2013/08/19

ΦΩΝΗ ΕΞ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ


(Το Ιερό Κελλίο "Γεννήσεως Χριστού" στην έρημο των Κατουνακίων. Στο Κελλί παλαιότερα Καθηγούμενος διετέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Χρυσόστομος, ως Ιερομόναχος, καθώς και ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς ως μέλος της Αδελφότητας)

Του Γιώργου Θεοχάρη
Ερημίτης γέροντας του Αγίου Όρους μιλά στο''Άγιορείτικο Βήμα'' για τα αίτια της οικονομικής κρίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνει πνευματικό πόλεμο.
Είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε πνευματικό πόλεμο εναντίον του κακού και των σκοτεινών δυνάμεων με λιτανείες, παρακλήσεις, προσευχές και καμπάνες στις ενορίες ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός, Εμείς από εδώ κάνουμε τον αγώνα μας, εξηγεί σε συνέντευξη του στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο ερημίτης γέρων Βλάσιος από το ησυχαστήριο της ''Γεννήσεως του Χριστού'' στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους.
Ζει πενήντα ολόκληρα χρόνια στην ασκητική έρημο του Άθωνα, μακριά από κάθε τι που θυμίζει κοσμικό. Είναι ο γέροντας της αδελφότητας των Κλημαίων. Ζουν χωρίς ηλεκτρικό μέσα σε μία απόκρημνη πλαγιά της Αθωνικής ερήμου. Εκεί καθημερινά δέχονται δεκάδες επιστολές απόγνωσης από πιστούς . Προσεύχονται αδιαλείπτως και ασχολούνται με τα εργόχειρα τους.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η ανέχεια των Ελλήνων και των Κυπρίων τους απασχολεί ιδιαίτερα.
Εργαζόμαστε πνευματικά για να σώσουμε ότι απέμεινε, ήταν τα πρώτα λόγια του γέροντα Βλάσιου μιλώντας στο «Αγιορείτικο Βήμα».
Οι Έλληνες να καταφύγουν στον Θεό, μόνο αυτός θα μας σώσει. Ο χριστός θέλει να πάμε κοντά του.
Ο Θεός αφουγκράζεται τη πρόθεση μας. Όταν τον επικαλεστούμε, αναλαμβάνει εκείνος. Η κάθε θλίψη έχει την αμοιβή της από τον Πανάγαθο. Ο Χριστός μας δεν αφήνει κανέναν χωρίς αμοιβή. Πάνω από όλα είναι δίκαιος και σκορπίζει αγάπη’’, συμπληρώνει.

Γέροντα πως φτάσαμε εδώ, τον ρώτησα και αποκρίθηκε:
Η απιστία οδηγεί στην αυτοκτονία και την αιώνια κόλαση. Παρακαλέστε τον Θεό να σας βοηθήσει και εκείνος θα βρει την λύση που χρειάζεσαι.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι δίκη από τον Θεό, στη πρόνοια του. Η αμαρτία ξεχύθηκε παντού. Απλώθηκε σαν το νέφος στην Αθήνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της ένωσης της στην Ευρώπη. Μη ξεχνάμε ότι με την αμαρτία εκλείπουν ολόκληρες φυλές, όπως λένε και οι γραφές. Ο Θεός είναι ευγενής, δεν είναι δικτάτορας.
Οι άνθρωποι στην χώρα μας είχαν περιφρονήσει τον Θεό απαξιώνοντας τον. Όχι όλοι βέβαια. Αλίμονο. Απορροφήθηκαν στην υλη και οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ξεπερασμένο να πηγαίνεις στην εκκλησία. Που στον οίκο του Θεού που επιτελείται το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργιάς. Χρησιμοποιούν την Εκκλησία μόνο για τις κοσμικές εκδηλώσεις… γάμους, βαφτίσια.
Λυπάμαι που το λέω αλλά τα μυστήρια της εκκλησίας εξελίχθηκαν σε ένα κοσμικό θέαμα και μόνο. Εάν δεν συμμορφωθούμε θα έρθουν χειρότερα. Ταπεινωθείτε, ζητήστε με δάκρυα στα μάτια το έλεος του Θεού, συνομιλήστε με τον Χριστό μας, παρακαλέστε τους Αγίους. Και να είστε σίγουροι ότι το θαύμα δεν θα αργήσει να γίνει.

Βέβαια από τη συζήτηση ετέθη και το θέμα των κυβερνώντων της Ελλάδας.
Οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι Εβραιότουρκοι . Οι Εβραίοι καταστρέφουν την Ελλάδα από το 1959 που είχαν ισχυροποιηθεί μέσα από τις οργανώσεις τους. Οι Μασόνοι έχουν πανίσχυρες θέσεις στον δημόσιο βίο. Καθοδηγούν τα πράγματα όπως εκείνοι επιθυμούν .
Η Ελλάδα παραδόθηκε στους ξένους, όλα ξεπουλήθηκαν και σήμερα ουσιαστικά μας λένε «φάτε και πιείτε το αίμα του λαού με τους φόρους», υπογράμμισε.
Καταλήγοντας ο ερημίτης γέροντας είπε: ‘’Παναγία μου βοήθησε την Ελλάδα σου, να λέτε στην προσευχή σας. Καθημερινά με δάκρυα στα μάτια παρακαλώ την Θεοτόκο μας να σώσει ότι απέμεινε από αυτή τη χώρα.
Είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε πνευματικό πόλεμο εναντίον του κακού και των σκοτεινών δυνάμεων με λιτανείες, παρακλήσεις, προσευχές και καμπάνες στις ενορίες ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός’’.

Παλαιότερη συνέντευξη εδώ: ΕΔΩ