2021/11/26

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΟΥ

Την Παρασκευή13/26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ακαινοτομήτου Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ανήμερα της εορτής του Χρυσορρήμονος Πατρός τελέστηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια Θεία Λειτουργία στην Ανδρώα Ιερά Μονή Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Οινόης Αττικής. Της Θείας Μυσταγωγία προεξήρχε ο εορτάζων Άγιος Πρόεδρος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, βοηθούμενοι υπό των Πανοσιολογιωτάτων Ιερομονάχων π. Θεοδοσίου (της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου) π. Ευθυμίου και π. Βησσαρίωνος και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου (Αδελφών της Μονής).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο πολιός Πρωθιεράρχης της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τους πιστούς για την προσέλευση τους και τις ευχές τους. Ο καλλίφωνος χορός των Ιεροψαλτών, Πατέρων και λαϊκών αδελφών έψαλε τον "Πολυχρόνιον" του Αγίου Προέδρου. Ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές των πιστών.