2024/04/06

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ

Με την χάρη του Τριαδικού Θεού, ένας νέος Κληρικός προστέθηκε στους Λειτουργούς της Εκκλησίας μας. Ο Ιεροδιάκονος π. Αθανάσιος Δημουλάς, που εξυπηρέτησε τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη μας Θηβών κυρό Χρυσόστομο κατά την τελευταία δεκαετία της οσιακής ζωής του, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, δια των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά. Η Χειροτονία τελέστηκε στην Μονή της μετανοίας του νέου Ιερομονάχου π. Αθανασίου, των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Βιλλίων Αττικής κατά το Σάββατο 24ης Μαρτίου, προερτίων του Ευαγγελισμού. Την συμμαρτυρία στην χειροτονία έδωσε ο τελών χρέη Καθηγουμένου, Παν/τος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωτούλας ενώ συνιερούργησε  και ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Δαμασκηνός Κοραής εκ της αδελφής Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου. 

Ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και μετά τις εγκύκλιες σπουδές κι αφού διέκοψε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε την μοναχική πολιτεία υπό τον Γέροντα Μητροπολίτη Θηβών κυρό Χρυσόστομο (+2023). Χειροτονήθηκε Διάκονος το 2016 από τον αείμνηστο Πρωθιεράρχη κυρό Χρυσόστομο και τον υπηρέτησε με πιστότητα, σεβασμό και υπακοή στην επίπονη και γεμάτη πειρασμούς και επιθέσεις Αρχιερατική του πορεία.

Αναφώνουμε κι εμείς το "άξιος" κι ευχόμαστε στον Άγιο Τριαδικό Θεό (στους έσχατους καιρούς που ζούμε και που η φήμη του κλήρου έχει αμαυρωθεί από ανάξιους) να αναδεικνύει άξιους κληρικούς με Ορθόδοξο, θυσιαστικό φρόνημα και πνευματική αγωνιστικότητα, χωρίς να παραβλέπουν τον σύνδεσμο της αγάπης, της φιλαδελφείας και της υπακοής, προς σωτηρίαν αθανάτων ψυχών υπέρ των οποίων ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ενανθρώπησε και έχυσε το πανάγιο αίμα Του επί του Σταυρού.