. Καλλινίκου του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να γίνει "Δεσπότης Φθιώτιδος!", αφού εξελέγη την επόμενη της απόφασης των Φλωρινικών για  εκλογή "Μητροπολίτου Δημητριάδος και Φθιώτιδος"κάτι που τελικά δεν έγινε την τελευταία στιγμή οπότε και "χειροτονήθηκε" ο κ. Τσαλάγκας για ανύπαρκτο Ποίμνιο. (Αυτό ισχύει για πολλούς εκ των Ανδρεικών Επισκόπων).


Κάποτε ως "Σύνοδος Ενισταμένων" και Πρόεδρος αυτής ο κ. Κυπριανός δήλωνε ότι τα Σιγγίλια των Πανορθοδόξων Συνόδων με τους Αναθεματισμούς κατά του Νέου Ημερολογίου είναι πλαστά (!!!) πέρα των λοιπών εκκλησιολογικών κακοδοξιών που κήρυττε. Τα έχουν αναιρέσει ή έστω οι δύο πλευρές έχουν συνυπογράψει κοινή ομολογία πίστεως; 

Τέλος ο Νεοημερολογίτης Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου (εξωμότης), ο οποίος και ενημερώνει διαδικτυακώς για τις αποφάσεις των Ανδρεϊκών..., να παρίσταται στην εις Ψευδοαρχίεπισκοπο εκλογή του κ. Στεφάνου Τσακίρογλου (όπως και στην κηδεία του πρώην Πειραιώς Νικολάου). Απορίας άξιον πώς ευσκανδάλιστοι Φαρισαίοι δεν εξοργίστηκαν από την παρουσία Κληρικού "αιρετικού ως Νεοημερολογίτη"!
 Άλλωστε πληροφορούμαστε από πρώην οπαδούς τους ότι και η αδελφή του κ. Τσακίρογλου παρέστη στην ενθρόνιση του Νεοημερολογίτη Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου για να του παραδώσει το Καταστατικό της Ιστορική Μονής Παναγίας Κερατέας ώστε να συνδράμει στην κατάληψη της Μονής, την εκδίωξη των Ορθόδοξων Μοναζουσών, και την μετατροπή σε θλιβερό κέντρο του Οικουμενισμού. Ερείπια σε έμψυχο υλικό, έχοντας χάσει την παλαιά αίγλη, όπως καταφανώς διακρίνει ο αναγνώστης των Ομολογιακά άγευστων ιστολογίων τους.


Κλείνει ο γράφων, τονίζοντας ότι δεν είναι κατά οποιαδήποτε ένωσης που εδράζεται στην Ορθόδοξη Ομολογία και Εκκλησιολογία εν Αληθεία και Αγάπη Χριστού και όχι σε βρώμικες συναλλαγές αλά Παπικά που αηδιάζουν τον έχοντα νοημοσύνη και εκκλησιαστική συνείδηση πιστό.