2022/05/14

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ

 

Την 30η του μηνός Απριλίου (Εκκλ. ημ), μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Ζεβεδαίου, αδελφού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Μεσσηνίας κ.κ. Ιάκωβος εις την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας.
Αφ' εσπέρας εψάλη ο εόρτιος Εσπερινός, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο εόρτιος Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχεν ο άγων τα ονομαστήρια, βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αθανασίου Κιτσαντά, π. Αυγουστίνου Βρακάτου εξ Αττικής, π. Βησσαρίωνος Βάλλιου και π. Χρυσοστόμου Βάλτα (της Ιεράς Μονής Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Οινόης) και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου
Προσήλθαν συμπροσευχητικά πιστοί εκ διαφόρων περιοχών για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Αρχιερέα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος ευχαρίστησε τους προσελθόντας πιστούς ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών έψαλλε το «Πολυχρόνιον» του τιμωμένου Αρχιερέως. Η Αδελφότης της Ιεράς Μονής παρέθεσε πλουσιοπάροχη τράπεζα σε άπαντες τους κληρικούς, μοναχούς και λαΐκούς.
Η διεύθυνση της Ιστοσελίδας μας εύχεται άνωθεν φώτιση και στήριξη ώστε με πνεύμα αγάπης και σύνεσης να εργάζεται το καλό και την πρόοδο της Εκκλησίας.




Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Πατέρες που προσήλθαν από την Αττική ξεναγήθηκαν σε Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως όπως στην γραφική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Κάστρο της Κορώνης, απ' όπου είναι και οι φωτογραφίες. Την ξενάγηση στις ιστορικές Μονές ανέλαβε ο π. Αθανάσιος της Ιεράς Σκήτης Παναγουλάκη.