2022/02/25

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Ο πόλεμος είναι όλεθρος για την ανθρωπότητα και έχει αιτία την πλεονεξία ή την αδικία. Η Εκκλησία δια του Αποστόλου Παύλου εύχεται και προσεύχεται να "πλεονάσει σε σας η χάρη και η ειρήνη" (Α' Πέτρ. α΄ 2). «Ζήτησε την ειρήνη και επιδίωξε την» (Ψαλμ. λγ' 15). Την εσωτερική και εξωτερική γαλήνη που παρέχεται δια Χριστού και εν Χριστώ: «Σας αφήνω ειρήνη. Τη δική μου αληθινή ειρήνη σας δίνω, Δεν σας παρέχω εγώ ειρήνη σαν αυτή που δίνει ο κόσμος». (Ιω· ιδ' 27). Σήμερα πάλι ο κόσμος δοκιμάζεται και οι άνθρωποι της Ουκρανίας δοκιμάζουν την πίκρα του πολέμου. Η Δύση, το ΝΑΤΟ και ο αιματοβαμμένος "Πατριάρχης" του Ποροσένκο (που ευθύνεται για όχι λίγα κακά στην Ουκρανία με την αναγώριση των σχισμάτων) ενώ επί 10 χρόνια δεν βλέπουν τις αδικίες κατά των Ρωσσώφωνων, ξαφνικά βρήκαν το φως τους και καταδικάζουν την άλλη πλευρά που ενεργεί παρόμοια. Οι προσευχές όλων πρέπει να είναι για τον γρήγορο και όσο το δυνατόν αναίμακτο τερματισμό του πολέμου και την λύτρωση του λαού με διπλωματικό τρόπο και κατά Θεόν. Οι σκέψεις ιδιαιτέρως στον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο Τσερκάσκ και Μαλορωσσίας κ. Νικόλαο και στο δοκιμαζόμενο Ποίμνιο της εκεί Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

* Εν τω μεταξύ λάδι στη φωτιά ρίχνουν Καινοτόμοι Αρχιερείς. Ο "Περιστερίου" κ. Γρηγόριος του Ν.Η. προτείνει 5αετή αναστολή του Αυτοκεφάλου του Πατριαρχείου Ρωσίας. Τι να σχολιάσεις κανείς για την άγνοια των ιερών Κανόνων και την αποϊεροποίηση των πάντων, στα πλαίσια του διαγωνισμού καλύτερου λάτρη του κ. Βαρθολομαίου Αρχοντώνη.

* Η Νεομερολογιτική Μητρόπολη Λάρισας καταγγέλλει 3 πιστές που τόλμησαν να εκκλησιαστούν χωρίς μάσκα και κάποιος "πιστός" από το Ναό κάλεσε την Αστυνομία για να επιβάλει τα πρόστιμα της αγάπης και του ορθολογισμού... Κατόπιν επέβαλαν πρόστιμο και στον κατά νόμο υπεύθυνο του Ναού που με πίκρα και ειρωνία το σχολιάζουν. Φανταζόμαστε το ότι οι υπόλοιπες εκατοντάδες που φορούσαν την μάσκα τους, και μπορούσαν να την βγάλουν στις καφετέρειες, τα τσιπουράδικα και τα μπουζούκια, δεν τους προβληματίζει. Μόνο μέσα στο Ναό υπάρχει ο κίνδυνος για τους καταγγέλοντες προφανώς. Παρόμοιο γεγονός έγινε και σε χωριό στην Κοζάνη ή στα Θεοφάνεια των Νεοημερολογιτών στις Σέρρες. Ο Καινότομος "επίσκοπος" Ιωαννίνων, πιο προνοητικός... έκλεινε με τηλεφωνικά ραντεβού την συμμετοχή των πιστών για τα Χριστούγεννα (Ν.Η.).

* Ο Νεοημερολογίτης "Νεαπόλεως" κ. Βαρνάβας εκδιώκει ιερέα του που "δεν τηρεί τα μέτρα" αλλά την ίδια στιγμή καλοδέχεται τον νέο Μονοφυσίτη ψευδεπίσκοπο από την Αρμενία στην περιοχή του. Κάτι έχουν να μας πουν αυτές οι συμπεριφορές.

