2015/04/11

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ

Κατά τον παρελθόντα Ιούλιο (13/7 μνήμη Συνάξεως Αρχαγγ. Γαβριήλ) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ. Χρυσόστομος τέλεσε την χειροθεσία του Ρώσου Ιερομονάχου π. Ιουβεναλίου Γκρόμωφ στην Ιερά Μονή οσίων Αγιορειτών Πατέρων Πανάκτου, παρουσία του Σεβ. Αττικής κ. Κοσμά και των Πατέρων της Μονής. Ο π. Ιουβενάλιος προέρχεται από το Σεργιανιστικό Πατριαρχείο Μόσχας και προσήλθε στην Αγία μας Εκκλησία το 2003 μετά από κατήχηση του από Ζηλωτές Αγιορείτες Πατέρες και τακτοποιήθηκε πνευματικώς υπό του αοιδίμου Πρωθιεράρχου των Γ.Ο.Χ. Μητοπολίτη Μεσσηνίας κυρό Γρηγόριο. Αργότερα, δυστυχώς, παρασύρθηκε από σκανδαλοποιό Σέρβο Μοναχό και προσχώρησε στο Σχίσμα του 1995 («Ανδρεϊκοί) όπου έγινε δεκτός ως κληρικός και υπηρέτησε σε χωριό κοντά στην Μόσχα. Όμως, η συνείδηση του πατρός Ιουβεναλίου δεν αναπαυόταν και μετά από τα γεγονότα της προσπάθειας κατεδάφισης ενοριακού Ιερού Ναού της Εκκλησίας στην Αττική και την βίαιη εκδίωξη των ομολογητριών Μοναζουσών από τον τόπο της Μετανοίας τους (την Ιερά Μονή Παναγίας Κερατέας) αναθεώρησε τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του για το τραγικό σχίσμα του 1995. 
Συνειδητοποίησε ότι οι ταγοί του εν λόγω σχίσματος είναι Θεομπαίχτες και ότι λιτανεύουν υποκριτικώς την Ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος την ίδια στιγμή που την θεωρούν αιρετική- όπως και άλλες Ιερές Εικόνες- και παρουσιάζουν μία σχιζοφρενική τακτική έναντι των Εικόνων της Αγίας Τριάδος, Αναστάσεως εκ Τάφου κλπ για να μην ερεθίσουν το ανομοιογενές ποίμνιο τους. Το Θέρος του 2014 ο Ιερομόναχος μετέβη εκ Ρωσίας στο Άγιο Όρος και επισκέφτηκε του Ζηλωτές Πατέρες για να τους εκφράσει την επιθυμία του να προσχωρήσει στην Εκκλησία του Χριστού. Εκείνοι τον παρέπεμψαν στον Άγιο Προεδρο Θηβών και στην Ιερά Σύνοδο οπότε έγινε δεκτός δια της Ομολογίας Πίστεως και του Λιβέλου κατά της Νεοεικονομαχίας, του Οικουμενισμού και παντών των αιρέσεων δεκτός- συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες- ως Κανονικός Κληρικός της Εκκλησίας. 
Ο Άγιος Θηβών κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε τον π . Ιουβενάλιο και εις Πνευματικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ορθόδοξων αδελφών μας στην Ρωσία και την διάδοση της Γνησίας Ορθοδοξίας. Ευχόμαστε καλής στερέωση στη Ορθόδοξη Ομολογία και καλούς και καρποφόρους πνευματικούς αγώνες στο νέο Κληρικό της Αγίας μας Εκκλησίας.


ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 
 ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αποτελεί ημέρα ιδιαίτερη τιμής για τους Ορθοδόξους πιστούς της Εκκλησίας μας. Ο Πανιερώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Άγιος Θηβών κ. Χρυσόστομος προέστη της πανηγυρικής ευχαριστιακής συνάξεως στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών Θήβας βοηθούμενος υπό Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίων Αγιορείτων Πατέρων Πανάκτου Βοιωτίας και της Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας Καλαμάτας καθώς και υπό του Πανοσιολογιώτατου Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου Βρακάτου (εφημέριος Τυρνάβου) όστις κήρυξε και το θείο λόγο προς το πλήθος των πιστών. Το πλήρωμα της Εκκλησίας ευχήθηκε εγκαρδίως «εις πόλλα έτη Δέσποτα».

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ


Στο μικρό (παλαιό) Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Λαμίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου μετά του Σεβ/του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Ιακώβου συμπαραστατούμενοι υπό των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου και π. Αθανασίου. Τον θείο λόγο προς του πιστούς, κατά αυτήν την ημέρα της εορτής του Θεοφόρου Αγίου Ιγνατίου, κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Ιάκωβος. Έψαλε ο βυζαντινός χορός της Μονής.

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ


Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελίστριας- Αγίου Γεωργίου Λάρισας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του εορτάζοντος Ιεράρχη μετά των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Ιακώβου και Αττικής κ. Κοσμά συμπαραστατούμενοι υπό κατωτέρων Κληρικών την 11η Οκτωβρίου (Αγ. Φιλοθέου του Κόκκινου, Πατριάρχη Κων/πόλεως). Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα προς την περίσταση ο Σεβασμιότατος κ. Ιάκωβος. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε τράπεζα προς τους προσελθόντας Αρχιερείς, Πατέρες και αδελφούς.