2022/04/09

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Την 25η Μαρτίου, κατά την οποία η Εκκλησία μας συμπανηγυρίζει, με την Θριαμβεύουσα των Ουράνων, τον Ευαγγελισμό της Κυρίας Θεοτόκου και την απαρχή όλων των εορτών, εόρτασαν πολλοί Ιεροί Ναοί. Στην Αττική πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός στην Πεύκης. Ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς με την παρουσία πολλών πιστών, κυρίως από τα βόρεια προάστια των Αθηνών.





Την ίδια ημέρα τελέστηκε ιερά πανήγυρις στην Ιερά Μητροπόλη Γ.Ο.Χ. Μεσσηνίας όπου η Θεομητορική εορτή τιμάται ιδιαιτέρως λόγω της εορτάζουσας, ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγουλάκη και της Επανάστασης του 1821 που ξεκίνησε από την Πελοπόννησο για την πνευματική και σωματική ελευθερία του υπόδουλου Γένους.


Στο πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Λάρισα, ιερούργησε ο Τοποτηρήτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβ/τος Φθιώτιδός κ. Ιγνάτιος. Παρέστη συμπροσευχητικώς πλήθος πιστών.


Στα Μέγαρα Αττικής, η πανηγυρίζουσα ενορία εόρτασε με λαμπρότητα την χαρμόσυνη είδηση για την ανθρωπότητα. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος και παρατέθηκε τράπεζα αγαθών.




Στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας, πανηγύρισε το Ιερόν Ησυχαστήριον του Ευαγγελισμού του Γέροντος Γερασίμου. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωτούλας.



Στις 5 Μαρτίου εόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου εν Ραψάνη του Νεομάρτυρος και Διδασκάλου στον Τύρναβο Λάρισας.  Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος.




Από την λιτάνευση του ανθοστολισμένου Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Ματθαίου στην Μάνδρα Αττικής.