* Η εξαχρείωση της κοινωνίας μας και έλλειψη ανδρείου πνευματικά φρονήματος γίνεται φανερή με τον καιρό και προκαλεί θλίψη και ανησυχία! Εκπαιδευτικοί σύρονται σε ανακρίσεις γιατί παιδιά κοινώνησαν και από την άλλη μαθητής που φοράει φούστα αποθεώνεται και αποδοκιμάζεται (η ομολογουμένως λάθος παιδαγωγικά) συμπεριφορά του καθηγητή που δήλωσε την αντιθεσή του. Ο μαθητής προσήλθε χωρίς φούστα και την φόρεσε κατόπιν για να προκαλέσει την οργή και την προσοχή του καθηγητή. Η προβολή του θέματος και η θετική αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του μαθητή είναι πρόσκληση στους εφήβους που τείνουν στον μιμητισμό να εμπλακούν σε κάθε μορφή πανσεξουαλισμού και να πειραματιστούν με το φύλο τους. Δημιουργούν ανθρώπους κατακερματισμένους ψυχολογικά που είναι εύκολα διαχειρίσιμοι αφού μόνο τα σεξουλικά θέματα αφορούν την βασική κοινωνική τους μέριμνα.

* Ο Ηγούμενος Νίκων Γκόλφκο βοά εναγωνίως στον κόσμο για την συνεχή καταπάτηση των ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων και για την αυξανόμενη επιθετικότητα. Οι επιθέσεις εντάθηκαν την περιόδο της πανδημίας αφού οι φανατικοί οπαδοί του Μωαμεθανισμού και του Ιουδαϊσμού αισθάνθηκαν πιο άνετοι από την έλλειψη προσκυνητών στους Αγίους Τόπους.

* Ο Καινοτόμος "αρχιεπίσκοπος" Κύπρου κ. Χρυσόστομος αποκόπτει της δικαιοδοσίας του όσους κληρικούς του δεν εμβολιάστηκαν. Προφανώς ανακαλύπτουν νέα δόγματα και ιερούς Κανόνες ο κ. Χρυσόστομος για να δρα έτσι. Παράλληλα οι ομογενείς της Αμερικής άκουσαν τον "αρχιεπίσκοπό" τους κ. Ελπιδοφόρο να τοποθετείται εμμέσως υπέρ του δικαιώματος των εκτρώσεων.

* Ο Καινοτόμος "επίσκοπος" Κορίνθου κ. Διονύσιος έχει μεγάλη εμμονή κατά των Παλαιοημερολογιτών και των Γνησίων Ορθοδόξων. Συνεχώς τους κατηγορεί για ο,τι κακό συμβαίνει στην περιοχή του. Έτσι και για κληρικούς και πιστούς που με το αυτεξούσιο τους δεν επιλέγουν τον εμβολιασμό, πάλι οι του Πατρίου Ημερολογίου φταίνε. Προς τούτο κραδαίνει το περιοδικό (πρώην Μακαριακού) Αυξεντιακού "επισκόπου" στην Νεμέα που τέλεσε το γάμο γνωστού ψευδογιατρού που καταδικάστηκε για να μας πείσει ότι για ολά τα κακά του κόσμου φταίνε οι παλαιοημερολογίτες. Καλώς εμπιστεύεται την επιστήμη, ας δει και αυτή την εμμονή. Παρόμοια στάση συκοφαντίας τηρεί και ο ψευδοηγούμενος της ψευδοεσφιγμένου των ΕΣΠΑ και των εσόδων της Κανονικής Αδελφότητας, ο οποίος αποτελεί με άλλον 1-2 μοναχούς ολόκληρη αδελφότητα για τον κ. Βαρθολομαίο.

* Το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να δείξει την αποδοχή της και την προώθηση ενός τρόπου εξαφάνισης, απαράδεκτο για πιστό Χριστιανό αλλά σεβαστό για όποιον άθεο ή άθρησκο το επιθυμεί.

* Προφανώς είναι "Ματθαιϊκός" και ο "Πατριάρχης" Μόσχας κ. Κύριλος που τονίζει ότι Έκκλησία που εντάσσεται στο σχίσμα χάνει τη Θεία Χάρη.  "Γνωρίζουμε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά ακόμη και ολόκληρες Εκκλησίες μπορεί να απομακρύνονται από τον Θεό και στερούνται τη χάρη Του. Η ιστορία γνωρίζει πολλά παραδείγματα τέτοιας αποστασίας, όταν ολόκληρες χριστιανικές κοινότητες αποχώρησαν από την πίστη, διαστρέβλωσαν την αληθινή πίστη, μπήκαν σε σχίσματα, ενώθηκαν με άνθρωποι που δεν είχαν το δωρεά της Θείας Χάριτος." Προφανώς είναι η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία που όμως δεν παύει να προσεύχεται "υπερ της των πάντων ενώσεως" και να έχει παρα Θεού τη δύναμη να ενώσει και να θεραπεύσει κάθε κακό που προκλήθηκε.

