2014/07/09

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΔΡΩΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Η Πανήγυρις της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής 

Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Βοιωτίας

Μετά πάσης επισημότητος και ολονυκτίου αγρυπνίας, την Β' Κυριακήν του Ματθαίου ετιμήθη η σύναξις πάντων των εν Αγίω Όρει Άθω διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων, εις την ομώνυμον Ανδρώαν Κοινοβιακήν Μονήν των Οσίων εις Πάνακτον Θηβών Βοιωτίας.
   Της πολυώρου ολονυκτίου πανηγύρεως προεξήρχεν ο Γέρων και Καθηγούμενος της Μονής Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Θηβών και Λεβαδείας και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά βοηθούμενοι υπό των Παν/των Ιερομονάχων π.Ευθυμίου, π. Βησσαρίωνος και του Ιεροδιακόνου π. Χρυσοστόμου (Αδελφών της Μονής). Προσήλθεν πλήθος ανδρών μόνον  (λόγω του αβάτου δια τας γυναίκας) και τους οποίους η αδελφότης της Μονής εφιλοξένησεν αβραμιαίως. Ετέθησαν εις προσκύνησίν Ιερά Λείψανα των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων: Πέτρου του Αθωνίτου, Κοσμά του Πρώτου, Ευθυμίου του Ιβηροσκητιώτου, Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού και Ευθυμίου του Νέου του Αγιοπαυλίτου. 
   Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας παρετέθη εις άπαντας τους πιστούς και εορταστική τράπεζα υπό των Πατέρων της Ιεράς Μονής, κατά δε το τέλος αυτής εψάλη, το «Άξιον εστί...», προς τιμήν της εφόρου και προστάτιδος της Αθωνικής μοναστικής πολιτείας και το απολυτίκιον των εορταζομένων Αγίων.
  Η Ιερά Κοινοβιακή Μονή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων έχει ταχείαν πνευματικήν πρόοδον και αποτελει φάρον Ορθοδοξίας διά την κεντρικήν Ελλάδαν και καύχημα της Εκκλησίας μας.