2021/06/23

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Κατά την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τιμούνται κατά την Παράδοσιν της Εκκλησίας οι Ιεροί Ναοί που τιμώνται στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εξαπλώσεως της πλάνης του Μωαμεθανισμού, οι Ορθόδοξοι πιστοί ιδιαιτέρως προέβαλαν και τίμησαν την ημέρα αυτή προβάλλοντας το δόγμα της Αγίας Τριάδος διά των Ιερών Εικόνων και των αφιερωμένων Ιερών Ναών. Μεταξύ των εορταζόντων Ιερών Ναών της Εκκλησίας μας, πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Άνω Κώμης Κοζάνης. Ιερούργησε ο Τοποτηρητής Κοζάνης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος.


Την ίδια ημέρα πανηγύρισε το ιστορικό Ναΐδριο στην Μαγούλα Αττικής. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωτούλας, χωροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ/του Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο καταλλήλως. Προ του αντιδώρου, λιτανεύθηκε η ιερά συμβολική εικόνα της Παναγίας Τριάδος.




Με κατάνυξη εόρτασε και το γραφικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορώνης Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.