* Την περίοδο των Χριστούγεννων (όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες γιορτές) όσοι μισούν τον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του, κυριευόμενοι υπό πνεύματος αγρίου "γαβγίζουν" την κακία και την βλασφημία της ψυχής. Έτσι ο πολύς... κ. Μόσιαλος (με την Κυβερνητική ανοχή) βλασφήμησε το Αειπάρθενο της Κυρίας Θεοτόκου ενώ κάποιος κ. Χωμενίδης έγραψε άρθρο- μυθιστόρημα για την πόρνη όπως παρουσίασε την Παρθένο της Ναζαρέτ να μένει έγκυος από Ρωμαίο στρατιώτη. Θλιβερές υπάρξεις που αναζητούν λίγη προσοχή από την αφάνεια τους, μη αναλογιζόμενοι  ότι «Πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι» (Ματθ.12,31-32). Παρόμοια ο υπεύθυνος του τομέα για τα δικαιώματα των διαφόρων υποκατηγοριών των ομοφυλοφίλων  κ. Ρικάρντο Σιμονέττι φωτογραφήθηκε σε περιοδικό σαν γυναίκα που κρατά βρέφος αγκαλιά με άντρα, παραπέμποντας στην Αγία Οικογένεια. Αυτήν την Ευρώπη ονειρεύονται της αποβλάκωσης και του Σοδομισμού, μία άνανδρη και παντελώς υποταγμένη κοινωνία σε πάθη και κυβερνώντες.

* Οικουμενιστική συμπροσευχή τελέστηκε στο Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Ιανουαρίου 2022. Προσήλθαν αντιπρόσωποι όλων των "χριστιανικών" αιρέσεων με πάστορες και παπαδίνες. Αυτός είναι ο Πατριάρχης της Καινοτομίας και του Οικουμενισμου! Μόνο να μην είσαι Γ.Ο.Χ.! Ας ανήκεις σε κάθε αίρεση, μασωνία και σατανολατρεία.

* Παρόμοια συμπροσευχή έπραξε πρόσφατα και ο "επίσκοπος" Βολοσκολάμσκ κ. Ιλαρίων του "Πατριαρχείου Μόσχας" με Παπικούς  σε Ναό τους στο Παρίσι όπου κληρικός του συμμετείχε με πλήρη άμφια.

* Στις 16 Φερβρουαρίου (Ν.Η.) συναντήθηκε ο Οικουμενιστής "Πατριάρχης" κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης με τον παπικό αρχιεπίσκοπο Σάλτσμπουργκ κ. Φραντς Λάκνερ. Μετά την συνάντηση υπέγραψε με τον "επισκοπό" του στην Αυστρία και κληρικούς τους τα κάτωθι "Μέσα εις ατμόσφαιραν αδελφικής αγάπης και αμοιβαίας εκτιμήσεως συνηντήθημεν σήμερον με τον αδελφόν Franz, Αρχιεπίσκοπον του Salzburg, εις την έδραν αυτού και παρόντων και των εκατέρωθεν συνοδών μας, συνομιλήσαμεν δια θέματα που αφορούν εις τας αδελφάς Εκκλησίας μας και την μαρτυρίαν των εν τω κόσμω και ηυχήθημεν να μη βραδύνη επί πολύ ακόμη να ανατείλη η μεγάλη και επιφανής ημέρα της των πάντων ενώσεως. Ο αδελφός Πάπας Φραγκίσκος και η ημετέρα μετριότης εργαζόμεθα και εντόνως προσευχόμεθα δια την ταχείαν έλευσιν αυτής της ημέρας Κυρίου." Φανταζόμαστε ότι έχουν αποδεχτεί τα ορθόδοξα δόγματα οι παπικοί και την αναμένει. Αλίμονο σε όσους νεφελοβατούν και περιμένουν "Πανορθόδοξη" Σύνοδο να καταδικάσει τους Οικουμενιστές...


