2023/10/09

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ


Τη Δευτέρα, 26η Σεπτεμβρίου 2023 (Εκκλ. Ημερ.), ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία τιμά την Μετάσταση του Ηγαπημένου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη, τελέστηκε, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η εις Ιερέαν χειροθεσία του Ιερομονάχου π. Τιμοθέου Αλησιάνη (κατά κόσμον Τριανταφύλλου) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λάρισας. Την χειροθεσία του εις Ιερέα τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τυγχάνει Πνευματικός του νέου κληρικού.

Ο π. Τιμόθεος γεννήθηκε το 1991 στις Ελευθερές Καβάλας. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε διάφορα επαγγέλματα καθώς και ως νοσηλευτής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνεχίζει τις  σπουδές του σε Επαγγελματικό Λύκειο στον τομέα των Οικονομικών. Πριν τρία έτη γνώρισε το Πάτριο Εορτολόγιο και το ακολούθησε, χειροτονηθείς "ιερέας" το 2021 υπό του Αυξεντιακού "Επισκόπου" Λητής κ. Φιλοθέου Κυνηγαλάκη. Ανέλαβε την εξυπηρέτηση Μοναστηρίου στη Ξάνθη αλλά αργότερα, επιζητώντας αυστηρότερη τήρηση των Δογμάτων και των Παραδόσεων, προσχώρησε στην Φλωρινική "Σύνοδο" του κ. Μακάριου Καββακίδη. Στη δικαιοδοσία αυτή τοποθετήθηκε σε μετοχιακό Ναό της Κοζάνης υπό την Μονή Αναλήψεως Κοζάνης. Αφού ανακάλυψε ότι η Αγιομαχία κατά του Αγίου Νεκταρίου επιβιώνει ως σήμερα στον χώρο αυτό, αποχώρησε και ζήτησε να ενταχθεί στην Ιερά ημών Σύνοδο και στην Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος. Την αποδοχή του και την εκκλησιαστική αποκατάστασή του στον βαθμό του Ιερέως ανέλαβε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος με σκοπό να διακονήσει στη Θεσσαλία.

Ευχόμαστε καλή στερέωση στον Οσιώτατο π. Τιμόθεο, με Ορθόδοξη Ομολογία και Εκκλησιολογία, με αγώνες πνευματικούς και καρποφόρα διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου έως έσχατης πνοής, με φωτισμό και αγάπη παρά πάντων!