2015/04/11

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Με σεμνότητα πανηγύρισε η ενορία των Χανίων κατά την εορτή των Οσίων 99 Πατέρων της Κρήτης.


Ο φετινός εορτασμός του πολιούχου των Θηβών Ευαγγελιστή Λουκά συνδυάστηκε με ένα εξαιρετικό γεγονός: την απόκτηση αποτμήματος του ιερού λειψάνου του Αποστόλου, κατόπιν ενεργειών του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος, εφημέριου του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Ταξιαρχών Θήβας όπου και φυλάσσεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.


Παρά το εργάσιμο της ημέρας, πλήθος πιστών προσέτρεξε στη ν λαμπρά πανήγυρη του Καθεδρικού Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Θήβας. Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος μετά των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Αττικής κ. Κοσμά και Λαρίσης κ. Φιλοθέου βοηθούμενοι υπό κατωτέρων κληρικών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Ασωμάτων και ακολούθησε εορταστική τράπεζα.



Των εορταστικών Ακολουθιών του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πάτρας προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Σεβ/τος Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος.



Οι ευσεβείς Καλύμνιοι πανηγύρισαν την μνήμη του Αγίου Μηνά στην εορτάζουσα ενορία του Μεγαλομάρτυρος.



Κατά την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου εόρτασε η φερώνυμη Ιερά Μονή στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.


Πόλος έλξης των φιλέορτων πιστών της Αττικής αποτέλεσε, κατά την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιεράρχου στην Κηφισιά.



Την ίδια ημέρα εόρτασε ο Ιερός Ναός στον Αγριλό Μεσσηνία.


Καθώς και το δεύτερο κλίτος δισυπόστατου ενοριακού Ι.Ν. στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης.



Λίγες μέρες μετά την μιαρά παρουσία του Αιρεσιαρχή Οικουμενιστή Βαρθολομαίου στην Κέρκυρα για να «εορτάσει» με το παπικό ημερολόγιο τον κατ’ εξοχήν αντιπαπικό Άγιο Σπυρίδωνα (!), οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της νήσου εόρτασαν ορθοδόξως και θεαρέστως την μνήμη του Ομολογητή Αγίου στον φερώνυμο ιερό Ναό στους Ευρωπούλους Κέρκυρας. Παρέστη ο Τοποτηρητής Κέρκυρας Σεβ/τος κ. Ιγνάτιος.


Με την προσήκουσα τάξη τιμήθηκε η μνήμη του πολιούχου του Τυρνάβου Οσιομάρτυρος Γεδεών του νέου στην ενορία της Παναγίας της πόλης.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ Γ.Ο.Χ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΑΔΑ

ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΝΑΔΑ

Από την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Μόντρεαλ.


Από ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιότατου Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Ιακώβου στην «κατ’ οίκον εκκλησία» του Μικρού Ποιμνίου στο Τορόντο.