2014/01/19

Άγια Θεοφάνεια 2014

   Λαμπρός υπήρξεν και εφέτος ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων την 6ην Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, υφ' όλων των Ορθοδόξων απ' άκρου εις άκρον εις την Ελλάδα.Εις όλους τους Ιερούς Ναούς της καθ' ημάς Αγίας Εκκλησίας, όπου υπήρχον λειτουργοί, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
   Επίκεντρον του εορτασμού των Φώτων υπήρξεν και εφέτος δια την Αττική ο Ιερός Ναός Κιμήσεως της Θεοτόκου εις Ελευσίνα Αττικής. Ετελέσθη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλας τας ενορίας της Αττικοβοιωτίας, εσχηματίσθη μεγάλη λιτανευτική πομπή εις τον παράκτιον χώρον της Ελευσίνος, όπου εγένετο η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού προηγουμένων σημαιών, εξαπτερύγων και λαβάρων.Επι ειδικής εξέδρας ετελέσθη ο Μέγας Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, συμπαραστατουμένου υπό του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων  και των Πάν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου και του Ιεροδιακόνου π Χρυσοστόμου.Τον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς.
   Τηρούντες το σχετικό έθιμο, τέσσερεις τολμηροί κυλυμβηταί έπεσαν εις τα ψυχρά ύδατα δια να λάβουν την χάριν και ευλογίαν του Βαπτισθέντος Κυρίου.Τον Τίμιον Σταυρόν ανέσυρεν και εφέτος ο ευσεβής νέος Γεώργιος Δημουλάς.

Στιγμιότυπα από την τέλεσιν του Μεγάλου Αγιασμου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελευσίνας.

                                                         


Στιγμιότυπα από την λιτανευτική πομπή και τον Αγιασμό των υδάτων.