2024/08/14

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Ο μήνας Ιούλιος έχει την ευλογία να κοσμείται από τις μνήμες λαοφιλών Αγίων και ιδιαίτερα Οσίων γυναικών. Κατ' αυτές πανηγύρισαν Ναοί και Μονές της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την 20 Ιούλιου εόρτασε την εις Ουρανούς ανάβαση του Προφήτου Ηλιού ο τρισυπόστατος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Γ.Ο.Χ. Κατερίνης στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Πιερικής πρωτεύουσας. Ιερούργησε ο Παν/τις Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Δημουλάς. Στη πρώτη φωτογραφία διακρίνεται ο τακτικός εφημέριος της ενορίας, Παν/τος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωτούλας που εξυπηρετεί με ζήλο.




Την 22α του μηνός Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά γυναικεία Μονή της Αγίας Μαγδαληνής στη Δίβρη Λαμίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Δημουλάς και προσήλθαν φιλάγιοι πιστοί από διάφορες περιοχές. Τους προσκυνητές φιλοξένησε η αδελφότητα υπό την Γερόντισσα Υπομονή Μοναχή.






Η μνήμη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης τιμήθηκε δεόντως με εόρτιο εσπερινό και Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ευσταθίου στο Κρυονέρι Διονύσου Αττικής. Έψαλλε καλλικέλαδος χορός Μοναζουσών και ορθοδόξων γυναικών και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ Κοσμάς. Η υπό την Γερόντισσα Ματρώνα, ευλαβής αδελφότητα φιλοξένησε αβραμιαίως τους προσκυνητές.






Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής υπό των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών της Καρδίτσας και των Τρικάλων στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Αγναντερό. Προσήλθε πλήθος πιστών να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας και δέχθηκαν την παραδοσιακή φιλοξενία των ενοριτών του Ναού. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά, που έχει την καταγωγή εκ Τρικάλων.









Την ίδια ημέρα, εόρτασε με κατάνυξη ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στην Καστανιά Υπάτης Φθιώτιδας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Δημουλάς και προσήλθαν αρκετοί πιστοί. Ο Ιερός Ναός είναι από τους παλαιότερους της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και αποδόθηκε από τον ίδιο τον τότε Βασιλιά του ελληνικού κράτους στους τότε πλειοψηφούντες  Γ.ΟΧ. του χωριού.






Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε η μνήμη της λαοφιλούς και θαυματουργού Οσίας Ειρήνης της Ηγουμένη του Χρυσοβαλάντου στην Ιερά Μονή στη Δίβρη Λαμίας όπου τιμάται ως δευτέρα προστάτης της Μονής. Προσήλθαν πολλοί φιλέορτοι προσκυνητές από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και έλαβαν συμπροσευχητικά μέρος στην ολονύκτια ιερά αγρυπνία. Στις ιερές ακολουθίες και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμάς της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά. Οι πιστοί έλαβαν πολλαπλές ευλογίες και επέστρεψαν στα ίδια πνευματικά ενισχυμένοι. 

Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ πάντων ένεκα!