2024/07/23

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ


12 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΝ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΚΟΣΜΑ


Οι Μακαριστοί Μητροπολίτες Αττικής και Μεγαρίδος Μελέτιος, Ματθαίος και Παύλος, προκάτοχοι του Μητροπολίτου κ. Κοσμά.


Κατά την ερχόμενη Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου, συμπληρώνονται 12 έτη από την ευλογημένη μέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Κοσμά Δημητρακάκη και νυν Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος. Την χειροτονία τέλεσε ο αοίδιμος Πρωθιεράρχης μας και Μητροπολίτης Θηβών κυρός Χρυσόστομος μετά από πιέσεις προς τον χειροτονούμενο. Η υγεία του μακαριστού Πρωθιεράρχου κυρού Χρυσοστόμου κλονίστηκε εξαιτίας σκανδάλου καθαιρεθέντος ιερωμένου και κινδύνεψε σοβαρά. Μπροστά στη σοβαρή αυτή κατάσταση, κάμφθηκε ο Αγιορείτης π. Κοσμάς να εξέλθει του Ιερού Ησυχαστηρίου της Γεννήσεως του Χριστού στα Κατουνάκια του Άθω και να αναλάβει την σημαντική Ιερά Μητροπολη Αττικής και Μεγαρίδος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Διαδέχθηκε τους αοίδιμους Μητροπολίτες Γ.Ο.Χ. Αττικής κυρό Μελέτιο (Κωστάκη +1966), κυρό Ματθαίο (Μακρή +2001) και άμεσα τον κυρό Παύλο (Καραγκούνη +2005). Υπηρέτησε επί μία 12ετία με Ορθόδοξο φρόνημα και αγωνιστικότητα κατά την Ιερά Παράδοσιν της Εκκλησίας και των Ιερών Κανόνων. Συμπαραστάθηκε στο πολυσχιδές έργο του αοιδίμου Πρωθιεράρχου μας κυρού Χρυσοστόμου έως την οσιακή κοίμησή του το 2023. Η χειροτονία τελέστηκε υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενος υπό των τότε επισκόπων Ιακώβου και Ιγνατίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ρουφ Αθηνών στις 15/28 Ιουλιου 2012. Την επόμενη μέρα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, τελέστηκε με λαμπρότητα η ενθρόνιση του στον Μητροπολιτικό και ιστορικό Ι.Ν. Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας Αττικής. Παρέστησαν ο τότε Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος, ο Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος κ.α. ως και πλήθος πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τα τελευταία έτη δέχτηκε ανήθικο πόλεμο λάσπης και κατασυκοφάντης από άτομα που επιθυμούν την ηθική εξόντωση του, παρουσιάζοντας ως δήθεν "αιρετικό". Κατασκεύσαν και χάλκευσαν "αιρέσεις" που γέννησε η ανιάτως νοσούσα φαντασία τους, παρότι συνεργάστηκαν μαζί του και γνώριζαν το Ορθόδοξο Χριστολογικό φρόνημα των Αγιορειτών Πατέρων. Έτσι βλέπουμε πίσω στο 2012, τους κληρικούς και τον επίσκοπο της Παναγουλάκη, ως και τα μέλη της φατρίας να συμμετέχουν πανηγυρικά στην Χειροτονία του Μητροπολίτου κ. Κοσμά και να αναφωνούν, μαζί με το μεγάλο πλήθος των πιστών, στεντορείως το "άξιος", όπως και την επομένη που τελέστηκε η ενθρόνιση του στην Μάνδρα Αττικής. Είθε ο Πανάγιος Τριάδικός Θεός να τους απαλλάξει από την θεοεγκατάλειψή τους και να αφαιρέσει το κάλυμμα του μίσους και της εμπάθειας από τις καρδιές τους ώστε να επιτευχθεί η εν Χριστώ και εν τη Εκκλησία ενότητα όπως εργάζεται για αυτήν ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, ως άνθρωπος του διαλόγου και της Αγιοπατερικής Παραδόσεως των Οικουμενικών Συνόδων. Με την ευκαιρία αυτή, επειδή άνθρωποι "κατάλαλοι και ψιθυριστές" (κατά τον Θείο Παύλο) συκοφαντούν τον Επίσκοπο ακόμα και για την εξομολόγηση με βάση το Ιερο Εξομολογητάριο του Αγίου Νικοδήμου, ως σεμνότυφοι ή για να αποκρύψουν δικά τους θέματα. Σας προτρέπουμε, όταν ακούτε τις απίστευτες, μυθώδεις και ψευδείς συκοφαντίες, να επικοινωνείτε με τον Σεβ. Αττικής κ. Κοσμά και μάλιστα με το άτομο που τον συκοφαντεί για να τις επαναλάβει μπροστά του και όχι ψιθυριστά και χωρίς ανδρεία.

Ευχόμαστε όπως ο Κύριος ο Θεός να τον ενδυναμώνει πνευματικά και σωματικά, να του δίνει απεριόριστη υπομονή για να εργάζεται με θείο φωτισμό την πρόοδο και την αύξηση της Εκκλησίας του Χριστού προς σωτηρία αθανάτων ψυχών. Το αυτό ευχόμαστε και στον Ιερό Κλήρο της Ελλάδος και της αδελφής Εκκλησίας της Κύπρου που δεν έκλιναν γόνυ στις συκοφαντίες και το εκκλησιαστικό πραξικόπημα των Αποκρεών.