2021/04/27

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

* Ο Καισαροπαπισμός προελαύνει στην Ελλάδα και η κυβέρνηση θέλεια δυναστικώς οι Χριστιανοί να εορτάσουν 3- 4 ώρες πριν την παραδοθείσα ώρα για την τελετή της Αναστάσεως. Επιπλέον η Καινοτομός, Κρατική Εκκλησία αφαιρεί φέτος και τον Αναστάσιμο Όρθρο (!) και θα τελειώσει περί τις 10:30 του Μεγάλου Σαββάτου δίνοντας "πράσινο φως" για κατάλυση της Νηστείας την ημέρα που είναι το μόνο Σάββατο του έτους που γίνεται ασυτηρά νηστεία εκ πάντων! Φυσικά οι Αποστολικοί Κανόνες και οι Ιεροί Κανόνες "οικονομούνται" από μια εκκοσμικευμένη νοοτροπία ότι όλα υποτάσσονται στα "θέλω" μας και τις ανάγκες της αγοράς, της κυβέρνησης, του κόσμου... Πάντως όχι στην Ορθόδοξη Παράδοση και την εις Χριστόν λατρεία. Άλλωστε από πέρσι η Νεοημερολογιτική Ιεραρχία είχε δώσει δείγματα γραφής ότι θεωρεί σόου (show) την τελετή της Αναστάσεως για τον Κόσμο που θα παρασταθεί 10 λέπτα και δεν θα προσκυνήσει ούτε την εικόνα για να μην μολυνθεί... Οι δίκαιες αντιδράσεις των Χριστιανών ας τους προβληματίσουν ότι αν δεν μπορούν να "καταπιούν" τον "κώνωπα"της αντιπαραδοσιακής μετάθεσης, πως καταδέχονται να καταπίνουν τον "κάμηλον" της αναθεματισμένης Καινοτομίας του Νέου ημερολογίου!


* Και βεβαίως, προς το παρόν το Άγιον Πάσχα εορτάζεται από όλους τους Έλληνες με το πάτριο Ημερολόγιο και συνεορτάζουν, αλλά ως πότε; Βαρθολομαίος και Πάπας παλεύουν για τον κοινό εορτασμό μετά το 2025. Αλίμονο τότε στους συντηρητικούς και ευλαβείς εκ των Καινοτόμων, πολεμίους των Γ.Ο.Χ. και των Παλαιοημερολογιτών... Θα είναι οι "Παλαιοπασχαλίτες"!  Ήδη κάποιοι μιλάνε για "νέο Παλαιοημερολογίτικο" (sic). Οι στενοκέφαλοι που επιμένουν στο λάθος της Α' Οικουμενικής Συνόδου για τον εορτασμό του Πάσχα. Στα πλαίσια αυτά η Παπική "Ιεραρχία" στην Ελλάδα σε άρθρο γιατί δεν γιορτάζουμε μαζί, κακίζει τους Ορθοδόξους ως πλανημένους που γιορτάζουν λανθασμένα το Πάσχα αλλά επειδή δεν είναι δογματικό θέμα, μας καταδέχονται οι Κατολυκοί και συνερτάζουν λανθασμένα. Οι Άγιοι Μάρτυρες και Ομολογητές Επίσκοποι της Α' Οικουμενικής Συνόδους ατελείς και λανθασμένοι για τους Παπιστές! Αθανάσιος, Σπυρίδων, Αχίλειος, Νικόλαος και πλειάδα Αγίων σημειοφόρων και ομολογητών ανδρών συκοφαντούνται από τον βόρβορο του Βατικανού!

* O Καινοτόμος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τέλεσε Μνημόσυνο στον Αγγλικανό Πρίγκηπα Φίλιππο. Ο αποβιώσας έζησε και απέθανε στην αίρεση του Αγγλικανισμού. Πέρα από την αντεθνική δράση του βασιλικού ζεύγους κατά την Κυπριακή Κατοχή των Βρεττανών, ήταν απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμία ποιμαντική ανάγκη που αμαύρωσε τη αξιέπαινη στάση κατά των αντιεκκλησιαστικών ενεργειών της Κυβέρνησης.