* Προ λίγων ημερών ο κ. Βαρθολομαίος ανακήρυξε σαν άγιο τον Πατριάρχη Κύριλλο Λούκαρη. Ο  Κύριλλος Λούκαρης υπήρξε ένας καλής προαίρεσης ιεράρχης που αγωνίστηκε με ζήλο κατά του παπισμού και της ουνίας. Στην προσπάθεια του αυτή προσπάθησε να προσεταιριστεί όλους τους Προτεστάντες (Αγγλικανούς, Γερμανούς κλπ) ελπίζοντας να ανακόψει την επικίνδυνη Ιησουϊτική προπαγάνδα. Στα πλαίσια αυτής της πολεμικής του, βρέθηκε εμπλεκόμενος με μία "Ομολογία" προτεσταντικών κακοδοξιών που έφερε το όνομά του. Το κείμενο αυτής της "Ομολογίας" που εκδόθηκε στη Γενεύη αναθεματίστηκε το 1638 στην Κωνσταντινούπολη, το 1642 στην Πόλη και το Ιάσιο, το 1672 στην Πόλη και τα Ιεροσόλυμα και το 1691. Το πιθανότερο είναι να την εξέδωσαν οι Προτεστάντες με την ανοχή του, χρησιμοποιώντας το ονομά του σαν συναλλαγή της βοηθειάς τους. Έτσι εξηγείται και ότι ο ίδιος προφορικά επανειλημμένως την αρνιόταν αλλά δεν τολμούσε να την αποκηρύξει γραπτώς. Που στήριζεται η αγιότητα του; Στην Ορθοδοξία του; Στα Θαύματά του; Στην μυροβλυσία του και άλλες θεοσημείες; Πουθενά. Είναι μία ακόμη "αγιοποίηση" σκοπιμότητας από τη βιομηχανία του Φαναρίου. Ούτε πάλι μπορεί κάποιος να λάβει σοβαρά το "συναξάριο" που έγραψε ο μαθητής του Ευγένιος ο Αιτωλός. Τον Ευγένιο πάλι η ομάδα του Φαναρίου "αγιοποίησε" το 1982. Τηρούνται τα παραπάνω κριτήρια έστω; Κι αν κάποιοι δέχονται ότι αποφασίζουν οι Οικουμενιστές, ας προσκυνήσουν Παΐσιους και Πορφύριους (αργότερα και Αθηναγόρας όπως ο Στέπινατς του πάπα...) και ο,τι τους σερβίρουν τα οικουμενιστικά κέντρα για να τους καταφάγει υπνωτισμένους ο δράκοντας του Οικουμενισμού. Εμείς έχουμε ανάγκη του Αγίους και όχι αυτοί εμάς. Δοξάζονται παρα Θεού και θα αποκαλυφθούν όλοι στη Δευτέρα παρουσία του Κυρίου. Όπως στον αυτοκτονούντα, δεν επιτρέπεται η νεκρώσιμος ακολουθία από αγάπη και φιλανθρωπία για την ψυχή του, έτσι και για την ψυχή του αειμνήστου Πατριάρχου κυρού Κυρίλλου Λούκαρη δεν συμφέρουν αυτές οι τιμές διότι επέλεξε την πνευματική του αυτοκτονία παρά την μεγάλη του προσφορά στο Γένος μας. Ο Θεός να τον αναπαύσει!

* Στα τρίγλια της Βιθυνίας τέλεσε ο αδιόρθωτος κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης τα Θεοφάνεια με το παλαιό ημερολόγιο. Για αυτούς που παρέμειναν πιστοί στην τάξη και τις παραδόσεις της Εκκλησίας και εντός Αυτής, είναι "πλάνη", "σχίσμα", "λάθος" και χίλια δυο. Εάν ανήκεις την κακοδοξία και τον παναιρετικό Οικουμενισμό και την Μασονία, μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις!

* Μόνο αηδία αισθάνεται κάθε λογικός άνθρωπος από την καθημερινή πτώση του κόσμου μας. Αφήνοντας το κατ' εικόναν του Τριαδικού Θεού της αγάπης και της ειρήνης, οδηγούμαστε στην αποθηρϊοποίηση της κοινωνίας. Φρικιαστικά εγκλήματα γεμάτα παράλογο μίσος και άδικοι φόνοι μικρών παιδιών και νέων. Την ίδια στιγμή τα σεξουαλικά εγκλήματα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Η περίπτωση νεοημερολογίτου ιερέα στην Αθήνα (πατέρα τριών παιδιών!) που συνελλήφθει για βιασμούς δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Πρώτον διότι εισάγεται καθε ναυάγιο για το προς το ζην και ως επάγγελμα, δεύτερον διότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" και πρέπει να αναρωτηθεί κάθε εχέφρων ποιος χειροτονεί ανάξιους ιερείς και γιατί; Όμοιος ομοίω αεί πελάζει! Δεύτερον, ο συγκεκριμένος "ιερέας" φημιζόταν ως "μοντέρνος". Αφού δεν θέλουν την Αγία Παράδοση της Εκκλησίας, ας υποστούν τις "μοντέρνες" αισχρότητες που στόχο έχουν να χαθεί η πίστη και οι άνθρωποι να καταντούν υποχείρια των σκοτεινών δυνάμεων.

* Συνεχίζεται η βεβήλωση των ιερών μνημείων της Ορθοδοξίας στην Τουρκία. Τελευταίο "θύμα" το Μοναστήρι της Σουμελά στον Πόντο με το γύρισμα βιντεοκλίπ. Για τις αμαρτίες μας έπεσαν σε χέρια απίστων και βαρβάρων και ξεφτιλίζεται η πίστη μας. Αλίμονο σε όσους βεβηλώνουν τους ιερούς Ναούς ακόμη και στην χριστιανική (;) Ελλάδα.