2021/10/16

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Στην είσοδο του Οκτωβρίου πανηγύρισαν οι Ιεροί Ναοί της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμώμενοι στην χάρη της "Γοργοϋπηκόου" και της Αγίας Σκέπης. Πόλος πνευματικής έλξης των πιστών ανά την Ελλάδα υπήρξε και φέτος η γυναικεία Ιερά Μονής της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στον Γοργοπόταμο Λαμίας. Στην 12ωρη αγρυπνία χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ/τος Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου Βρακάτου και π. Χρυσοστόμου Βαλτά. Έψαλλε ο καλλικέλαδος χορός της Μονής ενώ η αδελφότητα φιλοξένησε άπαντες τους προσκυνητές.




Την ίδια μέρα εόρτασε και το Ιερόν Ησυχαστήριο της προστάτιδος της Αθωνικής Δοχειαρίου και πάσης Ορθόδοξης μοναστικής Αδελφότητας στην Ραφήνα Αττικής. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωτούλας.



Στις 20 του μηνός Σεπτεμβρίου πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στο Κρυονέρι Αττικής. Χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος υπό του Πανιερωτάτου Πρωθιεράχου της Εκκλησίας μας, Θηβών κ. Χρυσοστόμου, αμφότεροι βοηθούμενοι υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου Κωτούλα και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου Δημουλά. Τους προσελθόντας πιστώς φιλοξένησε αβραμιαίως η υπό την Γερόντισσα Ματρώνα αυξανόμενη αδελφότητα.





Την 14η του ίδιου μηνός που η Εκκλησίας μας εορτάζει πανηγυρικά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, πανηγύρισε η φερώνυμος γυναικεία Ιερά Μονή στην Καλαμάτα. Προεξήρχε ο οικείο Μητροπολίτης, Σεβ/τος Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος μετά του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Κιτσαντά και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου Μηλιώτη με την συμπροσευχητική παρούσια πολλών προσκυνητών.




Την 8η του μηνός Σεπτεμβρίου που τιμώνται τα γενέθλια της Κυρίας Θεοτόκου πανηγύρισε η φερώνυμη Ενορία του Μαρκόπουλου Αττικής. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς.