2016/10/16

ΠΑΝΝΥΧΙΔΑ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστητκαν τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδος. Τελέστηκε πολύωρη ολονυκτία που κορυφώθηκε με την τέλεση της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου συμπαραστατούμενος υπό του Αγίου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., Πανιερωτάτου Θηβών κ.κ. Χρυσοστόμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ.κ. Ιακώβου και Αττικής κ.κ. Κοσμά βοηθούμενοι υπό κατωτέρων Κληρικών. Έψαλλε ο καλικέλλαδος χορός των οσιοτάτων Μοναζουσών εόρτια για την ιερά πανήγυρη της Παναγίας μας. 
Πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας προσήλθαν σύσσωμοι να πανηγυρίσουν την Πανυπερευλογημένη Θεοτόκο και να αιτήθούν την Σκέπη και προστασία της σε όλη την Σταυροαναστάσιμη πορεία του επιγείου βίου. 
Η αδελφότητα της Μονής παρέσχε στους προσκυνητές την πάντα αβραμιαία φιλοξενία της και οι πιστοί επέστρεψαν στα ίδια πνευματικά ανανεωμένοι. Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.



Από την "Ένδυσιν" του Αρχιερέως



Η ευλογία των Άρτων

Από την Απόλυση της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας



Μετά το πέρας της Λιτάνευσης της θαυματουργού Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου