2011/03/16

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (A')

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Πάνω: Από την βάπτιση δύο νεοφώτιστων, πρώην παπικών, μητέρα και του τέκνου αυτής στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Κάτω: Από την βάπτιση οικογένειας Αλβανών Μεταναστών στην Κερατέα

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Από την πανήγυρη του Ιερού Ναού Παναγίας Λαμποβίτισσας στη Κέρκυρα

Από την εορτή της Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου

Με κατάνυξη και ολονύκτια αγρυπνία τιμήθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην ομώνυμη Γυναικεία Μονή στην Καλαμάτα. Δυναμική υπήρξε η προσέλευση του ορθοδόξου λαού

Από την λαμπρά πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Τρικάλων με την παρουσία όλων των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας

Από την εορτή της ιεράς μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ευσταθίου στο ομώνυμο Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο όπου συστεγάζεται και το Γηροκομείο της Εκκλησίας μας

Κι εφέτος λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά γυναικεία Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Λαμίας με τη συμμετοχή πλήθους φιλέορτων πιστών, πολλών κληρικών. Την πολύωρη κατανυκτική αγρυπνία λάμπρυνε η παρουσία απάντων των Αγίων Αρχιερέων της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η εορτή του πολιούχου αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, του ιατρού και πρώτου αγιογράφου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Θήβας. Της Ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μητροπολίτης Θηβών κ. Χρυσόστομος συμπαρασταστούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτη Μεσσηνία κ. Ιακώβου και με τη προσέλευση πολλών ορθοδόξων πιστών από την ευρύτερη Στερεά Ελλάδα. Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στο τάφο του Αγίου Ευαγγελιστή όπου στην ιερά αυτού μνήμη, κατά το πάτριο ορθόδοξο εορτολόγιο, εκκρίνεται θαυματουργό κολλύριο.

Από την εορτή της ιστορικής ενορίας Αγίου Δημητρίου Πάτρας

Από πανηγύρεις της Εκκλησίας μας στη Θεσσαλία κατά το παρελθόν θέρος. Πάνω στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων και Κάτω δεξιά από την λαμπρά λιτάνευση της Ιεράς εικόνος Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πυργετό Λάρισας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

Από την πανήγυρη της Ιστορικής Μαρτυρικής Ιεράς Ανδρώας Μονής Παναγία Γαλακτοτροφούσας στην Λευκωσία. Με την ευκαιρία της εορτής την αδελφή Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Κύπρου επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος.

Μεταξύ των άλλων ιερών προσκυνημάτων τα οποία πραγματοποίησε ο Άγιος Μεσσηνίας, επισκέφτηκε και τον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αυγόρου Αμμοχώστου, μετόχιον της ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Λεμεσού.