* Σύμφωνα με καταγγελίες Ελλήνων Χριστιανών της Στοκχόλμης στην Σουηδία ο εκεί επίσκοπος κ. Κλεώπας του κ. Βαρθολομαίου, βρήκε έναν ευφυή τρόπο να μην μολύνονται από τις εικόνες και τον κοροναϊό οι πιστοί. Τις απέβαλε από τον Ναό! Φανταστείτε τι Κυριακή της Ορθοδοξίας εόρτασαν χωρίς ιερές εικόνες σαν Εικονομάχοι!

* Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα του βορβορώδους Βατικανού. Με πόρνη πλήρωναν για να ευχαριστήσουν επιχειρηματίες που τους πρόσφεραν διευκολύνσεις αποκαλύπτει ο Ιταλικός τύπος. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι οι Παπικοί έβαλαν επιχειρηματικό κεφάλαιο σε ταινία για την ομοφυλόφιλη ζωή ενός τραγουδιστή που απέφερε ικανό κέρδος στην θρησκευτική επιχείρηση του παπικού Κρατιδίου. Τέλος η Γερμανία συγκλονίζεται πάλι από αποκαλύψεις σε συγκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης από παπικούς αξιωματούχους. Μετά απορούν για την αποχριστιανοποίηση και το αντιχριστιανικό μίσος της Ευρώπης.

* Στην Ουκρανία παπικός και Ουνίτης ψευδεπίσκοποι τέλεσαν Τρισάγιο σε αποθανόντα, αυτοχειροτόνητο "επίσκοπο" του νέου σχισματικού μορφώματος που ονειρεύεται ο κ. Βαρθολομαίος.


* "Το ράσο δεν κάνει τον παπά" λέει ο σοφός λαός. Ιερείς της Καινοτομίας,σε ρόλου αστυφύλακα, πετούν έξω από τις εκκλησίες πιστούς γιατί δεν φοράνε μάσκα. Κανένας σεβασμός στην θεοειδή προσωπικότητα και την ελευθερία του πιστού. Αυτό συνέβη πρόσφατα στο Κίτσι Κορωπίου. Την ίδια στιγμή εφιστούμαι ιδιαίτερα την προσοχή των αναγνωστών στις "Συνόδους" Ψευτοπαλαιοημερολογιτών (κυρίως από τον ερεβώδη χώρο των Αυξεντιακών) από άτομα καταδικασμένα για εγκλήματα όπως Παιδεραστία (Παγκράτιος Βρυώνης), νομιμοποιήσεις παράνομα μεταναστών, παιδική πορνογραφία, (ο παντρεμένος Ιακ. Γιαννάκης) και άλλους απατεώνες ρασοφόρους που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Εκτός της Γνησίας Ορθοδοξίας κανένα εχέγγυο ηθικά και πνευματικά και ηθικά υφίσταται. 

* Απεβίωσε ο αποτειχισμένος π. Νικόλαος Μανώλης. Παρά τις καλές προθέσεις και τη δράση του κατά του Οικουμενισμού (με την κακή στάση της κατ' οικονομίαν μυστηριακής Κοινωνίας με ένιους εκ των Μνημονευτών), η περίπτωση του απέδειξε που θα οδηγούσε η μη Χειροτονία γνησίων Ορθοδόξων Επισκόπων το 1935, 1948 κλπ και πόσο θα βόλευε τους Καινοτόμους Οικουμενιστές. Ο Θεός να ελεήσει την ψυχή του για τους διωγμούς και τους αφυπνιστικούς (εν μέρει) αγώνες του.

* Η επίθεση κατά του Ευρωβουλευτή με αναπηρία κ. Κυμπαρόπουλου για την μη ψήφιση υπέρ των Εκτρώσεων απέδειξε για μια ακόμη φορά τον ηθικό και πνευματικό ξεπεσμό της κοινωνίας μας. "Εξ άκρας συλλήψεως" κατά τους Αγίους Πατέρες εμψυχούται και προορίζεται για την κατά Χάριν Θέωση και Αγιότητα, δια του Αγίου Βαπτίσματος, το έμβρυο.