2013/08/22

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

 Μέσα στην περίλαμπρό χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, εόρτασε την Δευτέρα του Πάσχα, που εφέτος συνέπεσε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος, ο ενοριακός ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου στους Αγίου Αναργύρους Λάρισας.


Την ίδια ημέρα εορτάστηκε η μνήμη του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο ιερό Ναό στον Αλμυρό Μεσσηνίας.


Καθώς και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πεταλιδίου Μεσσηνίας.


Την Τρίτη της Διακαινησίμου εόρτασε ο ιερός ναός της Αναστάσεως του Κυρίου Τυρνάβου, παρουσία και του οικείου Μητροπολίτου κ. Φιλοθέου.


Λαμπρώς εορτάστηκε η μνήμη του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ιεράς Σκήτης Παναγουλάκη Καλαμάτας χοροσταντούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιακώβου.


Την 21η Μαΐου εόρτασε ο ιερός μετοχιακός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης της Ιεράς Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορώνης Μεσσηνίας.


Με μεγάλη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις στο ομώνυμο πανελλαδικό προσκύνημα του Αγίου. Στην πανηγυρική  Θεία Λειτουργία προεξήρχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Φιλόθεος καθώς και στην Παράκληση του Αγίου κατά την οποία ρέει θαυματουργικώς αίμα από το δέντρο στο οποίο μαρτύρησε ο Άγιος Νικόλαος, την ημέρα εορτασμού με το πάτριο εορτολόγιο.


Από τον εορτασμό του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Τυρνάβου Λάρισας.


Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Καθεδρικός Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Κρήτης προεξάρχοντος του Τοποτηρητή της μεγαλονήσου Σεβ. Μεσσηνίας κ. Ιακώβου.



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η ίδια ημέρα είναι ιδιαίτερα πανηγυρική για τον ορθόδοξο απόδημο ελληνισμό καθώς εορτάζει η ενορία της Αγίας Τριάδος στην Αστόρια Νέας Υόρκης.